Štěpánek nevyužil tři mečboly, ve finále je Djokovič

7. 11. 2009, 18:02
Aktuality 13
ATP BASILEJ - Jediný míč dělil tenistu Radka Štěpánka od finále turnaje v Basileji. Český hráč ale v dnešním semifinále nevyužil ani jeden ze tří mečbolů ve druhém setu utkání se Srbem Novakem Djokovičem a se světovou trojkou prohrál 7-6 5-7 2-6.
Radek Štěpánek

Štěpánek tak pravděpodobně přišel o šanci kvalifikovat se na Turnaj mistrů. Tu si měl podle webu ATP udržet v případě, že v Basileji vyhraje. Pak by navíc musel zaútočit na titul také příští týden na turnaji série Masters v Paříži a doufat v zaváhání soupeřů.

Dva sety hrál Radek Štěpánek skvělou partii. Začal agresivně, ale dva brejkboly hned v prvním gamu nevyužil. Dobře podával a byl úspěšný s celodvorcovým stylem s občasnými výpady k síti hrál. Tie-break první sady ukončil přímým bodem z podání.

Rozhodující moment utkání přišel v desáté hře druhé sady. Za stavu 5-4 vedl Štěpánek 40-0 při podání Djokoviče, ale ani jeden ze tří mečbolů nevyužil. Dvakrát chyboval a jednou mu soupeř nedal šanci. "Nemohu říci, že bych zahrál skvělý úder. Měl jsem jen štěstí. Snažil jsem se dát hlavně první servis a z této výhody těžit, což je na tomto rychlém povrchu rozhodující," prohlásil Djokovič.

Štěpánkova přítelkyně Nicole Vaidišová si v hledišti zklamáním skryla obličej do dlaní a zaskočený tenista od té doby vyhrál už je dvě hry. Djokovič se dostal do ráže, výrazně zlepšil return a už duel nepustil. Po dvou hodinách a třiceti minutách se dostal ke svému prvním mečbolu, při kterém skončil Štěpánkův kraťas v síti.

Štěpánek, který oslaví koncem měsíce jednatřicáté narozeniny, prohrál s Djokovičem popáté ze šesti vzájemných duelů. Hráče z elitního tria světového žebříčku naposledy porazil loni v květnu, kdy na antuce v Římě vyřadil světovou jedničku Federera.

Právě Roger Federer a vítěz předchozích tří ročníků se stal druhým finalistou. Basilejský rodák zdolal 7-6 6-3 svého souputníka z juniorských let Marka Chiudinelliho, jenž hrál první semifinále v kariéře.

- ATP 500 BASILEJ (Švýcarsko, tv. povrch / hala, 1.755.000 eur) -
sobotní výsledky (07. 11. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (2-Srb.) - Štěpánek (5-ČR) 6-7(4) 7-5 6-2
Federer (1-Švýc.) - Chiudinelli (Švýc.) 7-6(7) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak je rozlosovaná Paříž, nejlepší los má kupodivu Rafa, další dobrý Novak, Fedex jako první nasazený (ty to mají vždycky dobrý) taky OK. ALE !!!! katastrofální to má Andy Murray potenciální soupeři: ve čtvrtfinále Del Potro, v semi Fedex a ve finále buď Novak nebo Rafa. Vzhledem k tomu, že nejsou pauzy v posledních kolech, docela "mňamka".

Pavouk zde:
http://www.fft.fr/cms/GetDoc.asp?Type=5&ID=12104
Reagovat
Twofinger
Radek se nema za co stydet. Predvedl paradni tenis. Bohuzel mel pevnejsi nervy a ruku Djokovic...
Jestli vydrzi forma jeste chvilku, myslim ze ve Spanelsku nejsme bez sance !
Reagovat
smazaný uživatel
Ajde Nole!!!! Srbija
Reagovat
smazaný uživatel
Ale byl ten Štepec rozjetý... fúúha... len keby sa Nole zobudil skôr, nemuselo to byť až také drama... premňa zamňa nech s Fedem aj prehraje, ja som spokojná aj s finále... ale nebolo by na škodu, keby........................ :P
Reagovat
smazaný uživatel
Sestrička no ahoj, to bylo zas drama co? On se v tom asi Nole vyžívá :D Dva sety hrát slabě, pak sebrat protihráči šanci a ten se složí. Já si od finále taky nic neslibuju, ale tajně doufám.
Reagovat
smazaný uživatel
Ajoj Tomášenkuu :)) on nám to robí naschvál :D ale ja na to drama nadávám, ale ajtak to milujem :P
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky, ten adrenalin na tom zbožňuju
Reagovat
ArcusII
V tomhle je tenis "mrcha"
Co dodat chybělo málo... tohle se štěpánkovi radši nemělo stát... Bude ho to hodně mrzet, ale myslim, že na seběvědomí pro DC se to snad už neprojeví, pokuď takhle bude hrát, máme šanci na úspěch. Z životního zápasu se rázem stal asi jeden z nejsmutnějších obratů na turnaji v Basileji... Je mi Štepika líto, na druhou stranu buďme rádi, že si to snad vybral teďko a né ve finále Daviscupu ;?)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě šťastný zápas, v tomhle je tenis krásný, prohrál si to sám, kdo mu může za to, že se složil. Tady jde vidět rozdíl mezi hráči první a druhé desítky, rozdíl je v hlavě.
Reagovat
ArcusII
Heled mam Novaka rád... a když hraje s kýmkoliv tak mu fandim, ale pořád jsem čech... :-) může hrát kdokoliv s kýmkoliv, mám taky svoje favority a Štepánek mezi ně moc nepatří, ale jsem čech a když hraje čech fandím mu...:) asi tak...
Reagovat
smazaný uživatel
Však jasně každý máme své priority, já má Radka rád a nevadilo by mi, kdyby vyhrál, ale prostě Novak je můj oblíbený hráč číslo 1 a je mi jedno, jaké je národnosti, kdyby to bylo v Davis Cupu, fandím Radkovi, ale normálně na turnaji prostě fandím Novakovi, ať hraje s kýmkoliv.
Reagovat
wfcollapse
jenže hala není španělská antuka, tam bude radek poloviční....
Reagovat
smazaný uživatel
Jupííí. Zase rozhodla psychika, včera i dneska byli Novakovi soupeři dva sety lepšími hráči na dvorci, ale nedokázali udělat ten poslední a třetí set se složili.Jsem rád za vítězství, ale výkony byly špatné, na Fedexe to stačit nebude. Ale hlavní je výhra. Ajde nole!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist