Stachovskij postoupil v Záhřebu do prvního finále v kariéře

29. 2. 2008, 20:46
Aktuality 0
Ukrajinec Sergej Stachovskij, 209. tenista světového žebříčku, dotáhl své překvapivé tažení turnajem v Záhřebu až k první finálové účasti v kariéře. Po dnešní výhře nad Italem Bolellim se o titul utká s turnajovou jedničkou, Ivanem Ljubičičem. Ten si v semifinále poradil s krajanem Ančičem.
Sergej Stachovskij

Sergej Stachovskij, který se do hlavní soutěže dostal po nezdaru v kvalifikaci až díky odstoupení Francouze Michaela Llodry, dnes porazil v semifinále Itala Simona Bolelliho dvakrát 6:4.

Stachovskij je prvním "lucky loserem" od roku 1999, jenž bude na okruhu ATP bojovat o titul. Ve finále dvaadvacetiletý Ukrajinec narazí na chorvatského nejvýše nasazeného hráče, Ivana Ljubičiče.

Turnajová jednička, Ivan Ljubičič, si dnes poradila s krajanem Mario Ančičem poměrem 7-6 6-4. Vítěz duelu odvrátil všech 6 hrozeb brejkbolů, naopak sám jeden z šesti využil a zítra se ve svém dvacátém finále na okruhu ATP utká o devátý titul. Naposledy triumfoval loni na trávě v ´s-Hertogenboshi. V Záhřebu se dostal i v třetím ročníku až do finále, v roce 2006 dokonce vyhrál.

Pokud by se Stachovskému, který nastupuje v české extralize za Prostějov, podařilo v Záhřebu dotáhnout senzační tažení až k titulu, přepsal by ještě zaprášenější statistiky. Turnaj vyhrál "lucky loser" naposledy v roce 1991, kdy Argentinec Christian Miniussi triumfoval v Sao Paulu.

Nebýt odstoupení Llodry, který se odhlásil poté, co vyhrál turnaj v Rotterdamu, Stachovskij by v Záhřebu vůbec nehrál, protože neuspěl v kvalifikaci. Nakonec ale dosáhl životního úspěchu, když cestou do finále zdolal druhého nasazeného Iva Karloviče a osmého hráče podniku s dotací 370.000 dolarů Janka Tipsareviče.

ATP Záhřeb - výsledky 5. dne:

Dvouhra - semifinále:
Ljubičič (1-Cho) - Ančič (Cho) 7-6(2) 6-4
Stachovskij (LL-Ukr) - Bolelli (Itá) 6-4 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Kas/Wassen (2-Něm/Hol) - Allegro/Peya (4-Švý/Rak) 6-3 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist