Štěpánek porazil Safina a chystá se na Murrayho. Ve 3. kole je i Berdych

19. 8. 2009, 21:38
Aktuality 2
ATP CINCINNATI - V Cincinnati si o postup do čtvrtfinále zahrají dva čeští tenisté. Radek Štěpánek otočil duel s bývalou světovou jedničkou Safinem a může se těšit na souboj s Britem Murraym. Tomáš Berdych bude mít po zdolání Petzschnera poprvé šanci vyzrát na Guccioneho.
Radek Štěpánek

Třicetiletý Štěpánek vyhrál za necelé dvě hodiny a připsal si druhé vítězství nad Safinem v kariéře. Český tenista za celý zápas čelil jedinému brejkbolu, jenže ho neodvrátil a hned to znamenalo ztrátu první sady, když sám nevyužil ani jednu příležitost k prolomení soupeřova podání.

Také v dalším průběhu zápasu měl Štěpánek velkou spotřebu brejkbolů, neškodného Rusa však už bez problémů přehrával a vyhrál 4-6 6-3 6-1.

V dalším kole se český hráč utká s Andym Murrayem, který dnes poprvé hrál jako druhý hráš světa. Se Španělem Almagrem sice dlouho nedokázal najít recept na soupeřův servis. Za stavu 5-5 duel přerušil déšť a Murray na chvíli vypadl z tempa.Musel odvracet mečbol, ale když první sadu v tie-breaku vyhrál, Almagrův odpor zlomil. Dvaadvacetiletý Brit po svém podání prohrál jen 7 výměn.

Štěpánek proti Murraymu ve dvou zápasech ještě neuhrál ani set. Podlehl mu jak před čtyřmi roky na trávě, tak v předminulé sezoně v hale.

Tomáš Berdych měl cestu za postupem mnohem komplikovanější. Němce Philippa Petzschnera zdolal za dvě hodiny a čtyřicet minut po setech 7-6 6-7 6-4.

Třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí měl mečboly už ve druhém setu, o svém postupu však musel rozhodnout až v závěrečném dějství, které v úvodu na 30 minut přerušil déšť.

Dalším soupeřem Čecha bude australský kvalifikant Chris Guccione, který i díky 20 esům vyřadil sedmého nasazeného Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu.

Z top hráčů vypadl ještě Roddick
Berdych se s Guccionem utkal dvakrát a pokaždé prohrál. Vždy se ale hrálo na Australanově domácí půdě. Na vítěze by v Ohiu mohl čekat Rafael Nadal, který zahájil výhrou 7-6 7-6 nad Italem Seppim. Španělský tenista hrál po čtyřech letech poprvé jako 'až' třetí hráč světa a čelil deseti brejkbolům, z nich devět odvrátil. Teď narazí na Francouze Mathieua, jenž bpřešel přes Chorvata Karloviče, kterému nepomohlo ani 23 es.

"Nevím, jestli jsem hrál dobře, ale na kurtu jsem strávil dost času. Musel jsem bojovat o každý bod," hodnotil Nadal utkání se Seppim.

Zkušeně zvládl vstup do turnaje Roger Federer. V duelu s Josem Acasusem zabral vždy v koncovkách setů a bez větších komplikací vyhrál 6-3 7-5.

"Zastávka v Cincinnati je pro mě jednou z nejtěžších. Musíte si zvyknout na extrémně rychlé kurty, které asi nikde jinde nejsou," řekl Federer.

Ivan Ljubičič si sice pomohl 15 esy, sám však v duelu se světovou čtyřkou Novakem Djokovičem uhrál na returnu jen 11 fiftýnů a Srbovi podlehl 6-7 4-6.

Z favoritů se po Tsongovi loučí ještě Andy Roddick. V dobré formě hrající Američan prohrál dvakrát 6-7 s krajana Samem Querreym a poprvé od loňského března tak nezvládl svůj úvodní zápas.

"Prostě to byla zlá noc," litoval Roddick, který ve druhém setu rozlámal raketu. "Ale hrál jsedm dobře. Na US Open se cítím být připravený, teď ze sebe mohu shodit všechen stres," hledal Roddick v porážce pozitiva.

"Je to jedno z mých nejětších vítězství,," radoval se Querrey, jenž Roddicka porazil poprvé ve čtvrtém střetnutí. Ve třetím kole si zahraje s Lleytonem Hewittem, jenž po skvělém výkonu z prvního kola nedal šanci Benjaminu Beckerovi. S Němcem ztratil jen osm fiftýnů po svém podání a za 71 minut vyhrál 6-3 6-3.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 3.000.000 dolarů) -
středeční výsledky (19. 08. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (16-ČR) - Safin (Rus.) 4-6 6-3 6-1
Berdych (ČR) - Petzschner (Něm.) 7-6(8) 6-7(7) 6-4
Federer (1-Švýc.) - Acasuso (Arg.) 6-3 7-5
Nadal (2-Šp.) - Seppi (It.) 7-6(4) 7-6(3)
Murray (3-Brit.) - Almagro (Šp.) 7-6(3) 6-2
Djokovič (4-Srb.) - Ljubičič (Chorv.) 7-6(5) 6-4
Querrey (USA) - Roddick (5-USA) 7-6(11) 7-6(3)
Guccione (Austr.) - Tsonga (7-Fr.) 7-6(12) 6-2
Davyděnko (8-Rus.) - Kunicyn (Rus.) 6-2 1-6 6-3
Hewitt (Austr.) - Becker (Něm.) 6-3 6-3
Garcia-Lopez (Šp.) - Južnyj (Rus.) 7-5 6-3
Mathieu (Fr.) - Karlovič (Chorv.) 7-6(9) 6-4
Benneteau (Fr.) - Melzer (Rak.) 6-2 3-6 6-2
Chardy (Fr.) - Isner (USA) 6-7(1) 6-3 4-1 skreč I.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Dva ze tří mých nej tenistů už jsou ze hry venku, tak zbývá číslo jedna Novak.Jo-Wilfried mě zklamal, u Marata se to dalo čekat nemrzí mě to tak moc, protože prohrál s Radkem, snad hráči jako Mathieu,Guccione nebo Garcia.Lopez skonci v dalším kole. Jinak aspoň, že vyhrál chardy a ne isner, už jsem měl z něho obavy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist