Štěpánek je v San Jose ve čtvrtfinále

11. 2. 2009, 21:27
Aktuality 0
ATP SAN JOSE - Čest český tenistů drží v tomto týdnu alespoň Radek Štěpánek. Ten se po dnešní výhře nad Guccionem stal prvním čtvrtfinalistou turnaje v San Jose a dál pokračuje v cestě za zopakováním loňského finále.
Radek Štěpánek

Nejlepší český tenista podle současného žebříčku Radek Štěpánek se stal prvním čtvrtfinalistou turnaje v San Jose. Čtvrtý nasazený hráč a loňský finalista dnes porazil Australana Chrise Guccioneho 6-2 7-6 a může se těšit na lepšího z dvojice domácích tenistů Taylora Denta či Todda Widoma.

Třicetiletý Štěpánek si vybral jedinou slabší chvilku za stavu 5-4 ve druhém setu, kdy podával na vítězství. Tehdy poprvé ztratil podání, v tie-breaku už ale jasně dominoval a povolil soupeři jediný míč. Dvoumetrového Australana dokonce předčil i v počtu es, kterých zaznamenal jedenáct.

S Guccionem se utkal počtvrté v kariéře a potřetí vyhrál.

Ve čtvrtfinále je už také Tommy Haas, který si v San Jose zvedl sebevědomí výhrou v exhibičním zápase proti Samprasovi. Německý tenista ve druhém kole porazil Belgičana Christopha Rochuse 6-2 7-5. O semifinále by si mohl zahrát s domácí turnajovou jedničkou Roddickem, který nejprve musí vyřadit Lotyše Gulbise.

Turnajová dvojka SAP Open Juan Martin Del Potro se v úvodním zápase pořádně zapotila. Italského kvalifikanta Andreu Stoppiniho porazila až ve dvou zkrácených hrách, když si oba tenisté úspěšně drželi svá podání. Dvacetiletého Argentince čeká v 2. kole Japonec Nišikori.

22 es dnes během jediného utkání nasázel americký "bombér" John Isner. Řádení třiadvacetiletého tenisty odnesl o devět let starší Paraguayec Ramon Delgado, který v hlavní soutěži podniku v San Jose nahradil zraněného Španěla Garciu-Lopeze. Američan měl průměr dvě esa na game. Isner se po výhře 7-6 6-4 pokusí o zopakování loňského čtvrtfinále proti krajanovi Fishovi.

Ve večerním zápase uspěl třetí nasazený James Blake, který proti krajanovi Vincentu Spadeovi uhrál na returnu méně vítězných fiftýnů, ovšem využil oba nabídnuté brejkboly a vyhrál 6-3 6-4. Blake, který v pondělí kvůli bolesti zad po deblovém utkání nenastoupil k exhibičnímu zápasu proti Samprasovi, má se Spadeou i nadále negativní bilanci.

- ATP 250 SAN JOSE (USA, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
středeční výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Del Potro (2-Arg.) - Stoppini (It.) 7-6(5) 7-6(5)
Blake (3-USA) - Spadea (USA) 6:3, 6:4,
Isner (USA) - Delgado (Par.) 7-6(9) 6-4
Querrey (USA) - Baghdatis (Kypr) 6-3 5-7 7-5

Dvouhra - 2. kolo:

Štěpánek (4-ČR) - Guccione (Austr.) 6-2 7-6(1)
Haas (Něm.) - Ch. Rochus (Belg.) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist