Štěpánek: Jsem rád, že mě po zranění výhra nestála moc sil

23. 6. 2009, 21:15
Aktuality 16
Český tenista Radek Štěpánek byl rád, že Kolumbijce Alejandra Fallu dnes ve Wimbledonu porazil hladce ve třech setech a nemusel po zranění kotníku trávit na kurtu více času. Věří, že v dalším kole se proti Italovi Potitu Staracemu prosadí útočnou hrou.
Radek Štěpánek

"Jsem rád, že se mi povedlo vyhrát ve třech setech. Měl jsem slabší chvilku na konci druhýho setu, ale i tak jsme to zvládl," řekl po utkání Štěpánek. "Je dobře, že jsem nemusel strávit na kurtě víc času. O to déle teď mohu regenerovat a sbírat síly na další utkání."

Dvaadvacátý hráč světa se zranil začátkem června na prostějovském challengeru, kde si podvrkl kotník. "Dva týdny jsem se nemohl ani hnout, takže fyzička šla dolů hodně rychle. Jsem rád že po zranění jsem byl schopen hrát tenis, jakej jsem hrál," řekl Štěpánek.

"Nevěděl jsem, jaké to bude, protože jsem netrénoval déle jak hodinu. Ale myslím, že jsem to zvládl dobře," dodal Štěpánek. "Kotník nebolel, ale tréninkové manko na sobě trochu cítím."

V příštím kole ho čeká Starace, který dává spíš přednost antuce. "Musím se co nejlíp připravit, hrát svůj tenis a snažit se co nejvíc tlačit k síti, protože Starace na síti moc doma není," prohlásil český tenista.

Jako určitou výhodu vidí, že nastupuje po zranění s menším očekáváním. "Takhle jsem uvolněnej a třeba to bude lepší," řekl. Zdůraznil, že se koncentruje jen na příští utkání a nedívá se dál do "pavouka". "Budu se snažit zápas od zápasu jít a postupovat, co nejdál to půjde," dodal.

Na každý pád byl nadšen z dnešního slunečného počasí ve Wimbledonu, který je spíš známý deštěm a přerušovanými zápasy. "Byly to perfektní podmínky pro tenis. Je radost v takovém počasí hrát," řekl Štěpánek.

ČTK, Adam Bárta

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
no protože je pro místní fanatické puberťačky a pár zdejších homodějů mnohem záživnější sledovat kolikrát se elegán rozbijraketa usmál do kamery, jak moc chlupatý má nohy a v které nohavici ho momentálně má, než nějaká kvalita tenisu, nebo vlastenectví!
Reagovat
smazaný uživatel
vlastenectví se už dávno nenosí, vraťte se zpátky na stromy vopičáci.
Reagovat
smazaný uživatel
gg Stepo, byls dobrej, priste budes jeste lepsi... lepsi? :) (Roger go!)
Reagovat
smazaný uživatel
jj máš naprostou pravdu. Nechápu, proč Češi fanděj Federerovi a našim hráčům ne. Třeba místní tipéři jak sázeli proti Štěpcovi, jim to fakt vyšlo :-D
Reagovat
smazaný uživatel
hahaha !!! To je snad u velkých hvězd sportu obecně normální, že národnost je úplně vedlejší, ne? Já Féďovi sice nefandím (spíš naopak), ale zato mám oblíbených spoustu dalších tenistů a tenistek z "ciziny".
Reagovat
smazaný uživatel
takže - přibližně 0 komentů ke Štěpově výhře, kdyby to byla výhra rádoby elegána rozbijraketu, už je tu zase min. 50 uslintaných příspěvků, od fanatiků jaký měl krásný triko, nohy apod. stupidity! Né nadarmo se tomu tady říká Rogerportal, já bych jen k tomu přidal slovo FANATIK! Ať žije vlastenectví
Reagovat
smazaný uživatel
Já sice v tenise vlastenec nejsem, ale s těmi uslintanými příspěvky od Rogerfanatiků máš naprostou pravdu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč tedy nezačneš od sebe - napiš k našim cosi smysluplného a můžeme se v pohodě pobavit o tenise.
Berdycha i Štěpánka jsem viděl, hráli velmi dobře (především Berdych) - jen tak dál. Rád bych v ČEZ Areně viděl další příjemné překvapení, protože upřímně, Del Potro bude tvrdší oříšek než-li Simon (kteréhožto ale mám docela rád:).
Nehledej v tom nějaké "antivlastenectví". Je to spíše postavením na žebříčku. Garantuju ti, že kdybychom měli hráče v top 3, nebo dokonce n.1!, to by pak "přespolní" šli na vedlejší kolej (I když Nadal a Federer, to jsou takové osobnosti, že by asi stále zůstali hodně v popředí). Navíc, připočti si i kontroverze: Oba mají hodně příznivců i odpůrců, což diskuze rozdmýchává samo o sobě. A co nemůžeš i přes svůj očividný odpor k Federerovi popřít: 14 GS nebo dokonce rekordních 15, to se nestává každý den. A lidi logicky přitahují spíše hráči, co mají možnost zápisu do historie než ti, kteří hrají průměrně/dobře/velmi dobře.

Hele, Barney, všichni jsme si už uvědomili, že ti nad postelí plakat Federera asi nevisí. Nemusíš nám pořád zdůrazňovat, co pro tebe Roger (ne)znamená. Co takhle přestat s těmi jedovatými poznámkami a výpady a bavit se třeba právě o našich tenistech.. anebo pod článek Rafy napsat pochvalný komentář? Pokud ti Fedex nevoní, nejlépe to vyjádříš tak, že nebudeš ten počet komentů pod jeho články dále rozšiřovat - vždyť ta závratná čísla (50-100) jsou velmi často způsobená hádkami mezi tebou a zbytkem světa:). Řekni si, že ti elegán nestojí za slovo a vůbec se k němu nevyjadřuj, podporuj diskuze kolem Rafy... anebo úplně jednoduché a přímočaré řešení: připadá ti to tu jako rogerportal? -> Nechoď sem. Možná najdeš místo, jenž ti bude více pochuti.. Ale protože jsou R a R takoví velikáni, narazíš asi jen na Rafa/Roger portály:)

Mimochodem, omlouvám se ti za nepříliš lichotivá slova na tvou adresu (z mé "dílny). Občas mi to ujede a určitě uznáš, že nepíšeš zrovna jako diplomat:)
Reagovat
smazaný uživatel
jenže celej problém je v tom, že RF fanatici plivou na ostatní, hlavně na Rafu jakožto nejvetšího soupeře a nikdy neuznají jeho kvality! Já jsem do jisté doby (než jsem tu začal číst pár slabomyslných výpadů na Nadalovu adresu) uznával RF jako top hráče, i když jsem mu nikdy nefandil a jako člověk mi nikdy nevoněl! Vadí mi jen ta fanatická smečka, která nevidí nic a nikoho jiného než toho svýho neomylnýho poloboha!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to máš pravdu. Ale nevšiml jsem si, že by se poměrně značná část fanoušků Rafy chovala jinak.. Já tohle "fandovství" nechápu. Asi už to bude znít klišovitě, ale proč se fanoušci těch dvou nemohou k sobě chovat jako jejich "bozi"?:) Pokud se nějakej stupid naveze do Rafy, tak pokud chceš, odpověz stejnou mincí, ale na adresu toho stupida! Nebyl to Federer, kdo navštívil tenisportal a napsal nějaké sra*ky na účet Nadala:) To platí samozřejmě i obráceně.. Já třeba fandím Fedexovi, ale Nadala mám rád a upřímně se bavím nad jeho hrou (i když ano, mám raději Rogera). Ale znamená to snad, abych Rafu při každé příležitosti urážel? Anebo při jakékoliv příležitosti..
Jednoduše řečeno, pokud ti vadí, jak se kdosi vyjadřuje o komkoliv, reaguj na něj konkrétně a ne na člověka, jehož daný tlučhuba obdivuje. Navíc jsem kolikrát viděl, jak jsi zaútočil na někoho automaticky předpokládaje, že dotyčný fandí Fedexovi a ne vždy to byla pravda.. Jakoby fanoušek RF musel být automaticky zlosyn, kterýžto přeje Rafovi zlámané hnáty či co:)
Reagovat
smazaný uživatel
Si ho "umlatil" argumentami. Ale nebude to nic platne .
Reagovat
smazaný uživatel
"Jo to máš pravdu. Já tohle "fandovství" nechápu"

Kde tady vidíš nějaké umlacení, ty slovenskej čuramedáne? Přestaň už konečně vysírat, ty drátenická nulo!
Reagovat
smazaný uživatel
Prečítaj si, s kým si píšem. Ty exot ! Na radu ostatných som s Tebou skoncil aj Ja.
Reagovat
smazaný uživatel
říkám ti naposledy, přestaň si mě brát do té tvojí dementní čobolácké držky!
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo. Barney definitivně ukázal co je zač. Díky nechutnému způsobu vyjadřování se pan vlastenec čecháček dokonale ztrapnil. Divím se tomu, že Dumec s ním ztrácí čas.
Reagovat
smazaný uživatel
se jmenuje pes sousedu,ale myslim ze i kdyz je to orech tak kdybych ho posadil k pocitaci bude se chovat mozna lepe nez ty.co jsi za kre.te.na kdyz nekomu reknes čobol??ty sis vybral pred narozenim ze budes cech???podle me sis vybral to ze jsi deb.il ty ku.jebaku omlouvam se vsem lidem za tenhle nemistny komentar ale stupidita nekterych Čechů je proste neskutecna.Tomáš Pospíšil 23let šumava pro ty kdo by chteli resit co jsem za k.k.t.a
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist