Štěpánek se vrátil vítězně, porazil Martina

31. 5. 2010, 18:15
Aktuality 4
Radek Štěpánek prožil vítězný návrat na kurty po dvouapůlměsíční pauze a léčbě únavového syndromu. Jednatřicetiletý hráč v dnešním utkání prvního kola challengeru UniCredit Czech Open splnil roli nasazené jedničky a porazil stejně starého Španěla Alberta Martina za 94 minut 6-3 a 7-6.
Radek Štěpánek

Návrat však neměl Radek Štěpánek snadný a po hladce vyhraném úvodním setu musel o vítězství tvrdě bojovat. Ve druhém kole se utká s vítězem úterního utkání mezi Francouzem Nicolasem Renavandem a Indem Somdevem Dewarmanem.

Štěpánek zahájil zápas třemi vítěznými hrami. Na výkonu Alberta Martina, který je momentálně na 123. místě žebříčku ATP, byl v té době patrný velký respekt ze zkušenějšího soupeře. Štěpánek po zisku náskoku zařadil do své hry i zkrácené míče a při zakončení působil velmi jistě. První set vyhrál za 32 minut.

Druhá sada byla mnohem vyrovnanější. Španěl prodloužil údery, zvýšil bojovnost a snažil se soupeře rozběhat. Štěpánek za stavu 5-4 nedokázal při vlastním podání zápas ukončit, ale v kritické chvíli dokázal použít svoje hlavní zbraně, kterými byly přesnost a délka úderů. V tie-breaku si vypracoval čtyři mečboly a druhý proměnil.

Štěpánka napodobil i Jan Hernych, který za necelou hodinu porazil Belgičana Christopha Rochuse dvakrát 6-3. Hernych měl zápas pod kontrolou a soupeři nedal nejmenší šanci na případný zvrat.

Prvním kolem neprošel Slovák Dominik Hrbatý, který podlehl portugalskému soupeři Rui Machadovi 2-6 7-6 a 5-7. V závěru zápasu ztratil Hrbatý při vedení 5-4 podání, začal více chybovat a umožnil soupeři otočit výsledek.

Výsledky - challenger v Prostějově (antuka, dotace 125.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (1-ČR) - Martin (Šp.) 6:3, 7:6 (7:3), Hernych (ČR) - Ch. Rochus (Belg.) 6:3, 6:3, Ramos-Vinolas (Šp.) - Aguilar (Chile) 6:4, 4:6, 7:6 (7:4), Machado (Portug.) - Hrbatý (SR) 6:2, 6:7 (4:7), 7:5.

pva, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
jen ať se daří dál!
Reagovat
smazaný uživatel
jen ať se daří dál!
Reagovat
smazaný uživatel
Kousek zápasu jsem chytla na netu. Chybičky byly, ale to se určitě doladí, hlavně je důležité, jak to Rada zvládl a jak se cítí. Určitě se na kurt už těšil.PřejiRadovi i Tomovi hodně úspěchů a ať dál pokračují ve své vítězné cestě a v červenci jak za stara na DC v Chile.
Reagovat
darek.vrana
Super, mám radost, že je zpátky a ještě vítězně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist