Štěpánek porazil Kohlschreibera a letos je poprvé ve čtvrtfinále

19. 6. 2013, 17:26
Aktuality 20
ATP EASTBOURNE - První část sezony Radku Štěpánkovi vinou zranění příliš radostí nepřinesla, nyní však zkušený rodák z Karviné neprohrál už sedm zápasů po sobě a před Wimbledonem se dostává do velmi dobré formy. Na trávě v Eastbourne dnes porazil i třetího nasazeného Němce Kohlschreibera a poprvé od loňského podzimu postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek na začátku roku odehrál jen dva turnaje, než musel koncem ledna podstoupit operaci krční páteře. Po tříměsíční pauze se vrátil na začátku antukové sezony, vůbec se mu ale nedařilo. Až před 14 dny alespoň triumfoval na challengeru v Prostějově, kde se dostal především do zápasového rytmu a vytížení.

Nyní už po týdnu tréninku na trávě navazuje na úspěch z méně zvučného turnaje i na podniku ATP v Eastbourne, kde ještě neztratil set. Po Australanu Marinku Matosevicovi si poradil i s třetím nasazeným Němcem Philippem Kohlschreiberem, kterého porazil 7-5 6-3 a bilanci vzájemných zápasů vylepšil už na 7-1.

Třiatřicetiletý rodák z Karviné v prvním setu odvrátil všech sedm brejkbolů, než dějství ukončil po téměř hodině hry využitím druhého setbolu. Český tenista za celý zápas neztratil podání, po kterém ve druhé sadě dokonce nečelil brejkbolu. O svém vítězství rozhodl v brejkem v osmé gamu, který v následné hře potvrdil proměněním třetího mečbolu.

Štěpánek tak vyhrál už sedm utkání v řadě a poprvé od loňského října, kdy na Masters v Šanghaji porazil Hewitta, Gasqueta, Isnera a prohrál až ve třech setech s Murraym, postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP.

O semifinále, které si zahrál naposledy loni v únoru v Memphisu, svede wimbledonský čtvrtfinalista z roku 2006 souboj s dalším oblíbeným sokem Andreasem Seppim. S devětadvacetiletým Italem totiž vyhrál všech pět vzájemných duelů, včetně loňské bitvy na trávě v Halle, kde se utkali naposledy.

Seppi, který předloni v Eastbourne získal svůj premiérový titul na okruhu ATP (nyní má na kontě už tři) a loni prohrál až ve finále s Roddickem, dnes v repríze loňského semifinále znovu vyřadil Ryana Harrisona. Dnes sice s jednadvacetiletým Američanem nezachytil začátek zápasu a prohrával už 1-5, od té chvíle však již ani jednou nečelil brejkbolu a zvítězil 3-6 7-5 6-3.

Po dnešku už je ze hry nejvýše nasazený Milos Raonic, který prohrál 2-6 6-7 s Ivanem Dodigem. Kanadský tenista měl v druhé sadě šanci na zdramatizování, setbol však v tie-breaku neproměnil a s Chorvatem po špatném výkonu padl ve dvou setech.

"Zápas jsem nemohl začít hůř. Myslím, že jsem zápas odstartoval čtyřmi chybami z bekhendu. Hůř už hrát nemůžu, takže může být jen líp," trpce komentoval zklamaný Raonic, který tak v přípravě na Wimbledon nevyhrál ani set. Před týdnem v Halle nestačil na Monfilse.

První letošní čtvrtfinále si dnes na britských ostrovech vybojoval Fernando Verdasco. S krajanem Albertem Ramosem sice ztratil jako první podání a prohrával 1-3, od té chvíle už ale soupeři pustil jen jeden game a zvítězil hladce 6-4 6-0.

O postup do semifinále se bývalý sedmý hráč světa Verdasco utká s dalším Španělem Felicianem Lópezem, jenž si rovněž ve dvou setech poradil se čtvrtým nasazeným Argentincem Juanem Mónacem.

- ATP 250 EASTBOURNE -
(Velká Británie, tráva, 468.460 eur)
středeční výsledky (19. 06. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) - Kohlschreiber (3-Něm.) 7-5 6-3
Dodig (Chorv.) - Raonic (1-Kan.) 6-2 7-6(7)
Simon (2-Fr.) - Edmund (Brit.) 7-6(5) 7-6(3)
F. López (Šp.) - Mónaco (4-Arg.) 6-4 6-4
Seppi (7-It.) - Harrison (USA) 3-6 7-5 6-3
Fognini (8-It.) - Kližan (SR) 6-7(6) 6-2 6-2
Verdasco (Šp.) - Ramos (Šp.) 6-4 6-0
Tomic (Austr.) - Benneteau (Fr.) 6-2 5-7 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Jabadu
a přeji jim štěstí, ale Radek do její hry začne (logicky) kecat a bude v tom bramboračka. Kotyza si těžko troufne oponovat a půjde to všechno "do kopru". Ale ... třeba ne ...
Reagovat
Padme
psssst CENZURA! Dneska je tu v nemilosti každý, kdo si k tomu dovolí něco říct... :)
Reagovat
darek.vrana
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/487912-stepanek-se-rozvadi-s-vaidisovou-a-jeho-novou-milou-je-pry-kvitova.html#hp-sez
Reagovat
darek.vrana
Asi se zděsil, když viděl tuhle fotku:
http://www.super.cz/178668-ta-nam-ale-vyrostla-z-byvale-nejkrasnejsi-ceske-tenistky-nicole-vaidisove-je-obryne.html
Reagovat
darek.vrana
A zároveň je jasné, proč to Petře nejde. Čeká ji rychlý konec, tak jako Hingisovou a Vaidišovou. Štěpánkovo živočišné tempo žádná žena nevydrží.
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipné, ale zároveň je to tragédie. Černošek by měl zasáhnout dát je od sebe nebo je Kvitová vážně vyřízená!
Reagovat
Fandina
A nebo je donutit, aby se milovali a hráli co nejlíp a nejdéle jak je to jen možné.
Reagovat
Padme
Mě se tomu ani nechce věřit, není to nějaká kachna? :-o
Reagovat
smazaný uživatel
No me taky ne. Rano jsem to cetla na seznamu a rikala jsem si, ze to je jasna kachna.
Ted uz to napsali i tady...teda prevzaty z Blesku. To je prece blbost ne?
Reagovat
Padme
Popravdě nechápu, co na Štěpánkovi viděla Hingisová, Vaidišová a jestli i Kvitová, jim snad dává něco do pití... Je mi z toho smutno.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty budeš taky asi dobrej inteligent,je to jejich věc tak at si dělají co chtějí .
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka
Štěpulo. Tak přeji prodloužení vítězné série na dalších x zápasů a držím palce. Jen tak dál. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
Fandina
Alex.Promo aa co takhle si něco vymyslet sám, vlastní hlavou, nešlo by?
Reagovat
darek.vrana
Tak to je super!
Potřeboval se dostat zase do zápasového rytmu a vypadá, že je zase ve formě. Seppiho by mohl dát taky a třeba si připsat nějaký cenný úspěch. Tenhle turnaj je na to jako dělaný. A zároveň se rozehrát na Wimbledon. Tam bude asi jedna z posledních šancí uhát ještě nějaký úspěch na GS. Na trávě by mohl vydržet i pět setů. Snad nebude mít smůlu na los a nedostane hned Djokoviče nebo Nadala nebo něco podobného. Tajně doufám třeba ve Čf. Ještě aspoň jedno by si zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděli jste někdo Štěpce? Jak hrál údery, co psychika, fyzička. Byl Kohli tak zoufalý nebo Štěpec tak super?

A samozřejmě "Radku šlapeeeej".
Reagovat
Fandina
Štěpulo. Tak přeji prodloužení vítězné série na dalších x zápasů a držím palce. Jen tak dál. Pojď!
Reagovat
Bob
Vypadá to, že na Kohlschreibera hrát umí. Bilance 8:1 o něčem vypovídá. Jinak mi neříkejte, vždyť letos hraje tragicky. Na FO vypadl s hráčem třetí stovky.
Reagovat
Fandina
Na RG prohrál z juniorskou jedničkou, mlaďochem, který předtím vyhrál juniorku na AO a od té doby Štěpula jen vyhrává. V Prostějově super hra ve finále s Veselým a před tím tam také porazil Montanese, čerstvého vítěze turnaje ATP z Nice, který ve finále porazil Monfildse. I to byl super zápas, v Prostějově jsem byla a hráli oba super. Takže dobrý start Štěpuly do trávy a ať se daří. Klidně by to mohlo dojít do finále. Radku pojď!
Reagovat
Fandina
Oprava ... s juniorskou jedničkou a Monfils ... sorry ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist