Štefková se po dlouhé pauze vrátila dvěma výhrami. K dalšímu zápasu ale nenastoupí

1. 12. 2017, 10:25
Aktuality 4
ITF MILOVICE - Barbora Štefková na svém prvním turnaji po více než osmiměsíční pauze, během které léčila zraněná zápěstí, vyhrála dva zápasy po povedeném obratu. Na podniku ITF v Milovicích si po postupu do čtvrtfinále pochvalovala, že ruce drží, limitovalo ji ale zranění stehenního svalu a rozhodla se ze soutěže odstoupit.
Profily hráčů
Barbora Štefková

Barbora Štefková si už zahrála kvalifikaci všech grandslamů a třikrát se dostala do hlavní soutěže turnajů WTA. Ve světovém žebříčku se vyšplhala na 154. místo a brzy chtěla útočit na elitní stovku.

Slibně rozjetou kariéru rodačky z Olomouce však letos v březnu přibrzdilo zranění obou zápěstí. Lékaři navíc nedokázali zjistit, co velké a vleklé bolesti způsobilo a česká tenistka vypadla na víc než půl roku ze hry. 

Na kurty se Štefková vrátila až tento týden v Milovicích, kde úspěšně absolvovala dva zápasy na halovém podniku ITF 15k. Dvaadvacetiletá Češka otočila nepříznivý vývoj soubojů s Belgičankou Minnenovou i Italkou Bronzettiovou a především si víc než výsledek pochvalovala zdravotní stav.

"Samozřejmě jsem ráda, že jsem vyhrála dva zápasy. To byl můj takový cíl, zkusit si, jestli ty ruce budou v pořádku v zápasovém zatížení. To se podařilo takže jsem ráda, že ruce drží," řekla Štefková po včerejším bezmála tříhodinovém osmifinále pro kanál Tenisový svět. 

Zcela bez bolestí však nehrála. Proti Bronzettiové nastoupila se zabandážovaným stehnem a přiznala, že v pohybu byla částečně limitovaná.

"Trochu mě to limituje, nemůžu se pořádně rozběhnout dopředu. Mám to zavázané, což trochu pomáhá, ale není to stoprocentní," uvedla aktuálně hráčka páté světové stovky Štefková po postupu do prvního čtvrtfinále od loňského srpna. 



K dnešnímu čtvrtfinále už však Štefková nenastoupí, neboť ze soutěže odstoupila a do semifinále pustila bez boje krajanku Dianu Šumovou.

Pokud Štefková svalové zranění vyléčí, má příští týden v plánu odehrát ještě svůj poslední turnaj sezony v Jablonci nad Nisou a pokračovat tak návratu na pozice, na kterých byla na začátku letošního roku. 

"Počítám s tím, že to nebude lehké. Mám ale na osm turnajů protected ranking, takže toho určitě využiju. Myslím se, že když zůstanu zdravá a znovu se mi to nevrátí, tak se tam vrátím. Chtěla bych se co nejrychleji vrátit na pozice, na kterých jsem byla. Ale nemyslím si, že by to byla nějaká moje laťka. Věřím, že když budu zdravá, tak mohu být ještě výš,“ uvedla v Milovicích Štefková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
horska.kraslice
Ach jo, je to smutné, když naše mladé hráčky se už potýkají se zdravotními problémy. Loni Marky, letos Barča. :-(
Reagovat
Dobry-den
tak to je teda sýla -_-
Reagovat
LubosZabloudil
Děkuji za upozornění ;)
Reagovat
Haitik
Vice se nějak rozpadá tým, teď jí opouští i její kondiční trenér..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist