Štěpánek a Pospíšil vyhráli už pošesté v řadě, daří se jim i v Monsu

3. 10. 2013, 07:49
Aktuality 8
CHALLENGER MONS - Výbornou formu si i do belgického Monsu přivezli Radek Štěpánek a Jaroslav Pospíšil, kteří minulý týden vyhráli challengery v Orleánsu, respektive v Sibiu. Štěpánek v Belgii začal očekávanou výhrou nad Italem Giustinem, Pospíšil však zvládl přechod z antuky do haly na tvrdý povrch a překvapil nasazeného Nizozemce Huta-Galunga.
Jaroslav Pospíšil

Radek Štěpánek si zatím rozhodnutí neodletět letos na podzimní turnaje ATP do Asie a místo toho hrát slušně obsazené halové challengery v Evropě může pochvalovat. Minulý týden z pozice turnajové trojky ovládl soutěž ve francouzském Orleánsu, díky čemuž se v žebříčku vrátil do Top 50, a včera jako nasazená jednička úspěšně vkročil i do turnaje v belgickém Monsu.

Čtyřiatřicetiletý rodák z Karviné si v prvním kole poradil italským outsiderem Lorenzem Giustinem, kterého po ubojovaném prvním setu porazil nakonec bez vážných problémů 6-4 6-2.

Letos tak Štěpánek na challengerech vyhrál všech 11 zápasů, neboť v červnu triumfoval i na domácí antuce v Prostějově. Ve druhém kole se už ve čtvrtek utká v prvním vzájemném duelu s domácím Maximem Authomem, který v Belgii prošel kvalifikací a v úvodním kole si poradil s Němcem Struffem.

Příští týden má zkušený český tenista volno, ve kterém bude nabírat síly na náročný závěr sezony. Nejprve se představí na halovém turnaji ATP ve Vídni, následně zkusí štěstí v kvalifikaci podniku v Basileji, účast na Masters v Paříži nepotvrdil, a pak už ho bude čekat vrchol roku v podobě Turnaje mistrů ve čtyřhře s Indem Paesem a finále Davisova poháru vv Srbsku.

Podobně výbornou formu má i Jaroslav Pospíšil. Ten sice dva roky čekal na postup do challengerového čtvrtfinále, minulý týden však na antuce v rumunském Sibiu získal svůj třetí triumf a nyní překvapuje i v hale. V Monsu totiž navázal na vítězné tažení z Rumunska a na úvod porazil 6-4 6-1 sedmého nasazeného Jesse Huta-Galunga. Nizozemec přitom bojuje o start na ATP Challenger Tour Final v Sao Paulu a porážka s českým tenistou mu cestu do Brazílie nečekaně komplikuje.

Ve druhém kole se dvaatřicetiletý Pospíšil, který v pondělí vyletěl ve světovém žebříčku o více než sto míst na 217. příčku, střetne s Francouzem Paulem-Henrim Mathieum, jenž je ostřílený z mnoha sezon na okruhu ATP.

- CHALLENGER MONS -
(Belgie, tv. povrch / hala, 106.500 eur)
středeční výsledky českých tenistů (02. 10. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (1-ČR) - Giustino (It.) 6-4 6-2
Pospíšil (ČR) - Huta-Galung (7-Niz.) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Štěpánek už může vyhrát jen v těchto challengerech.V ATP turnajích jednotlivců je v podstatě bez šance uhrát slušný výsledek.
Reagovat
Fandina
Doufejme, že ne, že na ATP turnajích se také chytne. Na DC hrál super a minulý týden byl ten challenger ve Francii hodně silně obsazený, bylo tam hodně lidí ze stovky. Podle mě hraje radek výborně. Po té jarní operaci je zpět v plné formě. Ty debly na US Open byla lahůdka. Rado ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
no a, proč ne. aspoň ví, kde je jeho místo, místo honiče Aspika,který se rozhoduje dle partnerky, kam pojedou na dovolenou.
Reagovat
Fandina
Pokud někdo může podle postavení na žebříčku jít rovnou na ATP turnaje, proč toho nevyužít. Je to tak dané. Challengery jsou spíš pro lidi od stovky výš, ale samozřejmě, záleží na každém, co zvolí. Níž postavení na žebříčku si mohou vybírat. Ti výše se už musí probíjet do hlavních soutěží kvaldou, nebo hrát nižší soutěže.
Reagovat
smazaný uživatel
Stepec je jednoduse uz vyrizeny clovek - Nico (17.), Fognini (19.), Misha (20.), Kohli (25.), Llodra (50.)... a napr. je letos porazit bylo tedy vlastne neslusne.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jeste se divam.. Moonaco (36.) zapo jsem na DC.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej se na jeho úspěchy za poslední 2 roky na turnajích ATP.Nic,nic nic.
Reagovat
Fandina
Dobře kluci. A držím palce dál. Repete titulu z minulého týdne by bylo super. Jen tak dál!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist