Štěpánek přehrál Hornu a narazí na Federera

8. 5. 2008, 15:42
Aktuality 5
Aktualizováno 08.05. 18:51 - ATP ŘÍM - Český tenista Radek Štěpánek postoupil na turnaji série Masters v Římě už do čtvrtfinále. Po dnešní třísetové výhře nad Paruáncem Luisem Hornou narazí v boji o premiérové semifinále na tomto podniku na světovou jedničku Rogera Federera.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek až na tvrtém letošním podniku série Masters postoupil minimálně do čtvrtfinále. Pozici mezi 8 nejlepšími tenisty turnaje v Římě si dnes zajistil výhrou nad Peruáncem Luisem Hornou. Ten v Itálii zvládl kvalifikaci a v hlavní soutěži neztratil set s Gasquetem ani Acasusem.

Oba tenisté v zápase hraném za větrného počasí dobře podávali. Luis Horna nabídl Štěpánkovi za celý zápas pouze dva brejkboly, český bojovník však oba využil. I Horna soupeřovo podání prorazil dvakrát, jenže se mu to povedlo jen ve druhém setu, který získal v poměru 6-1. Nicméně první a třetí sadu si pohlídal rodák z Karviné a i třetí římské vítězství vybojoval v třísetové bitvě.

Radka Štěpánka čeká ve čtvrtfinále turnaje v Římě nejtěžší možný soupeř. Český tenista bude hrát o postup do semifinále se světovou jedničkou Rogerem Federerem. Švýcarský hráč porazil ve třetím kole chorvatského dlouhána Iva Karloviče 7-6 6-3. Do zápasu se Štěpánkem nastoupí jako jasný favorit Federer. S českým 27. tenistou světového žebříčku se zatím utkal šestkrát a jen jednou prohrál. Na rodáka z Karviné nestačil pouze před šesti lety v prvním vzájemném utkání na turnaji v Gstaadu.

Čtvrtfinálovou účast si už zajistil i Srb Novak Djokovič. Světová trojka však s Rusem Igorem Andrejevem na kurtu strávila více jak dvě a půl hodiny. Vítěz letošního Australian Open a turnaje série Masters v Indian Wells dnes neobvykle mnoho chyboval. Za celý zápas musel odvracet 11 brejkbolů a dnešní vítězství 6-3 3-6 6-3 si doslova vydřel. Andrejeva tak porazil i ve čtvrtém vzájemném střetnutí. Djokoviče ve čtvrtfinále čeká vítěz duelu Gonzalez - Almagro.

ATP Masters Series Řím - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:
Štěpánek (ČR) - Horna (kv.-Per) 6-4 1-6 6-3
Djokovič (3-Srb) - Andrejev (Rus) 6-3 3-6 6-3
Federer (1-Švý) - Karlovič (Cho) 7-6 6-3

Čtyřhra - 2. kolo:
Björkman/Ullyett (7-Švé/Zim) - Coetzee/Moodie (JAR) 6-4 6-2
Fyrstenberg/Matkowski (Pol) - Hanley/Paes (8-Aus/Ind) - 6-4 3-6 10-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
ted se na turnaji v Rime Radkovi dari :)..porazil Nieminena ktery sice neni ve forme ale dalsi kolo Ferrera(pateho hrace na svete)..dnes Peruance Hornu ktery je ve velke forme a navic vyhral turnaj na Atp okruho v Roterrdamu...V dalsim kole Roger!!zas to neberu tak blede,Radek jestly bude hrat svou hru a bude se mu darit tak mu muze udelat velke potize!!zitra to bude urcite krasny tennis..hodne stesti!.
Reagovat
smazaný uživatel
- kde jsi prosim tě nabral, že Horna vyhrál turnaj ATP v Rotterdamu? tento turnaj se hraje v hale na tvrdém povrchu a Horna všech svých 7 titulů získal na antuce z toho dva na okruhu ATP v roce 2006 v Acapulcu a 2007 ve Vina del Mar a zbytek získal na challengerech ;) ale to jen pro upřesnění... no s Rogerem by se musel Radek rozpomenout na výkon z roku 2002 z turnaje ve švýcarském Gstaadu, kde měl Radek taky formu a dokázal Rogera přehrát 2:1 na sety a skončil až v semifinále na raketě Alexe Corretjy, ale zítra myslím může Radek jenom doufat v zázrak, protože Rogerova motivace na zisk titulu a navýšení náskoku v žebříčku ATP je po vypadnutí Nadal hodně velká, ale samozřejmě se můžeme jenom těšit na hezký zápas ;)
Reagovat
dabelsobul
Také to vidím na vyrovnaný zápas, pohledný pro diváka. Radek má rozhodně větší šanci, než jakou mu dají vypsaným kursem sázkovky.Rozhodně bych v tomto zápase nic nesázel, mžná over na počet gamů ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Radek to má dobrý, akorát teď narazí na Rogera
Reagovat
smazaný uživatel
to by sme bez tebe nevěděli kámo.dik
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist