Štěpánek si těsně před Wimbledonem připsal skalp Almagra

27. 6. 2015, 19:37
Aktuality 10
Přípravu na trávě zkomplikovaly Radku Štěpánkovi problémy se zády a tak první zápas na zeleném pažitu odehrál až dva dny před startem Wimbledonu. A generálka to byla vítězná. Na exhibici Boodles Tennis Challenge ve Stoke Parku dnes zdolal ve třech setech Španěla Nicolase Almagra.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se letos v dubnu vrátil po sedmiměsíční pauze, během které léčil zranění zad a nohy. Po návratu na kurty se mu na antuce příliš nedařilo, navíc v posledním zápase na začátku června v Prostějově si poranil ruku.

A aby toho nebylo málo, tak se kvůli dalším problémům se zády odhlásil z prvního letošního turnaje na trávě ve Stuttgartu a nakonec před Wimbledonem neodehrál jediný soutěžní zápas. 

Zavděk tak musel dát alespoň startu na exhibici Boodles Tennis Challenge v londýnském Stoke Parku, kde se dnes utkal s Nicolasem Almagrem. A pouhé dva dny před startem Wimbledonu si připsal jeho cenný skalp. Španěla, který ve středu zdolal Lukáše Rosola a v následujících dvou dnech na jiné exhibici v soukromém klubu Hurlingham přehrál i Čiliče a Bautistu, zdolal v exhibičním tempu 6-4 6-7 10-8.

První set Štěpánek získal díky brejku ze sedmého gamu, za stavu 5-4 pak úspěšně odvrátil jediný brejkbol, kterému čelil. V úvodu druhé sady sice vinou jediného ztraceného servisu prohrál tři hry v řadě, ale nepříznivý vývoj vyrovnal a vynutil si tie-break. V něm o své výhře rozhodnout nedokázal, ale v následujícím vyrovnaném zkráceném setu už uspěl a v šestém vzájemném duelu si připsal pátou výhru.

V prvním kole travnatého grandslamu v All England Clubu se šestatřicetiletý Štěpánek utká s Britem slovinského původu Aljažem Bedenem, s nímž dosud nehrál.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
OT ... Expres zprávy
Dvacetiletý Robin Staněk v srbském Sabacu své první finále v premiérový titul z turnaje Futures nepřeměnil. V boji o něj podlehl 6-2 4-6 1-6 domácímu Miljanu Zekičovi.
A pak že mladí nejsou. Výborně Robine, finále není málo. Tak příště a pojď!!!
Reagovat
FulnekUltras
jo, Metaloplastika Šabac byl svého času taky dobrej oddíl... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No dvacetiletej, to už by musel být trochu někde jinde.
Reagovat
Fandina
Jako Berďa není, to je jasné, ale třeba Lukáš Rosol byl ve dvaceti na žebříčku podobně jako on.
Reagovat
panzer.dragon
na tohle sem dneska narazil, docela cajk bombice :-)

https://www.youtube.com/watch?v=TheA8G8s_Ps
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by skvělý zvládnout ve WIM dvě kola a zahrát si s Nadalem.
Reagovat
smazaný uživatel
Bedeneho by mohl dát, ale pak přijde zřejmě Troicki a to už bude mnohem silnější soupeř. Sice ho Štěpánek zatím ve všech zápasech na tři vítězné (včetně Wimbledonu) vždycky porazil, teď je ale poněkud jiná situace. Stejně by to ale mohl zvládnout, pokud by hrál jako proti Berdychovi na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Že Radek udělá dvě kola je reálné, problém spíš bude, aby je udělal Obloučkář ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že už Almagro není to, co býval. I tak ale, pěkný skalp!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Almagro ve finále DC 2012 (tehdy 11. na žebříčku) a jeho porážka od Štěpánka, která to celé rozhodla ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist