Štěpánek: Nemohl jsem se dostat do rytmu, výhra je o to cennější

4. 4. 2014, 16:52
Aktuality 1
Bojovné srdce ukázal v Davis Cupu už mnohokrát, a dnes se to Radku Štěpánkovi podařilo znovu. I když se v Tokiu necítil ideálně a nemohl se dostat do útočného rytmu, splnil roli favorita a získal ve čtvrtfinále proti japonským tenistům první bod.
Profily hráčů
Radek Štěpánek (@ daviscup.com)

"Někdy se člověk na kurtu necítí nejlíp, ale o to cennější pak je, když vyhrajete poslední míč. Musel jsem bojovat, dát do toho srdíčko, dát do toho něco navíc, abych mohl vyhrát a jsem rád, že se mi to povedlo," řekl Štěpánek Radiožurnálu.

Tacumu Ita, který je v žebříčku skoro o sto míst níže, porazil 47. hráč světa Štěpánek až po téměř čtyřech hodinách 3:1 na sety. Většinu zápasu se přitom ve výměnách bránil a jen občas se dostal ke své útočené hře a na síť.

"On hrál na maximální riziko. Nastoupil do zápasu hodně agresivně. Ze všech pozic mě tlačil. Překvapilo mě, jak jeho údery nízko skákaly a nemohl jsem se dostat do svého rytmu. Často jsem se proto bránil," řekl pětatřicetiletý tenista. "Do druhého servisu normálně naskakuju a tvořím tlak, ale ani k tomu jsem se nedostával."

Rozhodující moment přišel ve druhé sadě. Japonec měl za stavu 6-5 setbol, ale Štěpánek se vydal k síti a natáhl se pro úspěšný volej. "Byl jsem vytažený z pantů, jak se říká, ale byl tam," oddechl si Štěpánek. "Ten volej byl zázračný. Kdybych prohrával nula dva na sety, tak by situace byla daleko vážnější," řekl.

Ito se nechal v utkání dvakrát ošetřovat. Ve třetím setu na kurtu a po něm i v zákulisí. "Bylo to takové roztahané. Přeci jen to člověka trošku rozhodí, protože nechce tolik riskovat, začne hrát na jistotu a soupeři dá šanci," uvedl Štěpánek.

I autor vítězných bodů z loňského i předloňského finále Davis Cupu končil zápas odřený. Z bolístek si ale nic nedělal. "Petr (trenér Korda) mi vždycky říkal, že je jedno, jestli přijdu odřený, zlámaný, ale důležité je vyhrát poslední bod, a to byl dneska ten případ," řekl Štěpánek a ujistil, že na sobotní čtyřhru má sil dost.

pva, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
je šikula. A zítra prosím ještě jeden a bude to. Super a držím palce. Pojď pojď pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist