Štěpánek si zahraje na kurtu Suzanne Lenglenové

27. 5. 2008, 00:05
Aktuality 0
Radek Štěpánek, Petra Kvitová a Jiří Vaněk zasáhnou v úterý jako poslední čeští tenisté do dvouhry na antukovém Roland Garros. Budou usilovat o napodobení svých pěti krajanů, kteří už do 2. kola postoupili.
Radek Štěpánek

Jednadvacátý nasazený Štěpánek se představí v Paříži na druhém největším dvorci, ve třetím zápase se na kurtu Suzanne Lenglenové utká s domácím Gillesem Simonem. S ním se střetne vůbec poprvé.

Další dva čeští zástupci si zahrají na menších kurtech, shodně ve čtvrtých duelech dne. Osmnáctiletou Kvitovou při jejím debutu v hlavní soutěži grandslamového turnaje čeká na dvorci číslo devět zkušená Japonka Akiko Morigamiová, na desítce bude Vaňkovým soupeřem nizozemský hráč z kvalifikace Jesse Huta Galung.

Největší koncentrace hvězd bude tradičně na hlavním dvorci Philippa Chatriera. Poté co ho dnes nepustil na kurt déšť, čeká vstup do turnaje vítěze posledních tří ročníků Rafaela Nadala, program by měla uzavřít staronová světová jednička Maria Šarapovová.

Pondělní program (začátky v 11:00) :

Kurt P. Chatriera: Mauresmová (22-Fr.) - Savčuková (Ukr.), Bellucci (Braz.) - Nadal (2-Šp.), Monfils (Fr.) - Clément (Fr.), Šarapovová (1-Rus.) - Rodinová (Rus.).

Kurt S. Lenglenové: Davyděnko (4-Rus.) - Johansson (Švéd.), Dellacquaová (Austr.) - Bartoliová (9-Fr.), Simon (Fr.) - Štěpánek (21-ČR), Zvonarevová (11-Rus.) - Foretzová (Fr.).

Kurt č. 1: Kuzněcovová (4-Rus.) - Nakamurová (Jap.), Lisnard (Mon.) - Safin (Rus.), Rézaiová (Fr.) - Petrovová (25-Rus.), Hewitt (15-Austr.) - Mahut (Fr.).

Kurt č. 9: 4. zápas Kvitová (ČR) - Morigamiová (Jap.).

Kurt č. 10: 4. zápas Galung (Niz.) - Vaněk (ČR).

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist