Štěpánek si čtvrtfinále nezahraje

1. 4. 2008, 20:40
Aktuality 0
Cesta českého tenisty Radka Štěpánka turnajem série Masters v Miami skončila v osmifinále. Na cestě do čtvrtfinále ho dnes před zraky Nicole Vaidišové zastavil Američan James Blake, který vyhrál 6-3 6-4.
Radek Štěpánek si čtvrtfinále nezahraje

Devátému nasazenému Blakeovi se dařily returny a prohozy a český daviscupový reprezentant na něj nedokázal najít zbraň. Před očima přítelkyně Nicole Vaidišové hned na úvod zápasu ztratil servis a následně i celý první set.

V druhé sadě si hráči několikrát sebrali servis, poslední brejk se v deváté hře povedl domácímu reprezentantovi. Štěpánek pak při jeho servisu odvrátil pět mečbolů, ale při šestém zahrál prohoz těsně do autu a s turnajem se rozloučil.

Z českých reprezentantů tak zůstal ve dvouhře jen Tomáš Berdych, kterého dnes čeká zápas s Rusem Dmitrijem Tursunovem.

Loňský finalista Caňas prohrál s Adrejevem
Před rokem porazil světovou jedničku Rogera Federera a dostal se v Key Biscane až do finále. Letos však Guillermo Caňas končí už před branami čtvrtfinále, když nestačil na Rusa Andrejeva.

Igor Andrejev je spíše antukářem, ale na rychlém povrchu v Miami se mu letos daří. Vyřadil Němce Berrera, Jihoafričana Andersona a dnes si poradil i s Argentincem Guillermem Caňasem. Andrejev sice zkazil řadu jednoduchých úderů, ty však vynahrazoval efektivní hrou a po dramatické koncovce druhého setu vyhrál 6-4 7-6.

Ruský tenista si v příštím vydání žebříčku polepší, jelikož v Miami už několikanásobně vylepšil loňské první kolo. Naopak Caňas svou 15. pozici ztratí - loňské finále obhájit nedokáže.

ATP Masters Series Miami - úterní výsledky:

Dvouhra - osmifinále:
Blake (9-USA) - Štěpánek (27-ČR) 6-3 6-4
Andrejev (31-Rus) - Caňas (15-Arg) 6-4 7-6(6)

Čtyřhra - 2. kolo:
Clement/Llodra (7-Fra) - Gicquel/Santoro (Fra) 6-3 7-6(4)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist