Štefková na podniku ITF v Zhuhai skončila v 1. kole na Jabeurové

7. 3. 2017, 07:32
Aktuality 1
ITF ZHUHAI - Barbora Štefková v čínském Zhuhai na premiérový posun do Top 150 světového žebříčku nezaútočí. Jednadvacetiletá Češka skončila na podniku ITF s dotací 60 tisíc dolarů už v prvním kole, když proti Ons Jabeurové z Tuniska neudržela v prvním setu vedení 4-1 a vinou sedmi ztracených servisů prohrála 5-7 3-6.
Barbora Štefková

Barbora Štefková v tomto roce zkoušela čtyřikrát štěstí v kvalifikacích turnajů WTA a dvakrát uspěla. Svou jedinou výhru v hlavní soutěže však zaznamenala začátkem února na podniku ITF v australském Burnie. 

Šestou akcí v sezoně 2017 je pro Štefkovou turnaj ITF s dotací 60 tisíc dolarů v čínském Zhuhai. S dvouhrou se však rozloučila bez zisku setu už v 1. kole. 

Jednadvacetiletá Češka v něm prohrála 5-7 3-6 s Ons Jabeurovou z Tuniska. Štefková sice duel začala lépe a vedla 4-1, jenže od té chvíle si dokázala udržet už jen jeden z osmi servisů a v solidní formě hrajicí 138. hráčce sěta podlehla.

Štefková je 155. tenistkou žebříčku WTA, v případě postupu do závěrečných kol mohla pomýšlet na premiérový posun do Top 150. Druhou šanci bude mít příští týden na dalším čínském podniku ITF 60k v Shenzhenu.

Zatím však zůstává v Zhuhai, kde si zahraje ještě čtyřhru s Turkyní Ipek Soyluovou.

Druhá česká zástupkyně ve dvouhře Denisa Allertová, která je v Číně společně s řítelem Janem Šátralem, do turnaje vstoupí až v úterý. Proti Kazašce Zarině Dijasové bude usilovat o svou teprve druhou výhru v sezoně a první v hlavní soutěži. Pokud nasazená šestka uspěje, zahraje si o čtvrtfinále se Slovinkou Dalilou Jakupovičovou.

• ITF 60k ZHUHAI •
Čína, tv. povrch, 60.000 dolarů
úterní výsledky (07. 03. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Jabeurová (Tun.) - Štefková (ČR) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
gedzitka
...Denisa Allertová, která je v Číně společně s řítelem... :-DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist