Štefková se na turnaj WTA v Aucklandu znovu po roce nekvalifikuje

30. 12. 2017, 09:38
Aktuality 2
WTA AUCKLAND - Barbora Štefková vstoupila do nové sezony druhý rok po sobě v Aucklandu, tentokrát však úspěch v podobě úspěšně zvládnuté tříkolové kvalifikace nezopakuje. Dvaadvacetiletá Češka, jejíž kariéru letos na sedm měsíců zastavilo zranění obou zápěstí, vypadla hned v prvním kole se Slovenkou Viktorií Kužmovou.
Profily hráčů
Barbora Štefková

Před rokem Barbora Štefková začala sezonu úspěšně absolvovanou tříkolovou kvalifikací na turnaji WTA v Aucklandu a ve světovém žebříčku se vyšplhala na 154. místo. Slibně rozjetou kariéru rodačky z Olomouce však v březnu přibrzdilo zranění obou zápěstí a velké a vleklé bolesti českou naději vyřadily na sedm měsíců ze hry.

Na kurty se vrátila teprve před měsícem, kdy v Milovicích úspěšně otestovala svůj zdravotní stav, vyhrála dva zápasy a restartovala kariéru.

Sezonu 2018 Štefková zahájila znovu po roce v Aucklandu, letos však na Novém Zélandu úspěšná nebyla. Už v prvním kole kvalifikace dvaadvacetiletá Češka prohrála 3-6 3-6 se Slovenkou Viktorií Kužmovou.

V Aucklandu se tak letos představí dvě české tenistky. Osmnáctiletá Markéta Vondroušová se v prvním kole střetne se zkušenou Chorvatkou Petrou Martičovou a v případě výhry by mohla vyzvat nasazenou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska. Třetí nasazená Barbora Strýcová v prvním zápase pod vedením Davida Kotyzy narazí na Italku Saru Erraniovou (h2h 3-7).Podrobnosti připravujeme.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (30. 12. 2017)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Kužmová (SR) - Štefková (ČR) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
misa
trénuje se svým staronovým koučem v Brně, odlet do Austrálie 1. ledna:
https://www.instagram.com/p/BdSrAB9FleA/?taken-by=robsteckley
Reagovat
Frick
Každý (nový) začátek je těžký. Nějak začala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist