Špunty do uší. Ve finále se střetnou Šarapovová s Azarenkovou

31. 3. 2011, 22:11
Aktuality 31
WTA MIAMI - Ženské finále v Miami bude bitvou decibelů. Dvojnásobná finalistka Maria Šarapovová v semifinále otočila souboj s Němkou Petkovicovou a o titul se utká s předloňskou šampionkou Viktorií Azarenkovou. Běloruska zametla se světovou trojkou Verou Zvonarevovou.
Maria Šarapovová

Andrea Petkovicová v Miami vyřadila světovou jedničku Wozniackou i Jankovičovou a poprvé na jednom turnaji porazila dvě hráčky top 10. Za odměnu premiérově postoupila do semifinále turnaje kategorie Premier a zajistila si posun již mezi dvacet nejlepších tenistek planety.

O čtvrté finále na okruhu WTA se majitelka jediného titulu utkala s Marií Šarapovovou. Třiadvacetiletá Ruska v předchozím zápase absolvovala úspěšný tří a půlhodinový maratón proti Dulgheruové, proti které desetkrát ztratila podání a v závěru utkání si navíc podvrtla kotník.

Do semifinálového souboje však nastoupila a se zabandážovanou nohou neměla viditelné problémy. Obě tenistky si hned v úvodu dnešního zápasu navzájem sebraly podání, Petkovicová pak ale už žádnému brejkbolu nečelila a ujala se vedení 6-3.

To ale byl poslední skvělý moment, který třiadvacetiletá Němka letos v Key Biscayne předvedla. Následně totiž prohrála jedenáct her v řadě a až za stavu 0-5 ve třetí sadě se dočkala aplausu publika, když odvrátila druhého 'kanára'.

Nakonec po dvou hodinách a sedmi minutách prohrála 6-3 0-6 2-6 a její fanoušci se tak již zřejmě nedočkají vítězného tance 'Petko Dance'; rodačka z Bosny a Hercogoviny během pobytu na Floridě oznámila, že na dalších turnajích už oslavný taneček předvádět nebude. "'Petko Dance' od Petko je minulostí. Ale pokud ho uvidím u někoho jiného, budu jen ráda," narážela Petkovicová na Djokoviče, který se o něco podobného již pokoušel. 

Připoměňte si Petkovicové vítězný taneček:


"Myslím, že jsem dnes v prvním setu hrála dobře. Dost foukalo, ale srovnala jsem se s tím. Ve druhém setu jsem cítila, že Maria hru zrychlila, ale snad každý game byl přes shodu. Jenže najednou to bylo 3-0, 4-0, 5-0 a mě začala docházet energie. Pak už pro mě bylo těžké se do zápasu vrátit," komentovala Petkovicová, která v žebříčku poskočí na 19. místo. 

"Právě teď jsem hodně zklamaná a pár dní to potrvá. Ale tak po týdnu se ohlédnu zpět a uvidím věci pozitivně. Myslím, že mi tenhle turnaj dodá hodně sebevědomí, obzvlášť výhry nad Caroline a Jelenou," dodala.

Šarapovová, jež se díky úspěšnému tažení turnajem po dvou letech vrátí do top 10, se tak dočkala povedené odvety za vyřazení z osmifinále letošního Australian Open a poprvé od loňského srpna zahraje ve finále. To si v Miami zahrála už v sezonách 2005 a 2006, tehdy ale proti Clijstersové, respektive Kuzněcovové nezískala ani set. 

Pro rodačku ze Sibiře by případný triumf byl o to příjemnější, že na Floridě v Bradentonu již několik let žije.

Letos si o celkově 23. titul zahraje s Viktorií Azarenkovou a diváci, které irituje jekot po každém úderu, by si měli rychle sehnat špunty do uší. Při jejich vzájemných zápasech, ve ktertých maji bilanci vyrovnanou 2-2, totiž jekot z kurtu od první do poslední výměny.

Podívejte se na poslední zápas, který odehrály loni ve Stanfordu:


Azarenková v semifinále až nečekaně hladce smetla 6-0 6-3 Veru Zvonarevovou a potvrdila, že se jí v Miami daří. Z posledních šestnácti zápasů prohrála jen loni s Clijstersovou, které už letos porážku dokázala vrátit a stále má šanci zopakovat svůj dosud nejcennější triumf z roku 2009.

Podrobnosti připravujeme.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (31. 03. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (18-Rus.) - Petkovicová (21-Něm.) 3-6 6-0 6-2
Azarenková (8-Běl.) - Zvonarevová (3-Rus.) 6-0 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já se dívat nebudu, řvaní těch dvou hnusek při vzájemném utkání mi bohatě stačilo slyšet jednou. Tenhle turnaj je opravdu vypečený (Ivanovič i Dulgheru projely 4 tajbrejky, ta první dokonce ze stavu 5-1 40-0), všechny sympatické tenistky vypadnou a nahoru se vrací tyhle trapky, kterým není hanba úmyslně předvádět tak extrémně nesportovní chování.
Reagovat
smazaný uživatel
No na špunty do uší to bude, to je jasný! Já Moc Šarapku nemusím, souhlasím s tím, že do toho mlátí, jak hluchej do vrat a momentálně ji to vychází, ale dle mého to bude jen chvilkové. Pohyb má taky šílenej, takovej nesportovní, když běží, vypadá u toho jako nešikovná baletka a o jejím mozku není ani třeba mluvit. Přeju titul Azarenkové.
Reagovat
smazaný uživatel
Já naopak přeju titul Marušce. Já tomu "mlácení do vrat" říkám utočný tenis, na který se dá dívat, pokud jí to lítá do kurtu. Azarenka mě neustále vytáčí těma skrečema, loni vzdala 9x a v tomto trendu pokračuje i letos (viz IW). Uřvané jsou obě stejně, v tom nevidím (neslyším) rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Já koukal na zápas Azarenka vs. Zvonareva a Vika je momentálně podle všeho ve výtečné formě. A navíc hraje taky útočnej tenis a řekl bych i lepší než Šarapovová. Její údery sice nemají tolik razance, ale používá mozek a těmi úhlopříčkami soupeřku rozběhá z rohu do rohu a často nakonec výměna končí winnerem nebo "téměř winnerem". Zejména její bekhend je prvotřídní.

Navzdory atraktivitě její hry ale celkově jejím fanouškem rozhodně nejsem, jednak ty neustálé skreče, jednak když se jí třeba v dobře rozehraném zápase přestane dařit, začne být skoro až hysterická, brečí a místo aby pořádně bojovala, většinou odpadne. :-((
Reagovat
VlS
Tak Věrka to neustálo a finále bude pro zralý na vatu do uší. Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
tak at uz jsou tu nektera prohlaseni posmesny, preziravy nebo neprejici, nafucena Maria si z nich skutecne nemusi delat hlavu. Ma lvi srdce a je zpatky. Super! Ten rev je sice diskutabilni, ale pri zvazeni jeho vyznamu - fyziologicky, psychologicky i takticky - no, kdo z vas to ma, panove? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím překladatele. Co toto slovo v daném kontextu znamená?

Pro ženský tenis je dobře, že je zpátky, ale to ještě neznamená, že jí musím fandit nebo mi musí být sympatická.

OK, do míče umí mlátit solidně, ale to je asi tak všechno. Druhé podání hrůza, pohyb hrůza, obrana hrůza, voleje hrůza, variování hry hrůza, čopovanej bekhend hrůza, dropshot hrůza, ječení hrůza, její schopnost vypořádat s dobře bránícími hráčkami (Wozniacká, Dulgheru, Shuai Peng, z minulosti připomínám prohry na US Open s Radwanskou a Melanie Oudin) taky nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
dzizas, proste mi svym pohledem i vystupovanim prijde jak pysna princezna, no.

A i tady O.K., umlatils me argumenty jako Maria umlati souperky, spokojen? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, mně taky. :-) Takovej ten typ mladý, nadutý, blonďatý Rusky, kt. tě sotva pozdraví či poděkuju za nějakou službu. takový dobře znám z hotelu, kde pracuju.
Reagovat
VlS
Otázka je, kdo z Vás by to doma chtěl pánové :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tos ale vyjmenoval typické bolesti všech tenistek, nejen Marušky. Ano, proti defenzivní zdi jako je Wozniacki, nebo svého času Henin, se prosazuje těžko, na to by musela dělat podstatně méně chyb. Přesto jí docela fandím, protože ta její útočná hra mi je sympatická.
Reagovat
smazaný uživatel
To si nemyslím, že by se to týkalo všech tenistek. Protipříkladem je právě třeba Justine Henin. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, zápas jsem viděl, moc nadšený z něho nejsem. Opět jsem si potvrdil, že Maria mi prostě nehorázně leze na nervy, počínaje její jedno-dimenzionální hrou, konče jejím jekotem.

Ale místy to byl slušnej zápas. Mimochodem, druhý set skončil sice 6:0, ale Andrea měla breakball při každém podání Šarapovové a jestli se nemýlím, gameball ve skoro každé nebo každé hře při svém podání (možná s výjimkou jedné hry, to si teď nejsem jistý). Ve třetím setu se pak v prvních 5 gamech hra Petkovičová úplně rozpadla, zejm. její forhend.

Nyní tedy vím, komu mám přát v druhém semifinále. Na jedné straně by při vítězství Azarenky bylo finále naprosto otřesný zvukový zážitek, na druhou stranu bych rád viděl, jak je Maria rozdrcená inteligentní hrou soupeřky, čehož je patrně spíše schopná Azarenka (viz její loňské vítězství 6:4, 6:1 ve Stanfordu). Se Zvonarevou by to asi přinejhorším byla prohra typu 5:7, 4:6. Ale nechme se překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
Mělo to být "nyní tedy NEvím, komu mám přát ...".
Reagovat
VlS
Za stavu 0:5 ve třetím setu mi ji bylo líto. 1. set odehrála výborně, druhej set, i když to tak z výsledku vůbec nevypadá odehrála dobře a složila se až v tom třetím. Škoda, finále bude hlučné a jen teprve uvidíme, jak moc. Doufal jsem v opak.
Reagovat
smazaný uživatel
hrůza jak u toho piští.To by se mělo zakázat protože tohle už překračuje všechny meze.
Reagovat
smazaný uživatel
To je snad poprvé, co souhlasím s Lopatou.
Reagovat
VlS
Jen nazvat ten řev rodící eskymačky na útěku před polárním medvědem pištěním je trochu eufemismus.
Vždycky se divím, že každý její zápas nepřijede 3x zkontrolovat policie na anonymní udání, že někoho vražděj :-)))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně by mě asi dost iritovalo, kdyby soupeř při tenisovém zápase takhle ječel při každém úderu. Možná by mi to lezlo na nervy do té míry, že bych se neudžel, a dal mu "rošambo" (http://southpark.xf.cz/epizode/epi112.htm).
Reagovat
smazaný uživatel
A už jste slyšeli hlasový projev Larcher de Brito? Oproti ní je Maruška tichá myška. :-)
Reagovat
VlS
Naštěstí larcher se nedostává do televizních kol a vypadává zavčasu, na rozdíl od Šarapky, Azarenky a Venus. A bohužel to dělá čím dál víc holek a David Ferrer. Fujtajbl
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadal si taky občas pořve. :-) A když jsem byl na Davis Cupu, tak tam Hájek přeřval plnou ČEZ Arénu. :-)
Reagovat
VlS
A tak jedna věc je si sem tam křiknout nebo heknout po úderu, ale provázet každej úder řvaním, tak aby nebyl vlastně ani slyšet, to je fakt humus. Pokud vím, tak to holky záměrně učí na akademii nicka Bolletieriho jako taktickou výbavu. Za to bych mu sebral licenci
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, když připomínáš Bollettieriho, tak si vzpomínám, že po loňské Federerově porážce s Berdychem ve Wimbledonu napsal článek, kde Federerovi mj. doporučoval, aby začal hrát obouručný bekhend. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Po zápase jsou všichni chytří jak rádio. K Rogerovi patří jednoručný backhand, ostatně to je hlavní důvod, proč to je můj oblíbený tenista. :-) (stejně jako Richard Gasquet - hádejte proč :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nicméně je jasné, že topspinový bekhend jednoruč z ATP Tour i WTA Tour nejspíš brzo zcela vymizí. Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
On ho ve WTA ještě někdo hraje? Já ženský moc nesleduju, tak fakt nevím. Hrála ho Henin, Mauresmo a teď snad už jen Schiavone.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ze stovky jej hrají (kromě Schiavone):

Kristina Barrois, ale té je taky kolem třicítky: http://www.wtatennis.com/player/kristina-barrois_2257889_11825

Roberta Vinci (28 let):
http://www.wtatennis.com/player/roberta-vinci_2257889_8754

Lourdes Dominguez Lino (30 let):
http://www.wtatennis.com/player/lourdes-dominguez-lino_2257889_2029

Carla Suarez Navarro (23 let):
http://www.wtatennis.com/player/carla-suarez-navarro_2257889_10661

a konečně:

Alberta Brianti (31 let)
http://www.wtatennis.com/player/alberta-brianti_2257889_835
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za vyčerpávající odpověď. :-)

Jinak teď jsem se na wtatour.com díval na sestřihy z těch posledních dvou zápasů Marušky a mě se její hra celkem líbí (pokud jí to lítá do kurtu). Ten její tenis má hlavu a patu a hlavně se nebojí zaútočit, což se pohříchu nedá říct o té Pšonce v čele žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Maria... :-) budu držet palce ve finále, příznivější by byla Věra, ale obojí bude těžké a favoritka bude stejně z z druhého semifinálového utkání, ale přeju titul Marii... :-) konečně zase v TOP10
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, přeji Marii taktéž titul
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist