Štěpánek s Paesem jsou v semifinále čtyřhry!

25. 1. 2012, 06:22
Aktuality 9
AUSTRALIAN OPEN muži - Radek Štěpánek postoupil potřetí v kariéře do semifinále grandslamového turnaje ve čtyřhře. S Indem Paesem se mu daří na Australian Open, kde dnes porazili 6-3 7-6 desáté nasazené Butoraka se Soaresem. O finále se utkají s turnajovými dvojkami Maxem Mirným a Danielem Nestorem.
Radek Štěpánek a Leander Paes

Radek Štěpánek na letošním Australian Open vypadl ve dvouhře už v 1. kole s Mahutem, okmažitě se však těšil na čtyřhru. V té totiž teprve podruhé za posledních pět let startuje i na grandslamovém turnaji a parťáka mu dělá zkušený deblista Leander Paes. Osmatřicetiletý Ind, který získal už šest grandsalmových titulů, z toho tři po boku českých tenistů (Martina Damma a Lukáše Dlouhého). Dalších pět triumfů přidal ve smíšené čtyřhře.

Paesovi ve sbírce titulů z mužské čtyřhry chybí trofej z Australian Open, o kterou nyní bojuje se Štěpánkem. Třiatřicetiletý rodák z Karviné byl dosud jen jednou ve finále, a to před 10 lety s Jířím Novákem na US Open.  Na okruhu ATP Štěpánek získal 10 titulů.

"S nabídkou na spolupráci přišel sám Paes poté, co se jako dvojice rozešli s Bhúpatím. Jsme domluveni na čtrnáct letošních turnajů, nebudu ale hrát v Paříži ani ve Wimbledonu. Je to deblová legenda a nejlepší deblista světa, pro mě je čest s ním hrát," těšil se na spolupráci český tenista.

A zatím se jim daří výborně. Ač jsou nenasazeným párem, ještě neztratili set. Postupně porazili domácí outisdery Jonese se Smithem, turnajové čtrnáctky Bolelliho s Fogninim, silné třetí nasazené duo Llodra/Zimonjič a dnes si po setech 6-4 7-6 poradili s turnajovými desítkami Američanem Butorakem a Brazilcem Soaresem.

Závěr dnešního zápasu:



Paes se Štěpánkem hrají celkově na čtvrtém společném turnaji, prvním grandslamovém. V roce 2004 vyhráli v Delray Beach, na dalších dvou turnajích (Řím 2006 a Sydney 2012) prohráli s deblovými legendami bratry Bryanovými. Nikdo jiný je zatím v deseti zápasech neporazil. 

Nyní budou v boji o finále čelit druhému nasazenému pár Max Mirnyj a Daniel Nestor. Ti spolu spolupracují od začátku loňského roku a vyhráli celkem 5 turnajů včetně French Open a Turnaje mistrů. Loni v semifinále Australian Open prohráli s duem Bhúpathí/Paes.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky mužů (25. 01. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek/Paes (ČR/Ind.) - Butorac/Soares (10-USA/Braz.) 6-4 7-6(4)
Mirnyj/Nestor (2-Běl./Kan.) - Gonzalez/Kas (12-Mex./Něm.) 6-1 6-7(4) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrajou fantaskně a pohár z Melbourne jim neni vůbec vzdálen. Mimochodem nevíte proč spolu nebudou hrát v Paříži ani v Londýně? To se Paes vrací k Bhuphatimu nebo je vtom jinej zádrhel?
a co se týče OH tak by to s Petrou bylo určitě nabitý duo, ještě lepší než teď duo s Berdychem v Perthu, ale nevim jak je to s nasazenim párů do mixu neni tam nějakej dopřednej zápis?
Reagovat
misoSK
Paes s Bhupathim hrat tento rok nebudu, Bhupathi hra celu sezonu s Bopannom, Paes so Stepankom su dohodnuti na niekolko turnajov, na ktore sa Leander Radkovi prisposobil s programom, kedze Radek si vybera prioritne turnaje do dvojhry, to ze spolu nebudu hrat iny Grand Slam som zatial nepocul, mozno sa este nieco zmeni
Reagovat
Fandina
jen tak dál.
Reagovat
ArcusII
Tak myslim že tohle si zaslouží víc než jen jeden komentář Super!!! Výsledek
Reagovat
a.magerova
Jsou to šikulky !!!
Jsem četla kdesi, že pokud by Radek na OH vypadl brzy z dvouhry, tak by mohl nastoupit s Petrou do mixu - a to by bylo super!!! Jak bylo v článku napsáno, medaile v tenisovém mixu visí nízko, protože hraje jen 16 párů.
Reagovat
ArcusII
Tak to si troufnu rict, ze oni dva by to vyhráli ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
je to vůbec možné ? Myslím, že dvojice musí být známé před turnajem.
Reagovat
smazaný uživatel
Liga seniorů. Štepa by měl hrát 4 hru s Lodrou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist