Štěpánek je v San Jose ve čtvrtfinále

21. 2. 2008, 09:08
Aktuality 1
Radek Štěpánek si podruhé v této sezoně zahraje ve čtvrtfinále turnaje ATP. Český daviscupový reprezentant se v San Jose probojoval mezi nejlepších osm hráčů po vítězství 7:5 a 7:6 nad domácím Bobbym Reynoldsem.
Radek Štěpánek

Mnohem více se na postup do druhého kola natrápil domácí Andy Roddick. Nejvýše nasazený tenista narazil na úvod turnaje na Australana Chrise Guccioneho, který zápas dovedl až do tie-breaku třetího setu, ve kterém už na favorita nestačil.

"Pro mě to bylo dobré znamení," nesmutnil po zápase Guccione. "Hrál jsem proti hráči z top 10 a ukázalo se, že mám ke špičce o něco blíž."

Ve druhém kole se Roddick utká s osmnáctiletou senzací, Japoncem Keiem Nišikorim. Mladík před týdnem překvapivě vyhrál turnaj v Delray Beach, kde ve finále porazil Jamese Blakea, a v žebříčku si polepšil o 113 míst na 131. příčku.

"Myslím, že jsem na to připravený," nebojí se slavného jména Japonec, kterého čeká zatím nejlepší soupeř jeho kariéry. "Když jsem prohrával 3-4, všiml jsem si ho v hledišti. Znervózněl jsem, když seděl vedle mého trenéra. Chtěl jsem s Roddickem hrát, proto jsem zvítězil," řekl Nishikori.

Roddick se šel na svého možného soupeře podívat, protože do té doby neměl moc příležitostí sledovat jeho hru. "Zahlédl jsem ho minulý týden, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že ho nějak dobře znám. Dneska jsem ho sledoval, zdá se, že má hodně sebedůvěry. Doufám, že si budu moci zítra promluvit s Jamesem (Blakem) o jejich nedělním zápase," prohlásil Američan.

Nalbandian je ve čtvrtfinále
Lehkou cestu do dalšího kola neměl ani David Nalbandian na domácím turnaji v Buenos Aires. Dvacetiletý Ital Fognini už zapomněl na to, jak se na začátku roku na kurtu trápil, a největšímu favoritovi turnaje dokázal sebrat set. Stejně jako Roddick ale i Nalbandian ve třetím setu dokázal zabrat a po více než dvou a půl hodinách strhnout vítězství na svou stranu.

Nalbandian se v Buenos Aires pokouší na pátý pokus získat titul na domácí půdě. V argentinské metropoli si zahraje již své třetí čtvrtfinále, v předchozích případech prohrál s Nicolasem Massuem v roce 2002 a o rok později s Guillermem Coriou.

Výsledky
San Jose - 1. kolo:
1. kolo:
Roddick (1-USA) - Guccione (Austr.) 6:3, 6:7 (3:7), 7:6 (7:5), Haas (3-Něm.) - Kendrick (USA) 6:3, 4:6, 6:2, Nišikori (Jap.) - Hartfield (Arg.) 7:5, 6:3.
2. kolo:
Štěpánek (4-ČR)
- Reynolds (USA) 7:5, 7:6 (7:5), García-Lopez (Šp.) - Becker (Něm.) 3:6, 7:6 (7:3), 6:4, Ginepri (USA) - Vliegen (8-Belg.) 6:2, 6:3.

Buenos Aires - 2. kolo:
Nalbandian (1-Arg.) - Fognini (It.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:3, Chela (4-Arg.)- Bellucci (Braz.) 6:4, 6:4, Almagro (5-Šp.) - Hernandez (Šp.) 6:2, 2:6, 6:3, Starace (7-It.) - Brzezicki (Arg.) 6:3, 6:3.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist