Štěpánek prohrál s Roddickem ve třech setech

3. 11. 2011, 20:55
Aktuality 5
ATP BASILEJ - Radek Štěpánek v Basileji slibně rozehraný zápas 2. kola k postupu nedotáhl. S Američanem Roddickem prohrál ve třech setech a již se může přesunout na svůj poslední turnaj sezony do Paříže.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek vstoupil do utkání s bývalou světovou jedničkou Andym Roddickem lépe. Američanovi hned třikrát sebral podání a první set vyhrál 6-2. Jenže od druhé sady se Štěpánkem přestal prosazovat na returnu a od poloviny utkání se karta obrátila. Roddick v osmé hře zaznamenal druhý brejk a zavelel k obratu, který zakončil po hodině a 43 minutách výhrou 2-6 6-3 6-3.

Dvaatřicetiletý Štěpánek, jehož zápas v hale sledoval i bývalý fotbalový reprezentant a záložník Basileje Radoslav Kováč, si s o tři roky mladším Američanem připsal v osmém vzájemném zápase sedmou porážku.

Roddick se ve čtvrtfinále utká s basilejským rodákem a čtyřnásobným vítězem turnaje Rogerem Federerem, se kterým v Basileji prohrál už v letech 2001, 2002 i loni v semifinále. 

Bez problémů pokračuje ve Švýcarsku první hráč světa Novak Djokovič. Srb, který ve Basileji startuje po šestitýdenní pauze, porazil ve druhém kole Poláka Lukasze Kubota 6-1 6-2. Ve čtvrtfinále se vítěz turnaje z roku 2009 a loňský finalista utká s Kypřanem Marcosem Baghdatisem.

"Byl to pro mě opravdu pohodlný zápas. Je to tak trochu něco, co jsem od začátku turnaje očekával, že budu muset bojovat se svým rytmem... Ale dnes už jsem ke své hře neměl žádně výtky," komentoval spokojený Djokovič, který nasázel 10 es a po servisu ztratil jen osm fiftýnů.

"Trénovat podání jsem začal asi jen dva nebo tři dny před mým prvním zápasem. Mohu mít stále pocit, že se svým druhým podání ještě trochu bojuju," dodal čtyřiadvacetiletý Srb.

- ATP 500 BASILEJ -
(Švýcarsko, tv. povrch / hala, 1.838.100 eur)
čtvrteční výsledky (03. 11. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Roddick (7-USA) - Štěpánek (ČR) 2-6 6-3 6-3
Djokovič (1-Srb.) - Kubot (Pol.) 6-1 6-2
Nišikori (Jap.) - Seppi (It.) 6-3 7-6(4)
Kukuškin (Kaz.) - Blake (USA) 6-3 6-4
Mayer (Něm.) - Ljubičič (Chorv.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
Radku škoda, ale nevadí.

Teď se ale soustřeďme na víkend, holkám to sluší a Zvonareva nenastoupí, takže DRŽÍM PALCE !!!
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-fed-cup/112122/kvitova-a-jeji-druzina-se-chystaji-na-rusky-prijely-jsme-pro-pohar.html
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem bohuzel stihla az set druhy. Take se mi hra Radka libila, hral soustredene celodvorcovy tenis, ale postupne ho zrazovalo podani a spousta dvojchyb, symbolicky posledni na matchbal i posledni fiftinek, pokazeny volej do site byl obrazem jak mu dochazela stava. I rec tela byla jasna, zadne jeho povzbuzujici gesta. Andy byl postupem casu na podani neomylny a pohodlne zapas dohral. Uvidime kolo dalsi, jestli bude mit opet pri hre s Rogerem blok nebo se mu bude darit?
Reagovat
krbik13
...škoda,veľká škoda,to čo Radek predvádzal v prvom sete bolo niečo úžasné,dlho som ho v takej pohode nevidel.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, tam bylo několik naprosto fantastických výměn.
Radek hrál v tom prvním setu parádní tenis a získával pro sebe už téměř ztracené míče.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist