Štěpánek prolétl do 2. kola, čeká ho Almagro

8. 11. 2010, 16:13
Aktuality 16
Na svém posledním letošním turnaji si Radek Štěpánek připsal nejhladší výhru v tomto roce. Český tenista dnes za pouhých 49 minut smetl Američana Michaela Russella 6-2 6-0 a postoupil do druhého kola.
Radek Štěpánek

Michael Russel sice dokázal Radka Štěpánka v obou dosavadních zápasech v kariéře porazit, v Paříži dnes ale diváci viděli souboj, který vyzníval jednoznačně pro českého hráče.

Američan, jenž se do hlavní soutěže dostal jako lucky loser z kvalifikace, držel se Štěpánkem krok jen prvních pár minut, kdy se ujal vedení 2-1. Od té chvíle český tenista naprosto ovládl kurt, na kterém vyhrál dalších 11 gamů. Po ztrátě prvního setu se Russell nevzpamatoval ani ve druhé sadě, ve které měl jedinkrát možnost sebrat rodákovi z Karvině podání. To se mu nepovedlo, sám naopak přišel o servis třikrát, a za pouhých 49 minut ve velké pohodě hrající Štěpánek zápas stylově esem ukončil.

Dalším soupeřem jednatřicetiletého českého reprezentanta bude čtrnáctý nasazený Nicolás Almagro ze Španělska. Toho Štěpánek, který v Paříži obhajuje loňskou semifinálovou účast, dokázal v jediném dosavadním vzájemném utkání porazit.

Výrazně dramatičtější průběh dnes mělo utkání mezi domácí divokou kartou Arnaudem Clementem a Španělem Felicianem Lópezem. Druhý jmenovaný si za celé utkání připsal 30 es, ani to ho ale nezachránilo od porážky 7-6 6-7 3-6.

Španělský hráč si dokonce za celý zápas nevypracoval ani jeden brejkbol. Úvodní sadu ale získal v tie-breaku a do zkrácené hry došel i druhý set poté, co Clement nevyužil další dvě příležitosti k prolomení Lópezova nepříjemného servisu. V tie-breaku Clement pohrdl dvěma setboly, třetí ale využil díky Španělově dvojchybě. O osudu třetího setu pak bylo rozhodnuto v momentu, kdy francouzský veterán konečně sebral Lópezovi servis. Clement už si podání udržel a za dvě hodiny a 40 minut postoupil do dalšího kola.

"Jsem se svým výkonem spokojený. Nebylo to jednoduché utkání, ale cítil jsem se dobře v kžadé části mé hry. Nejobtížnější bylo zůstat soustředěný, abych neztratil svůj servis," řekl Clement. Ve druhém kole ho čeká Fernando Verdasco, který je ve hře o Turnaj mistrů. 

Hráči, kteří se na turnaji v Paříži probojovali do hlavní soutěže z kvalifikace, se prosazují i v ní. Do druhého kola postoupili už čtyři z nich: Ital Fabio Fognini po výhře nad Němcem Berrerem, Benjamin Becker porazil Denise Istomina, Kolumbijec Giraldo zdolal Nizozemce De Bakkera a Fin Jarkko Nieminen vyzrál na Belgičana Malisseho

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 2.750.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR)
- Russell (USA) 6:2, 6:0, Becker (Něm.) - Istomin (Uzb.) 6:4, 6:4, Nieminen (Fin.) - Malisse (Belg.) 6:4, 6:3, Fognini (It.) - Berrer (Něm.) 7:5, 3:6, 6:4, Clément (Fr.) - F. López (Šp.) 6:7 (8:10), 7:6 (9:7), 6:3, Llodra (Fr.) - Starace (It.) 6:4, 6:1, Giraldo (Kol.) - De Bakker (Niz.) 6:7 (3:7), 6:4, 7:5, Gasquet - Mahut (oba Fr.) 7:6, 4:6, 7:6 (9:7).

 

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
dobře Radek. to byla paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
loool štěpánek je podle kurzů favorit xD SVĚT SE ZBLÁZNIL. A berdych to samý....
Reagovat
smazaný uživatel
Ty hlavo skopová, jak se vůbec odvážíš o Radkovi říct, že není Čech. Ano, v České republice už nějaký ten pátek nežije, ale pořád reprezentuje naši zemi v Davisově poháru.

Nechápu, jak však můžeš o někom takovém říci, že není Čech. Vždyť i já nežiji v ČR téměř tři roky, avšak jak vidíš, pořád navštěvuji české webové stránky, ty magore! Dokonce i stále mluvím tímto jazykem, poněvadž se v zahraničí neustále setkávám s českou komunitou.

Takže pro příště si dávej pozor na jazyk, ty vlastenče žijící v Čechách!!!! :-(((((((((((((((((((((((((((((
Reagovat
darek.vrana
Já sice nesouhlasím, že Štěpánek není Čech, ale tahle vyčůranost s bydlištěm v Monte Carlu u všech tenistů mě taky docela štve. Myslím, že stát do nich investoval dost peněz a teď, když mu mají něco vrátit, tak se naoko odstěhují do Monte Carla, protože tam mají nižší daně. Jako by je to zabilo, zaplatit z těch miliónů dolarů nějaké to procento navíc...
Reagovat
smazaný uživatel
přesně! stát rve peníze na provoz sportovišť a když díky tomu sportovci později vydělávají, tak se odvděčí tím, že prchnou do daňových rájů. Vážně úžasné jak něco Jak už tu někdo psal, USA to ošéfovalo tím, že daně musí platit každý američam, ať už žije kdekoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc mu to preji. Po hodne dlouhe dobe jedno pohodove utkani,ktere jsem si uzila. Myslim i Radek. Almagro taky zapasi s horsi momentalni formou, mozna, ze to vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
100% souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Podal parádní výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
prosim vas nevite kde bych nasel pavouk turnaje v parizi?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.fft.fr/bnpparibasmasters/2010_en/?id=6626
Reagovat
smazaný uživatel
v open office se mi ukazou jen nejake znaky. v jakym programu to muzu otevrit?
Reagovat
Stan_Borowitz
http://www.fft.fr/cms/GetDoc.asp?Type=5&ID=15033, je to v pdf
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo i to predtim, ale dik za snahu. ;-) stahnul jsem si adobe reader a uz to facha
Reagovat
smazaný uživatel
jee sorry, ja som odbehla a uz si neprecitala odkaz. ale fajn, ze ti to ide :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace. zápas jsem viděl a Russell si opravdu vůbec neškrtnul.
Reagovat
smazaný uživatel
Co naplat stejne zije v Monaku, tudiz neni Cech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist