Starace v Bukurešti vyřadil nasazeného Granollerse

8. 9. 2008, 19:11
Aktuality 1
ATP BUKUREŠŤ - Španělský tenista Marcel Granollers se stal prvním nasazeným hráčem, který vypadl na antukovém turnaji v Bukurešti. Turnajová sedmička dnes nestačila ve svém úvodním vystoupení na podniku s dotací 370.000 eur na Itala Potita Staraceho, kterému podlehla po setech 2-6 4-6.
Potito Starace

Výhra Potita Staraceho však tolik překvapivá nebyla. Sedmadvacetiletý Ital sice v létě na rychlém povrchu vyhrál pouze jedno utkání ze čtyř, ale jen se tak potvrdilo, že mimo antuku podává výkony sotva poloviční. Na pomalých cihlových kurtech si letos připsal už skalp Monfilse, Moyi nebo Safina. Po dnešní hladké výhře 6-2 6-4 nad sedmým nasazeným Španělem Marcelem Granollersem se v druhém kole střetne s Francouzem Florentem Serrou.

69. hráč světa dnes dokázal otočit vývoj utkání s krajanem Nicolasem Devilderem, který letos vyhrál už tři antukové challengery. Serra si postup vydřel po téměř tříhodinovém boji, když vyhrál 3-6 7-6 7-6. Poražený Devilder v zápase nakupil deset dvojchyb.

Trojnásobný semifinalista letošních turnajů ATP Denis Gremelmayr z Německa si postup zajistil třísetovým vítězstvím nad Francouzem Jeremym Chardym. Ten mohl o své výhře rozhodnout v závěru třetího dějství, ale nevyužil dva brejkboly a naopak následně prohrál vlastní servis. Gremelmayr se ve druhém utká s vítězem duelu Mathieu - Navarro.

ATP BUKUREŠŤ (Rumunsko, antuka) - pondělní výsledky :

Dvouhra - 1. kolo:
Starace (It.) - Granollers (7-Šp.) 6-2 6-4
García-Lopez (Šp.) - Zverev (Něm.) 6-4 3-6 6-0
Serra - Devilder (oba Fr.) 3-6 7-6(6) 7-6(4)
Gremelmayr (Něm.) - Chardy (Fr.) 6-1 5-7 6-4
Montaňés (Šp.) - I Hjong-tchek (Korea) 6-1 7-6(4)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist