Starace poprvé vyzrál na Chardyho, podmínky v Bukurešti si pochvaluje

23. 4. 2012, 23:17
Aktuality 0
ATP BUKUREŠŤ - Potito Starace na antukovém turnaji v Bukurešti na čtvrtý pokus porazil Francouze Chardyho, kterého dnes vyprovodil kanárem. Zkušený Ital po zápase přiznal, že mu místní podmínky vyhovují.
Potito Starace

Jeremy Chardy se po odhlášení vítěze turnaje z roku 2006 Jürgena Melzera, který se omluvil kvůli problémům s kotníkem, posunul mezi nasazené hráče. Nic platné mu to ale nebylo. I když dnes čelil oblíbenému soupeři Potitu Staracemu, se kterým vyhrál všechny tři vzájemné zápasy, dnes uhrál pouhé tři gamy a prohrál 3-6 0-6.

"Dnes jsem hrál velmi dobře. Jsem za tuhle výhru rád, protože Chardy je nebezpečný soupeř a nikdy předtím jsem ho neporazil. Zdejší podmínky mi sedí - kurty i míčky jsou tu velmi rychlé. " komentoval Starace svůj snadný postup do 2. kola, ve kterém se utká se Slovákem Lackem, nebo Maďarem Balaszem.

"Žije tu jeden z mých bratranců, proto se do Bukurešti vždy rád vracím. Musím jít krok za krokem a doufám, že tu dojdu daleko," dodal třicetiletý Ital, který se v rumunské metropoli dostal nejdál do čtvrtfinále (2007 a 2010). Loni s krajanem Braccialim vyhrál čtyřhru.

20. ročník antukového turnaje v Bukurešti se letos koná již během hlavní antukové sezony, nikoliv v méně vhodném termínu po US Open, žádného hráče z Top 10 ale do soutěže nezlákali. Nejvýše nasazeným je 12. hráč světa a šampion z let 2007 a 2008 Gilles Simon.

Titul bude obhajovat druhý nasazený Němec Florian Mayer, který měl stejně jako Simon, Troicki a Baghdatis v 1. kole volný los. O přerušení série tří porážek a postup do čtvrtfinále si zahraje s Belgičanem Xavierem Malissem, který dnes porazil 6-2 6-4 Bulhara Grigora Dimitrova.

- ATP 250 BUKUREŠŤ -
(Rumunsko, antuka, 450.000 eur)
pondělní výsledky (23. 04. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Kubot (7-Pol.) - Moraru (Rum.) 6-2 6-3
Starace (It.) - Chardy (9-Fr.) 6-3 6-0
Malisse (Belg.) - Dimitrov (Bulh.) 6-2 6-4
Bachinger (Něm.) - Volandri (It.) 3-6 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist