Štěpánek porazil Ferrera a postupuje

7. 5. 2008, 17:16
Aktuality 6
Skalp pátého hráče světa si dnes připsal český tenista Radek Štěpánek. Na turnaji Masters v Římě porazil Davida Ferrera ze Španělska, finalistu z Barcelony. Štěpánek po výhře 4-6 6-2 a 6-1 postoupil do třetího kola, v němž se utká s Peruáncem Luisem Hornou.
Radek Štěpánek

Štěpánek potřeboval na postup do třetího kola tři sety. Už v první sadě měl šance na brejk, ale nevyužil je a španělský favorit díky jedinému zisku soupeřova podání za stavu 5:4 ukončil set. Pak už ale na kurtu dominoval český daviscupový reprezentant, jenž od té chvíle proměnil všechny brejkboly a v dalších dvou sadách povolil soupeři jen tři gamy.

Ve třetím kole čeká českého tenistu Peruánec Luis Horna. Ten dnes potvrdil svou slušnou formu v Římě a po výhře nad Richardem Gasquetem neztratil set ani s Argentincem Acasusem.

V případě vítězství nad Hornou by se Štěpánek mohl ve čtvrtfinále utkat se světovou jedničkou Rogerem Federerem. Toho v zápase o postup mezi posledních osm čeká Chorvat Ivo Karlovič, nebo Ital Potito Starace.

Třetí nasazený Novak Djokovič dnes na rozdíl od Ferrera nezaváhal. Belgičan Steve Darcis mu kladl odpor jen v prvním setu, který Djokovič vyhrál 6-4. Ve druhé sadě pak třetí hráč světa nadělil Darcisovi 'kanára'.

"Cítím se dobře. Jsem spokojený s tím, jak jsem dnes hrál. První zápas je vždy obtížný," řekl po utkání Djokovič. "V Itálii se cítím být jako doma. Hraju tu rád," dodal hráč, který svůj poslední zápas - ve finále Monte Carla proti Rogeru Federerovi - vzdal.

S turnajem se dnes rozloučil Argentinec David Nalbandian, nad jehož síly byl Španěl Nicolas Almagro. Sedmý nasazený Nalbandian ve druhém setu odvrátil osm brejkbolů, zápas pak rozhodl ten devátý, který už Almagro proměnil.

Výsledky - Řím:
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR)
- Ferrer (5-Šp.) 4:6, 6:2, 6:1, Djokovič (3-Srb.) - Darcis (Belg.) 6:4, 6:0, Almagro (Šp.) - Nalbandian (7-Arg.) 6:4, 7:5, Horna (Peru) - Acasuso (Arg.) 6:3, 7:6 (7:1), Blake (8-USA) - Seppi (It.) 7:6, 3:6, 6:1, Davyděnko (4-Rus.) - Ančič (Chorv.) 6:2, 6:2, Gonzalez (12-Chile) - Koroljev (Rus.) 6:3, 6:2

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Radek je skvělý a gratuluji, i když mi zničil 2 tikety. Dnešní den je den Blbec pro favority, vypadl i Nadal (únava "materiálu") i Nalbandian (vyrovnaný soupeř). Přemýšlím jestli si nevsadit na Bolelliho proti Andymu
Reagovat
smazaný uživatel
No,podle mě Bolelli Andyho vyřadí.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděl a tak nechápu co ten David dělal:-((.Nejspíš se už projevila únava.Přece jen toho,za poslední tři týdny, nahrál fakt hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
no,když se daří tak se daří
Reagovat
smazaný uživatel
..to byla akorát tak nááááhoda....
Reagovat
smazaný uživatel
No jo posim tě ty nááááhodo...trapáku
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist