Šromová s Benešovou zvedly úspěšnost českých tenistek

21. 5. 2008, 20:16
Aktuality 0
FRENCH OPEN - České tenistky Iveta Benešová a Hana Šromová dnes zvládly své zápasy úvodního kola kvalifikace na grandslamový turnaj French Open. Napodobily tak svou krajanku Zuzanu Ondráškovou, naopak 5 dalších Češek už šanci postoupit do hlavní soutěže ztratilo.
Iveta Benešová

Ani dobrá forma posledních týdnů nezaručila Ivetě Benešové hlavní soutěž antukového grandslamu. Musí o ní bojovat v kvalifikaci, ve které je nejvýše nasazenou. S jejím postupem se vcelku počítá, ale hned na úvod ji potrápila devatenáctiletá Ukrajinka Viktoria Kutuzová. Mladá vítězka nedávného antukového turnaje ITF ve francouzském Cagnes-Sur-Mer v úvodní sadě čtyřmi vyhranými gamy v řadě otočila nepříznivý stav a vyhrála 6-4. O sedm let starší česká tenistka se však rychle oklepala - v druhém setu soupeřce nadělila kanára a rozhodující dějství vyhrála 6-3, když první brejk potvrdit nedokázala, ovšem druhý už ano. V dalším zápase se Benešová střetne s Gretou Arnovou z Maďarska.

Hana Šromová před dnešním střetnutím vyhrála pouze jedno utkání ze sedmi. I přes špatnou formu si ale v 1. kole kvalifikace na French Open dokázala poradit s Melindou Czinkovou z Maďarska, které v žebříčku patří o 50 pozic lepší příčka. Šromová se v úvodním setu dostala do vedení 4-1, ale náskok ztratila a sadu ztratila poměrem 5-7. Třicetiletá Češka však zbraně neskládala. Naopak, v dalším dějství měla mírnou převahu, kterou korunovala otočením zápasu po setech 6-3 7-5. Šromová v dalším kole narazí na Selimu Sfarovou z Tuniska.

Už odpoledne jako první Češka v 1. kvalifikačním kole uspěla Zuzana Ondrášková. Naopak pět českých tenistek už o šanci zahrát si na druhém letošním grandslamu přišlo.

FRENCH OPEN - kvalifikace žen:

1. kolo:
Ondrášková (ČR)
- Moliková (Aus) 6-2 6-2
Yonemuraová (Jap) - Voráčová (ČR) 6-4 7-5
Zhengová (Čín) - Hradecká (ČR) 4-6 7-5 8-6
Džehalevičová (Běl) - Zahlavová-Strýcová (ČR) - 7-6 6-3
Pandžičová (Cho) - Hrdinová (ČR) 2-6 6-1 6-4
Lužanská (Ukr) - Záhlavová (ČR) 2-6 6-3 6-4
doplněno:
Šromová (ČR) - Czinková (Maď) 5-7 6-3 7-5
Benešová (ČR) - Kutuzová (Ukr) 4-6 6-0 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist