Štěpánek si poradil se Schwankem. V semifinále vyzve Tursunova

3. 10. 2008, 16:37
Aktuality 2
ATP MÉTY - Český tenista Radek Štěpánek letos už popáté postoupil do semifinále. To v Métách si vydřel dnešní třísetovou výhrou nad Argentincem Schwankem. O postup do druhého letošního finále si zahraje s Rusem Dmitrijem Tursunovem.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek první vzájemné utkání s Argentincem Eduardem Schwankem dobře nezačal. V úvodní sadě doplatil na čtyři neproměněné brejkboly a prohrál 3-6. V druhém dějství byli oba tenisté na vlastním servisu prakticky bezchybní. O osudu setu tak rozhodovala zkrácená hra, v níž uspěl rodák z Karviné.

Český tenista si hned v prvním gamu rozhodujícho setu vypracoval další čtyři brejkboly, ale znovu žádný nevyužil. Až za stavu 4-4 proměnil jubilejní desátou možnost k prolomení soupeřova servisu a šel podávat na vítězství v zápase. A už nezaváhal - postup do semifinále si zajistil třetím proměněným mečbolem.

Mezi čtyři nejlepší hráče turnaje se světová devětadvacítka dostala už popáté v této sezoně, potřetí v hale. Pouze v San Jose však Štěpánek postoupil až do finále, v němž podlehl Roddickovi. V cestě za prvním letošním titulem se jako další v pořadí postaví do cesty Rus Dmitryj Tursunov, který dnes vyhrál 6-3 6-3 nad Španělem Moyou.

Dvaadvacetiletý Schwank hrál na svém prvním halovém turnaji, své maximum z antuky ve Stuttgartu, kde hrál semifinále, ale zopakovat nedokázal.

Svou druhou účast na turnaji ATP proměnil už v postup do semifinále domácí Adrian Mannarino. Dvacetiletý tenista, který se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, do dnes v Métách neztratil ani set. A nic se neměnilo ani ve čtvrtfinálovém střetnutí s krajanem Marcem Gicquelem. Mannarino vyhrál 6-4 7-6 a o finále si zahraje s dalším krajanem Mathieuem.

ATP MÉTY (Francie, tv. povrch / hala, 370.000 Eur) - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (7-ČR) - Schwank (Arg.) 3-6 7-6(4) 6-4
Tursunov (5-Rus.) - Moya (Šp.) 6-3 6-3
Mannarino (Fr.) - Gicquel (Fr.) 6-4 7-6(3)
Mathieu (4-Fr.) - Tipsarevič (Srb.) 7-6(4) 6-3

Semifinálové dvojice: Štěpánek - Tursunov, Mannarino - Mathieu.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
kohlik
Dobře Ráďo, jen tak dál.GoGoGoGo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist