Srbské finále v Moskvě vyhrál Tipsarevič

23. 10. 2011, 19:52
Aktuality 0
Druhý turnajový titul během jednoho měsíce vybojoval čtrnáctý hráč světa Janko Tipsarevič. Vítěz z Kuala Lumpuru uspěl i v dnešním finále v Moskvě, v němž porazil svého krajana Troického 6-4 6-2.
Janko Tipsarevič

Dnešní souboj v Moskvě nebyl jen duelem dvou nejvýše nasazených hráčů, ale také prvním čistě srbským finále na okruhu ATP. Vítězně z něj vzešel první hráč v turnajovém pavouku Janko Tipsarevič, který po utkání odpovídal na tiskové konferenci na otázky spolu se svým krajanem Viktorem Troickým.

"Bylo to hodně těžké. To napětí by se dalo krájet nožem. Hrát proti kamarádovi je noční můra," svěřil se Tipsarevič, který podle svého soupeře vyhrál právem. "Bylo to poprvé, co se hrálo srbské finále, proto to pro nás oba bylo ze začátku trochu divné. Janko si zasloužil vyhrát, dneska byl lepším hráčem. Oba jsme hráli dobře, ale on byl agresivnější," uvedl Troicki.

Tipsarevič udeřil hned v úvodu zápasu, když svému krajanovi rychle sebral podání. Troicki mu to vrátil a srovnal na 2-2, v deváté hře se ale nejvýše nasazený tenista turnaj dočkal znovu a při svém podání set vzápětí ukončil.

I v následující sadě byl Troicki pod tlakem hned od začátku. V první hře ještě odvrátil tři brejkboly, za stavu 2-2 ale Tipsarevič potřetí v utkání prolomil jeho servis a náskok si už nenechal vzít. Dalším brejkem Tipsarevič jen zvýšil své vedení a po necelé hodině a půl se mohl radovat z vítězství 6-4 6-2.

Čtrnáctý hráč světa tak získal druhý titul během jednoho měsíce. Na začátku října totiž triumfoval v Kuala Lumpuru a ukončil tak čekání na titul, na který předtím nedosáhl ve čtyřech finále.

"Kuala Lumpur byl pro mě emotivnější, protože to byl můj první titul na turnaji ATP. Tady jsem byl ale nervóznější, protože jsem hrál s Viktorem," přiznal Tipsarevič.

Díky svému titulu se srbský tenista posunul na 10. místo v žebříčku, který určí složení letošního Turnaje mistrů. Jistou účast na něm má zatím pět hráčů, zbývají tedy tři volné vstupenky.

"I kdybych říkal, že na Londýn nechci myslet, věděl jsem, že je to pro mě velká příležitost," uvedl jeden z konkurentů Tomáše Berdycha. "Každý bod pro Londýn se teď počítá. Bude to hodně těžké, ale není to nemožné. Když se mi nepodaří kvalifikovat se pro Londýn, pak je mým dalším cílem zakončit rok v Top 10," dodal Tipsarevič.

Čermák uspěl ve čtyřhře
Deblista František Čermák se Slovákem Filipem Poláškem se po dvou neúspěšných finálových bitvách dočkali v Moskvě třetí trofeje v sezoně. Celkově si zkušený čtyřiatřicetiletý Čech připsal v kariéře už 26. titul.

Čermákovi s Poláškem poslední dvě finálové bitvy na okruhu ATP nevyšly; prohráli v Tokiu a poté i v Kuala Lumpuru. Dnes v ruské metropoli však turnajové jedničky přehrály nenasazený argentinsko-španělský pár Carlos Berlocq/David Marrero jasně 6-3 a 6-1. Letos už Čermák s Poláškem vyhráli v Gstaadu a Bělehradu, neuspěli vedle obou asijských podniků také v Hamburku.

Výsledky - Moskva - muži (tvrdý povrch, 725.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Tipsarevič (1-Srb.) - Troicki (2-Srb.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra - finále:
Čermák/Polášek (1-ČR/SR) - Berlocq/Marrero (Arg./Šp.) 6:3, 6:1.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist