Štěpánek konečně vyhrál, čeká ho Federer

24. 3. 2011, 20:33
Aktuality 24
Radek Štěpánek se po více než měsíci dočkal vítězství na turnaji ATP. Český tenista v Miami postoupil do druhého kola po dvousetové výhře nad Italem Fabiem Fogninim. Jeho dalším soupeřem bude třetí hráč světa Roger Federer.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek si dnes s Fabiem Fogninim poradil za hodinu a 27 minut. Problémy mu Ital začal dělat až ve druhém setu, který po dvou brejcích na každé straně dospěl do zkrácené hry. V ní byl lepší Štěpánek, který tak Fogninimu oplatil porážku z jediného předchozího vzájemného souboje na loňském podniku Masters v Torontu.

Dnešní výhra je první Štěpánkova od turnaje v Memphisu, kde ho vyřadil Milos Raonic. Český tenista pak kvůli nemoci přišel o turnaj v Delray Beach a první kolo Davis Cupu. Vrátil se v Indian Wells, tam ho však hned v úvodu vyřadil Juan Martin del Potro.

Pokud rodák z Karviné postoupí do dalšího kola, bude to teprve podruhé v této sezoně, kdy se mu to povede. Proti němu však bude stát jeden z nejtěžších soupeřů - třetí nasazený Roger Federer, s nímž dvaatřicetiletý Čech změří síly potřinácté v kariéře. Štěpánek dokázal bývalou světovou jedničku porazit jen dvakrát, naposledy před třemi lety.

Jméno soupeře zná již také Rafael Nadal. Světová jednička se v úvodním zápase střetne s Keiem Nišikorim, se kterým hrál dosud jen dvakrát na trávě - pokaždé úspěšně. Jednadvacetiletý Japonec, který si před pár dny zahrál se Španělem charitativní fotbálek, zahájil soutěž v Miami vítězstvím nad Francouzem Jeremym Chardym.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky letos ještě žádný titul nezískal, v Miami byl nejdál v letech 2005 a 2008 ve finále. 

Proti antukáři Rubenu Ramirezi Hidalgovi vykročí za obhájením loňského finále Tomáš Berdych. Španěl si souboj se sedmým tenistou světa zajistil teprve druhým vyhraným zápasem v této sezoně, když po 160 minutách zdolal Adriana Mannarina z Francie.

Obhájce titulu Andy Roddick by mohl ve čtvrtfinále narazit na Federera, nejprve však musí překonat ještě tři překážky. Tou první bude Pablo Cuevas z Uruguaye, který si ve dvou setech poradil s Němcem Michaelem Berrerem.

V souboji generací zvítězil úspěšný kvalifikant Rainer Schüttler. Čtyřiatřicetiletý Němec porazil o osmnáct let mladšího Američana Ryan Harrisona, jenž startoval na dicokou kartu, a připsal si druhou letošní výhru v hlavní soutěži turnaje ATP. Nyní ho čeká Gilles Simon, se kterým prohrál před 14 dny v Indian Wells.

Na výkony z Kalifornie, kde vyřadil Simona nebo Ferrera a ve čtvrtfinále byl dva míčky od vítězství nad Nadalem, nanavázal Ivo Karlovič. Dvoumetrový Chorvat sice Florianu Mayerovi nasázel deset es, sám však na returnu v jedenácti gamech uhrál pouhých osm fiftýnů a za hodinu a 14 minut prohrál 4-6 6-7.

Výsledky - Miami - muži (tvrdý povrch, dotace 4,5 milionu dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Fognini (It.) 6:3, 7:6 (7:5), Petzschner (Něm.) - Serra (Fr.) 6:1, 7:5, Tipsarevič (Srb.) - Haase (Niz.) 6:4, 7:6 (7:5), Cuevas (Urug.) - Berrer (Něm.) 6:4, 7:6 (7:2), Seppi (It.) - Zverev (Něm.) 6:2, 6:7 (9:11), 6:1, Lu (Tchaj-wan) - Riba (Šp.) 6:3, 6:2, Gabašvili (Rus.) - Brands (Něm.) 6:2, 7:6 (7:5), Berlocq (Arg.) - Sock (USA) 7:5, 7:6 (8:6), Stachovskij (Ukr.) - Dimitrov (Bul.) 6:2, 6:4, Nišikori (Jap.) - Chardy (Fr.) 7:6 (7:5), 6:2, F. López (Šp.) - Berankis (Lit.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:3, O. Rochus (Belg.) - Kavčič (Slovin.) 3:6, 6:4, 7:5, Gil (Portug.) - Capdeville (Chile) 6:1, 3:6, 7:6 (8:6), Ramirez Hidalgo (Šp.) - Mannarino (Fr.) 7:6 (7:3), 6:7 (3:7), 6:2, Mayer (Něm.) - Karlovič (Chorv.) 6:4, 7:6 (8:6), Schüttler (Něm.) - Harrison (USA) 7:5, 6:2.

 

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velmi zajímavé zápasy na dnes večer

http://caent.blogspot.com/
Reagovat
steve79
Jen něco mimo mísu:http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/103237/federer-vraci-navratilove-uder-ty-vubec-netusis.html
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Berankise. Měl to dobře rozjetý, ale nakonec bohužel nedokázal to namyšlený hovado doklepnout.
Reagovat
VlS
Tak si myslím, že na "Debatu" kolem Iva Karloviče odpověděl Ivo jasně sám
Reagovat
baggik
Ivo mě vůbec nepotěšil, jediná chyba na tiketu. :-( Věřil jsem že po slabším začátku sezony se rozehrál a naváže na výkony z IW, ale bohužel. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
slyseli jste tu novinku ze vaidisova je tehotna?
Reagovat
smazaný uživatel
Vážně?
Reagovat
VlS
To se vdanejm ženskejm, když nemají smůlu, stává
Reagovat
Chandler
Snad mají smůlu ne?
Reagovat
VlS
Myslím si, že normální člověk (dospělej) děti chce a smůla je, když to nejde
Reagovat
baggik
Ty bys chtěl děti se Štěpánkem? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No já bych třeba nechtěl mít dítě s Vaidišovou (Štěpánkovou) :-)
Reagovat
VlS
Copak jde o to, s kým bych chtěl mít děti já?
Reagovat
smazaný uživatel
Je poněkud divné, že ATP a WTA uvádějí u odměn vzájemně neporovnatelné údaje!

http://www.atpworldtour.com/posting/2011/403/mds.pdf
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/902/MDS.pdf

Údaje z webu ATP pro ATP Miami:
Prize Money $ 3,645,000
Total Financial Commitment $ 4,500,000

Údaje z dokumentu WTA 2011 Official Rulebook pro WTA Miami:
On-Site Prize Money $ 3,510,140
Total Commitment $ 4,500,000

Vysvětlení rozdílu podle stránky FAQ (http://www.atpworldtour.com/Rankings/Rankings-FAQ.aspx):

Q. What is the difference between Prize Money and Total Financial Commitment?
A. Prize Money is the onsite prize money awarded to players advancing within the tournament. Total Financial Commitment is the tournament?s investment in the event including ATP Sanction and Marketing Fees, Onsite Prize Money and Bonus Pool Contributions, where applicable.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Grigora Dimitrova, čakám kedy už konečne urobí nejaký poriadny výsledok na okruhu ATP...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak schválně, kolik her Štěpec uhraje na Fedexe? Optimisticky tipuji šest až sedm. Doufám hlavně, že se nebude opakovat kanár (jako od Del Potra v IW). :-(
Reagovat
VlS
Nebuď škarohlíd, ty bys nechtěl udělat radost nejmenovaným fanatikům a nechtěl bys, aby Radek vyhrál?

I když , lepší tip se bude blížit tvému odhadu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, já bych byl rád, kdyby Radek vyhrál, ale mám za to, že šance na vítězství se limitně blíží nule. Mimochodem, od vítězství na antuce v Římě v r. 2008 s ním Radek prohrál 13 setů za sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že to v každém setu bude o break, takže 6:3 6:4 například. Nikterak velký výprask bych nečekal.
Reagovat
misoSK
tak radek dostane vyprask od Rogera, zatial co Tomas berdych podla mna mozno este krutejsim sposobom nalozi s Ramirezom Hidalgom ktory sa zazracne dostal cez Mannarina
Reagovat
VlS
No, ale to se přesně shoduješ s Matějem - říká 6-7 gamů, což je 6:4, 6:3
Reagovat
smazaný uživatel
štěpánek je hodně kvalitní hráč a podcenit ho nemůže ani Federer.
Reagovat
darek.vrana
12:)
Reagovat
Chandler
Max. 3 hry..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist