Štěpánek si v Bogotě poradil s Pellou a je ve čtvrtfinále

16. 7. 2014, 21:49
Aktuality 3
ATP BOGOTA - Radek Štěpánek zvládl svůj premiérový zápas na turnaji v Bogotě. Český veterán vstoupil do 2. ročníku soutěže v kolumbijské metropoli navzdory pomalému startu dvousetovou výhrou nad Argentincem Pellou. a postoupil do čtvrtfinále, v němž se utká s domácím Gonzálezem.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se v posledních pyšnil velmi solidní formou, díky které si připsal cenný skalp Brita Murrayho na trávě v Queen's Clubu, kde nakonec došel do semifinále, či předvedl dobré výkony ve Wimbledonu. Na třetím grandslamu sezony ve 2. kole trápil čtyři sety pozdějšího šampiona Novaka Djokoviče, ve čtyřhře pak došel s Indem Paesem až do čtvrtfinále.

Letošní přípravu před sérií turnajů na severoamerických betonech a následným US Open se rozhodl zpestřit návštěvou Kolumbie, mkde tento týden startuje na 2. ročníku turnaje ATP 250. Pětatřicetiletý rodák z Karviné je nasazenou čtyřkou a v prvním kole měl volný los, do soutěže tak vstoupil až dnes proti 158. hráči světa Guidu Pellovi z Argentiny.

Na začátku zápasu se Štěpánek dostával do tempa pomaleji a čtyřiadvacetiletý Pella, který byl rozehraný z prvního kola, se ujal vedení 4-1. Český tenista ale vyrovnal, vynutil si tie-break a v něm jasně zvítězil. V druhém setu Štěpánek výborně podával a díky brejku ze čtvrté hry vedl 5-2 a měl mečbol, ten ale neproměnil a při výhodě Pelly bylo utkání kvůli dešti na více než dvě hodiny přerušeno.

Po pauze se ale už dlouho nehrálo. Štěpánek zápas ukončil ještě v osmém gamu a po využití třetího celkově mečbolu dotáhl dobře rozehrané utkání k vítězství 7-6 -2

Ve svém třetím letošním čtvrtfinále se Štěpánek utká opět v prvním vzájemném zápase s domácím Alejandrem Gonzálezem. Šestý nasazený Kolumbijec si ve druhém kole poradil 6-3 6-4 s Nizozemcem Thiemem De Bakkerem. V případném semifinále by pak český daviscupový reprezentant mohl narazit na nasazenou dvojku a obhájce titulu Chorvata Iva Karloviče.

Nasazenou jedničkou v Bogotě je Francouz Richard Gasquet.

- ATP 250 BOGOTA -
(Kolumbie, antuka, 755.626 dolarů)
středeční výsledky (16. 07. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Štěpánek (4-ČR) - Pella (Arg.) 7-6(2) 6-2
Pospisil (3-Kan.) - Kuznetsov (USA) 7-5 7-5
Tomic (Austr.) - Falla (5-Kol.) 6-1 7-6(2)
González (6-Kol.) - De Bakker (Niz.) 6-3 6-4
Ward (Brit.) - Ebden (7-Austr.) 6-4 3-0 skreč E.
Estrella (8-Dom. rep.) - Londero (Arg.) 7-5 6-3
Polansky (Kan.) - Barrientos (Kol.) 3-6 6-4 6-3
Wang (Tchaj-wan) - Przysiezny (Pol.) 7-6(4) 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
po isnerovsku dva TB, inu, jednotny rukopis mentora.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
super, není nad to, když máš celý tým v jedné osobě, jsem fakt dobrá :D Takže zítra pokračování :)
Reagovat
smazaný uživatel
vsimla ses, doufam - dle Vlckova rozpisu - s kym budes mit co do cineni ve fi?!? Tres se! :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist