Srb Djere vyhrál i své druhé finále. Na Sardinii slaví titul po skalpu Cecchinata

18. 10. 2020, 14:32
Aktuality 2
ATP SARDINIE - Laslo Djere vyhrál i své druhé finále na okruhu ATP. Po loňském triumfu v Riu de Janeiro dnes 25letý Srb triumfoval na Sardinii v Santa Margherita Di Pula, když v boji o titul porazil zdolal domácího Marca Cecchinata. Ten ve čtvrtém finále poprvé poznal hořkost porážky.
Profily hráčů
Laslo Djere

Laslo Djere získal svůj první titul loni v únoru, kdy nečekaně ovládl bez ztráty setu antukový turnaj ATP 500 v Riu de Janeiro. Tehdy v Brazílii začal skalpem Dominica Thiema a triumfoval po výhře nad Felixem Augerem-Aliassimem. 

Na druhé finále si 25letý Srb musel počkat 20 měsíců, než se do něj dotkal tento týden v Santa Margherita Di Pula na Sardinii. Opět se mu to povedlo na jeho oblíbeném povrchu antuce a také tentokrát finálový zápas proměnil v titul.

74. hráč světa Djere, kterým už v žebříčku figuroval i na 27. místě, v letovisku Forte Village vyřadil Inda Sumita Nagala, druhého nasazeného krajana Dušana Lajoviče, českého tenistu Jiřího Veselého, v semifinále mu vdal italský mladík Lorenzo Musetti a v dnešním finále zdolal Itala Marca Cecchinata

Djere zvítězil po dvě a čtvrt hodiny dlouhém boji 7-6 7-5 a tři roky staršímu soupeři, jenž startoval na divokou kartu, oplatil porážku z předchozích dvou vzájemných duelů.

Dnes především ve druhé sadě oba hráči bojovali o svá podání v maratonských gamech. Djere o servis přišel dvakrát, sám ale proměnil tři brejkboly. Poprvé mohl zápas ukončit už v desátém gamu, první mečbol ale neproměnil. Uspěl až o dvě hry později na čtvrtý pokus.



Djere je letos třetím srbským vítězem turnaje ATP po Novaku Djokovičovi a Miomiru Kecmanovičovi.

Bývalá světová šestnáctka a aktuálně až 103. hráč světa Cecchinato si dnes zahrál své čtvrté finále na okruhu ATP a poprvé v něm nedokázal zvítězit. Ve sbírce má antukové tituly z Budapešti 2018, Umagu 2018 a Buenos Aires 2019.

• ATP 250 SARDINIE •
Itálie, antuka, 271.345 eur
nedělní výsledky (18. 10. 2020)
• Dvouhra - finále •
Djere (Srb.) - Cecchinato (It.) 7-6(3) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
skalpovat po výhře soupeřesmile S J1rkou vypadal docela sympaticky a teď tohle.
Gratulka k trofeji - tedy té turnajové, a příště prosím bez skalpovánísmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist