Štěpánek obrátil zápas s Mefferetem

10. 2. 2009, 07:11
Aktuality 1
ATP SAN JOSE / COSTA DO SAUIPE - Radek Štěpánek se v této sezoně stává specialistou na otáčení vývoje zápasů. Již pátý letošní obrat předvedl v 1. kole na turnaji v San Jose, kde přešel přes Němce Mefferta. Za obhajobou titulu na antuce v Costa Do Sauipe vykročil úspěšně Španěl Almagro.
Radek Štěpánek

Obrat nepříznivě se vyvíjejících zápasů. To je letos specialita třicetiletého rodáka z Karviné Radka Štěpánka. Po prvním prohraném setu třikrát vyhrál na úvod sezony v Brisbane a získal titul. Zahajovací sadu ztratil i v prvním kole na Australian Open a přesto si nakonec zahrál o osmifinále.

Další z obratů předvedl na turnaji v San Jose, kde v úvodním kole porazil 5-7 6-3 6-1 Němce Dominika Mefferta. Čtvrtý nasazený Štěpánek si o čtvrtfinále zahraje s Caňasem nebo Guccionem.

Z turnaje se už poroučel sedmý nasazený Igor Kunicyn, který ve dvou setech podlehl Christophu Rochusovi z Belgie. Sedmadvacetiletý Rus letos prohrál i své čtvrté utkání. Na Rochuse ve druhém kole čeká Němec Tommy Haas, který si poradil s krajanem Pörschkem.

Sedmadvacetiletý Taylor Dent se loni vrátil na kurty po vleklém zranění zad a letos už plánuje, že se vrátí zpět do první světové padesátky. Bývalý 21. hráč světa na turnaji v San Jose porazil 6-3 6-4 krajana Reynoldse a byl se svým výkonem spokojený.

"Cítím, že se pomalu vracím do bývalé formy," pochvaloval si Dent, který na letošním Australian Open po pětisetové bitvě podlehl dalšímu Američanovi Deličovi.

Další ze svých exhibicí odehrál v San Jose čtrnáctinásobný grandslamový vítěz Pete Sampras. V San Jose se střetl s Němcem Tommym Haasem, kterému podlehl 6-7 6-4 10-12. Sampras nasázel 16 es a získal o dva vítězné fiftýny více, důležité výměny však vyhrál německý tenista. Haasovi tak vyšla odvetu za loňskou prohru na stejném místě. Sampras se utká ještě s krajanem Jamesem Blakem, jehož loni už porazil.

Almagro v Costa Do Sauipe vykročil za obhajobou
Španělský tenista Nicolas Almagro vykročil za obhajobou loňského titulu v Costa Do Sauipe výhrou nad domácím Brazilcem Ricardem Hocevarem. Španělský tenista sice nečelil žádnému brejkbolu, domácí Hocevar hrající na divokou kartu však nasázel 12 es, o jedno více než Almagro, a potrápil turnajovou jedničku celkem 103 minut. Španěl nakonec vyhrál 7-6 7-5.

Ve druhém kole jsou i další nasazení tenisté. Španěl Marcel Granollers porazil ve třech setech domácího Sarettu a Eduardo Schwank z Argentiny nezaváhal s krajanem Junqueirou.

Naopak už dohrál nejvýše nasazený pár v soutěži deblistů. Lonští vítězové Marcelo Melo a André Sa podlehli brazilsko-anrgentinské dvojici Bellucci/Prieto 13-15 v rozhodující sadě.

- ATP 250 SAN JOSE (USA, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (4-ČR) - Meffert (Něm.) 5-7 6-3 6-1
Ch. Rochus (Belg.) - Kunicyn (7-Rus.) 6-2 7-6(7)
Haas (Něm.) - Pörschke (Něm.) 6-1 7-6 (8)
Dent (USA) - Reynolds (USA) 6-3 6-4
Serra (Fr.) - Nieminen (Fin.) 7-5 6-7(1) 6-4

Exhibice:
Haas (Něm.) - Sampras (USA) 7-6(4) 4-6 12-10

- ATP 250 COSTA DO SAUIPE (Brazílie, antuka, 562.000 dolarů) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Almagro (1-Šp.) - Hocevar (Braz.) 7-6(4) 7-5
Granollers (5-Šp.) - Saretta (Braz.) 6-2 2-6 6-1
Schwank (6-Arg.) - Junqueira (Arg.) 6-1 7-5
Vassallo Arguelo (Arg.) - Massu 7-6(4) 2-6 6-4
A. Martin (Šp.) - N. Lapentti (Ekv.) 6-4 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Bellucci/Prieto (Braz./Arg.) - Melo/Sa (1-Braz.) 3-6 6-3 15-13

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Aspoň že Radek postoupil, když ty naše dvě byvaly jedničky vypadly hned v 1 kole. Jen tak dal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist