Štěpánek i Veselý v Orleansu postoupili do 2. kola

26. 9. 2013, 11:53
Aktuality 2
CHALLENGER ORLEANS - Dva ze tří českých zástupců prošli na challengeru ve francouzském Orleansu do 2. kola. Radek Štěpánek na úvod deklasoval Němce Dustina Browna, talentovaný Jiří Veselý si poradil rovněž ve dvou setech s Rusem Gabašvilim. Naopak dohrál Jan Mertl, který nepřekvapil domácího Mahuta.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se letos místo turnajů ATP v Asii rozhodl pro kvalitně obsazené challengery v Evropě a ve středu už suverénně odstartoval halovou soutěž ve francouzském Orleansu. Třetí nasazený Čech na úvod deklasoval 6-1 6-0 Němce Dustina Browna a postoupil do 2. kola, v němž se utká s domácím Markem Gicquelem.

Už v úterý večer postoupil také Jiří Veselý. Dvacetiletý rodákz Příbrami, který letos vyhrál tři turnaje Futures i tři challengery, ale na okruhu ATP na první výhru stále čeká, porazil hladce 6-3 6-2 Rusa Teimuraze Gabašviliho.

"Těžké první kolo, ale mám to úspěšně za sebou a jsem za to strašně rád. Věřím, žemi tahle výhra dodá potřebnou pohodu do dalšího kola," napsal na facebooku Veselý, který se o postup do čtvrtfinále utká s Italem Flaviem Cipollou.

Prvním kole z tria českých zástupců neprošel pouze Jan Mertl. Držet krok s 68. hráčem světa a vítězem dvou letošních turnajů ATP Nicolásem Mahutem dokázal jen v prvním setu, aby nakonec domácímu favoritovi podlehl 6-7 2-6.

- CHALLENGER ORLEANS -
(Francie, tv. povrch / hala, 106.500 eur)
úterní a středeční výsledky českých tenistů (24. - 25. 09. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (3-ČR) - Brown (Něm.) 6-1 6-0
Veselý (6-ČR) - Gabašvili (Rus.) 6-3 6-2
Mahut (5-Fr.) - Mertl (ČR) 7-6(5) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
A Jirka dneska porazil Cipollu a už je ve čtvrtfinále. Tam narazí na jedničku Paira, takže mu moc šancí nedávám. Ale byl by to dobrý sklalp. Jinak tenhle challenger je hodně dobře obsazený, Llodra, Mayer, Mahut, Štěpula. Viz dole draw.

http://www.livesport.cz/pavouk/YyRf6p6h/fRTzqLo4/#draw
Reagovat
Fandina
Jirko a Radku ... držím palce do dalšího kola ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist