Štěpánek je po operaci zad. Chce se zbavit chronických problémů

25. 3. 2017, 18:21
Aktuality 11
Radek Štěpánek je po operaci bederní páteře a čeká ho tříměsíční pauza. Osmatřicetiletý dvojnásobný vítěz Davisova poháru podstoupil zákrok, aby se zbavil chronických problémů, a doufá v další návrat.
Profily hráčů
Radek Štěpánek (© Facebook Radka Štěpánka)

Bronzového medailistu ze smíšené čtyřhry na loňské olympiádě v Riu de Janeiro operoval ve čtvrtek neurochirurg Jiří Chrobok v nemocnici Na Homolce. "Zvládl to výborně, oba se smějeme," napsal Štěpánek k fotografii na facebooku. "Už teď se strašidelně těším, až se postavím, pustím do rehabilitace a přípravy, protože ještě v létě chci na kurty!"

Loňský tenisový rok Štěpánek ukončil předčasně koncem října kvůli zranění zad. V této sezoně hrál jen v lednu v Dauhá a na Australian Open. V Davisově poháru proti Austrálii začátkem února už nemohl nastoupit kvůli dalším problémům se zády a bolesti, která mu vystřelovala do nohy.

Po návratu z Melbourne se léčil, cvičil a doufal v návrat. Dokonce odletěl do Ameriky a plánoval hrát v Indian Wells a Miami. "Ale chronické problémy se zády mě otočily zpět přes oceán. Rozhodl jsem se to řešit radikálně," uvedl bývalý osmý hráč světa.

V Praze proto absolvoval chirurgický zákrok. "Ve čtvrtek odpoledne mi doktor Jiří Chrobok provedl v oblasti bederní páteře mikrooperaci," uvedl Štěpánek. Nemá v plánu končit kariéru a doufá, že nyní jen obětuje tři měsíce. "Abych se nemusel trápit a mohl pak hrát bez bolesti a omezení," doplnil karvinský rodák.

Po zranění se dvojnásobný grandslamový vítěz ve čtyřhře vracel do turnajů už mnohokrát. Přes půl roku nehrál například v roce 2006, protože měl zablokovanou krční páteř a vyhřezlou ploténku. V roce 2013 stál přes čtyři měsíce po operaci krční páteře. Sedm měsíců pak nehrál od září 2014, kdy měl opět bolavá záda, na které ještě navázaly problémy s nohou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
peggy
Radku,brzke uzdraveni a zpet do kry.Ty na to mas.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Fandina
Bylo mi to pořád divné, co se děje, říkalo se, že v Miami bude hrát debla s Kyrgiosem. Vím, že ho na DC zlobily záda, ale pořád jsem si myslela, že to nebude nic vážného. Tak držím palce, ať se to hojí.
Reagovat
FulnekUltras
trvalé změny atd. - střelbu shora do nohy znám dost dobře - no hodně elánu Štěpi, budeš ho potřebovat...i přes tvé neomezené možnosti volby invazivních zákroků.
Reagovat
smazaný uživatel
Přeji brzké uzdravení. Tenis RŠ je ozdobou, potěšením, zážitkem každé hry. Pestrá hra v jeho pojetí se hned tak u někoho nevidí. Navíc diváky baví, a to nás fanoušky baví.
Reagovat
Krisboy
Chudák se z těch zdravotních problémů taky nevyhrabe. Kde asi tak mohl být, kdyby nebyl tak často zraněnej?
Reagovat
v.lenka
Neni sam. Kde by teprv byl Rafa?
Reagovat
janek_da
na antuce hrál dycky, zbytek už u něj není tak důležitý
Reagovat
horska.kraslice
Držím moc palce.
Reagovat
EllNino
:/ Sotva se dostal do stovky ...inu, už to není jura no
Reagovat
Lunej..
Na jednu stranu ho obdivuju, je vidět, že tenis je opravdu jeho život..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist