Starace v Neapoli dovršil hattrick

6. 4. 2008, 17:45
Aktuality 0
Antukový challenger v Neapoli za poslední 3 roky nezná jiného vítěze, než domácího Potita Staraceho. Ten dnes obhájil titul z posledních dvou let, když po velkém boji ve třech setech přehrál Brazilce Marcose Daniela. Úspěšně tak nastartoval svou oblíbenou antukovou sezonu.
Potito Starace vyhrál potřetí v řadě challenger v italské Neapoli

Ital Potito Starace postoupil do dnešního finále v Neapoli bez ztráty setu. Jeho soupeř, Brazilec Marcos Daniel, měl zase v zádech měsíc starý triumf na challengeru v Bogotě.

I když se střetl 37. se 110. hráčem světa, souboj to byl vyrovnaný. První dvě sady si tenisté rozdělili shodným poměrem 6-4, a celé utkání tak musel rozhodnout až třetí set. Ten dospěl až do tiebreaku, ve kterém uspěl domácí favorit Starace a získal tak svůj osmý challengerový titul.

Starace tak vyhrál všechny tři poslední ročníky tohoto podniku. Navíc v roce 2005 prohrál až ve finále s Gasquetem. Starace už v minulé sezoně prokazoval, že na antuce patří k nejlepším tenistům, když ve Valencii a Kitzbühelu prohrál až třísetové zápasy ve finále.

Deblový titul získali čestí tenisté Cibulec s Levinským
První společný turnaj po téměř dvou letech spolu odehráli čeští tenisté Tomáš Cibulec a Jaroslav Levinský a hned challenger v Neapoli vyhráli. V dnešním finále si poradili s portugalsko-peruánskou dvojicí Gil/Horna hladce 6-1 6-3.

Tomáš Cibulec neměl před tímto turnajem na svém kontě žádnou letošní výhru, Jaroslav Levinský si zase zlepšil náladu po pěti prohraných zápasech - pokaždé s jiným deblovým partnerem.

Challenger Neapol - finálový výsledek:

Dvouhra - finále:
Starace (Itá) - M. Daniel (Bra) 6-4 4-6 7-6

Čtyřhra - finále:
Cibulec/Levinský (ČR) - Gil/Horna (Por/Per) 6-1 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist