Spousta hvězd, exhibice a emotivní děkovačky. Štěpánek udělal velkolepou tečku za kariérou

18. 10. 2018, 22:55
Aktuality 29
Velkolepou exhibicí za účasti Srba Novaka Djokoviče a překvapení večera Andreho Agassiho se Radek Štěpánek rozloučil s kariérou. Se současnými i bývalými hráči Štěpánek bavil vyprodanou pražskou O2 arenu a prostřednictvím předtočených zdravic se dočkal i gratulací od dalších slavných tenisových osobností Ivana Lendla, Rogera Federera a Rafaela Nadala.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"Děkuji všem za celou dobu, co jste mě podporovali. Že jste přišli, vnímám s veškerou pokorou," řekl dojatý Štěpánek na závěr večera. Během něj poděkoval mnoha lidem za pomoc, třeba kouči Petru Kordovi nebo profesoru Pavlu Kolářovi. Z hlediště se předtím ozývalo skandování jeho přezdívky "Štěpec!"a chvilku měl v náručí dceru Stellu, kterou na kurt přinesla jeho žena a bývalá tenistka Nicole Vaidišová.

Hlediště zahučelo překvapením a nadšením už při představování hostů, když se jako druhý v pořadí objevil osminásobný grandslamový vítěz Agassi. Spolu s ním přišli dvojnásobný mistr světa v závodech formule 1 Mika Häkkinen z Finska, Djokovič, Němec Tommy Haas, elitní deblista Leander Paes z Indie a české sportovní legendy - fotbalový brankář Petr Čech, hokejista Jaromír Jágr a fotbalista Pavel Nedvěd. Později na stranu Štěpánka do křesla u kurtu usedl i další hokejista Martin Havlát.

Jako poslední dorazil "oslavenec" Štěpánek a v prvním utkání roztleskali publikum ve čtyřhře v páru s Paesem proti Djokovičovi s Haasem. Zápas na jeden set nabídl parádičky při výměnách na síti. Djokovič na jednu výměnu předal raketu Agassimu, což obecenstvo kvitovalo velkým aplausem a skandováním "Andre! Andre!".

V koncovce setu se Štěpánek "rozzlobil" na hlavního rozhodčího Jana Smíška. Slovy "nemáme tady nějakého normálního rozhodčího? Do šatny!" vyhnal Štěpánek sudího z umpiru a náhradníkem se na chvilku stal momentálně zraněný Tomáš Berdych. "Bude to s Vámi těžké," prohodil do mikrofonu anglicky sudí Berdych, který se se Štěpánkem zasloužil o triumfy v Davisově poháru v letech 2012 a 2013.

Současný druhý hráč světa Djokovič mezi diváky vyvolal Slováka Mariána Vajdu, svého současného kouče, a naoko si nechával radit, jak smečovat. Ale nepomohlo mu to, vítězové Australian Open 2012 a US Open 2013 Štěpánek s Paesem získali čtyřhru v tie-breaku, v kterém Djokoviče s Haasem zdolali poměrem 10:8.

Nedvěd a spol. plnili role koučů a raketu do ruky vzít neplánovali. "Každý má svůj obor a oni ukázali, jací jsou mistři, tak jsme se jim do toho nepletli," vysvětlil Nedvěd, držitel Zlatého míče z roku 2003, v rozhovoru v České televizi. "Jsem v rizikovém stavu, že kdybych nastoupil, tak bych se tam rozpadl," doplnil Jágr.

"Bylo inspirující, s jakým zaujetím a vášní hrál Štěpánek tenis a jak tvrdě pracoval. Dokázal vždy najít cestu, jak soupeře porazit," řekl Agassi.

V poslední dvouhře kariéry se Štěpánek střetl s letošním vítězem Wimbledonu i US Open Djokovičem. Nejdříve od modelky Terezy Maxové převzal skleněnou korunu se lvem a pak si poradil s aktuálním vítězem osmnácti zápasů v řadě Djokovičem 7:6. Srb měl dva mečboly v tie-breaku, ale džentlmensky umožnil soupeři obrat. "Tenhle muž tady si zaslouží tuhle poctu, protože je skvělý člověk," řekl Djokovič.

Právě srbský tenista připravil na přestávky mezi gamy dvouhry překvapení, protože zařídil zdravice, v kterých Štěpánkovi pogratulovalo ke kariéře několik hráčů. Mimo jiné slavný Němec Boris Becker či Srb Janko Tipsarevič, s kterým měl Štěpánek kontroverzi při Davis Cupu v Praze 2012. "Tenhle ošklivý obličej jsi nečekal," smál se Srb ve videu z auta.

Z kostky nad kurtem promluvili i Alexandr Zverev, Juan Martín del Potro či Andy Murray. "Večer si užij a od zítřka tě vítám v tenisovém důchodu," vzkázal Lendl. Hold mu vzdal Nadal a na závěr jako perlička i Federer. "Gratuluji ke skvělé kariéře a přeji vše nejlepší. Brzy kdekoli na viděnou. Čau, Radku," řekl dvacetinásobný grandslamový šampion, zatímco Štěpánek dojetím ztěžka oddechoval.

Hlas se někdejší osmičce světa zadrhl, když děkoval rodičům Vlastimilovi a Haně. To vše sledovali z hlediště i trojnásobný grandslamový vítěz Jan Kodeš, zpěváci Karel Gott či Michal David a nechyběli tradiční daviscupoví fanoušci s muzikou.

Dvojnásobný vítěz Davisova poháru Štěpánek ohlásil konec kariéry již loni v listopadu. Sám se své rozlučky s kariérou manažersky ujal, a aby mohl přijet letošní vítěz Wimbledonu i US Open Djokovič, koná se akce až nyní.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
Hook2424
Za mě, možná až moc pompézní! Takovou rozlučku neměli a nebudou mít ani kvalitnější a úspěšnější hráči, než Radek.
Ale OK, pro českého diváka - Radek je srdcař a vlastenec! Má s Tomášem obrovské zásluhy, co se týče DavisCupu! Je mi rozhodně líto, že skončil, páč podobný šoumen, bavič a typ aplikující tak pestrou hru a především servis volej... na okruhu momentálně není! Radek je, nebo v podst. byl v tomto směru takový "Poslední Mohykán"!
Náladu mě jen zkazilo poměrně trapné "šuby duby" Michala Davida!
Podle ticha v hale, když se je snažil David roztleskat, asi nejsem jediný!
A taky doufám, že nám skvělý zážitek z této akce v budoucnu nezkalí (nějaký investigativní novinář), dle pragmatického spojenectví Černoška a Zemana a jejich "tradičního" :-D tenisového turnaje v Lánech, se to tak trochu nabízí! Takže doufám, že Sabina Slonková nebo Janek Kroupa mají momentálně dost jiné práce!
Reagovat
Krisboy
Michal Ovar David se to sice snažil zkazit, ale ČT to nevysílala (běžel místo toho dokument o Radkovi), takže u obrazovek to nemělo chybu :)
Reagovat
a.magerova
A v hale byla tak špatná akustika, že chvílemi nebylo ani poznat, kterou písničku zpívá... mi by ani tak nevadil ten zpěv, ale ty jeho kecy na závěr byly opravdu děsný a zbytečně dlouhý.... :-/

Dokument v TV byl opravdu lepší... ;-)
Reagovat
Pe3k
Pri Davidovi sem to přepínal.
Reagovat
Nola
a.magerova a Kozoroh vdaka za postrehy, pekne napisane od oboch
Reagovat
a.magerova
Mě hlavně velmi mile potěšilo chování Noleho, to jakou měl radost z toho, jakou radost udělal Radkovi těmi videi..... a celkově se choval tak, aby na sebe zbytečně nestrhával pozornost, která ten večer patřila Radkovi... ;-)
Reagovat
Kozoroh
Svůj koment posílám až teď, poté, co jsem dorazil do místa svého ubytování, jsem šel spát a dnes dopoledne a odpoledne jsem byl v historickém centru - Vítkov, orloj atd.

Bylo to báječné! O možnosti vidět naživo No1eho jsem snil několik let a sen se mi včera splnil :) Nečekal jsem, že dojde i na dvouhru Djoker-Štěpec, ale byl jsem za to rád. Co se týče zápasů, bylo jasné, že Novak nechá Radka vyhrát v obou utkáních, cílem bylo se bavit, byl to Radkův večer.

Nadchla mě přítomnost Andreho, jehož jsem už coby tenisový fanoušek nezažil, ale samozřejmě vím, jak velký to byl hráč a mám jeho knihu Open v osobní knihovně.

Tolik známých osobností po kupě jsem ještě nikdy neviděl. Ať již dvě tenisová ATG, hvězda večera Štěpec s manželkou Nicole, legendární Nedvěd, Čech, Jágr, Haakinen, rozhodčí Berdych, deblový přeborník Paes či dvě hudební veličiny české pop music Goťák s Davidem. Opravdu báječný večer :))
Reagovat
a.magerova
Tak jsem dorazila domů (ještě jsem nic nečetla, tak ani nevím jestli už Kozoroh básní a přehání), v klidu kouknu na to, co bylo v televizi... atmosféra super, vše super (jediné co mi tam chybělo, byla mexická vlna), Radek je Frajer, Nole mě opravdu velmi mile překvapil svým dárkem pro Radka... je vidět, že ti sportovci/tenisti se maj víc rádi než my si myslíme/namlouváme... přijeli kvůli Radkovi, videa natočili kvůli Radkovi na žádost Noleho... MOC HEZKÉ... ;-)

P.S. Jo a zvláštní velký dík patří Nolemu za posloupnost řazení videí, je vidět, že jako tenisový odborník a mnohonásobný vítěz GS ví nejlíp: CO NEJLEPŠÍ NAKONEC... :-)))))
Reagovat
Fandina
Mrzí mě, že jsem tam nebyla, ale zase jsem nemusela skrývat slzy dojetí, které byly, aniž jsem to ovlivnila. Super připravený program a přitom všechno tenis. Nádhera.
Reagovat
steve79
Hezka rozlucka. Mrzi me, ze takovych hracu jako Stepec bychom spocitali na prstech jedne ruky. Myslim z hlediska hry na siti.
Reagovat
Nenela
Je prosim vas nekde zaznam na shlednuti?
Moc diky. Podle vasich nadsenych reakci to muselo byt vazne skvele.
Klobouk dolu pred Radkem, ze dokazal privezt tolik hvezd!
Reagovat
Roger_Federer
Na ct4 urcite
Reagovat
Roger_Federer
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10186693736-tenis/218471291352101-radek-stepanek-cesky-lev-se-louci
Reagovat
bIbec
díky
Reagovat
Roger_Federer
Jsem na miste, skvela atmosfera.
Pekna šou, konik plny emoci.
Lidi to bavilo, tak odchazi tenisovy král "maneže"
Reagovat
Mayo
Koník :D

kada.tom si to ty? :D
Reagovat
Roger_Federer
:)
Reagovat
Krisboy
Skvělý večer. Bylo to velkolepé, hosté skutečně exkluzivní.
Jseš borec Radku. Díky za všechno a všechno nejlepší do dalšího života!!!

Těším se na Kozorohův report :)
Reagovat
Mira17
Super večer s tolika hvezdami na jednom miste...Nevi nekdo ale kdo byli ti co seděli vedle Krupu každej z jedne strany pri tom singlu to myslim bylo?
Reagovat
Gulbis
Devoty a Všetíček myslím...
Reagovat
Gulbis
a Krčma
Reagovat
SwissMaestro
Parádní večer. Neskutečné kolik velkých osobností se tam dnes sešlo :) A vzkaz od Tipsareviče nejvíc top :D
Reagovat
EllNino
On mu gratuloval?? Neviděl jsem celý
Reagovat
PetaM
Jestli máš Radka na FB, tak před hodinou sdílel to video (postupně sdílel všechna videa, která mu hráči nahráli) :)
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Šek uhlobaronovi, co zplundroval severní Čechy a je miliardář, byl úlet. Jinak dobrý Lve.
Reagovat
Frick
Tak, tak. Takový projev buranokapitalismu.
Reagovat
turista
Nerozumím tomu čím byl Radek tomu uhlobaronovi zavázán, že jako milionář zasponzoroval miliardáře.
Reagovat
Fandina
Jedna se o charitativní projekt, který nese jejich jméno. Více je na webu.
Reagovat
EllNino
Pěkný jsi to měl, hodně dojemný, bulel jsem jak želva :D .... Nole nezklamal, Andre překvapil, Berďa na umpiru a Jarda, co víc si přát :D ...

A moje láska Nicole hrdou mamčou, hrozně jí to svědčí :)

Tak hodně zdaru v další životní etapě, bylo to všechno super, rybičku z finále DC 2012 si pouštím v pruměru 3x do měsíce :D ...

Adieu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist