Štěpánek smetl Llodru, ve Washingtonu neprohrál už 8. zápas v řadě

31. 7. 2013, 23:11
Aktuality 18
ATP WASHINGTON - Radek Štěpánek ve Washingtonu prodloužil svou neporazitelnost již na osm utkání. Dnes šampion z roku 2011 smetl za necelou hodinu hry Francouze Michaela Llodru, se kterým tak upravil vzájemnou bilanci už na 7-1. O čtvrtfinále si český tenista zahraje se Rusem Tursunovem, který vyřadil nasazeného Simona.
Radek Štěpánek

Sousedi v žebříčku ATP 51. hráč světa Radek Štěpánek i o jedno místo lepší Michael Llodra hráli naposledy ve Wimbledonu, kde oba ze dvouhry kvůli zranění odstoupili. Český tenista sice v Londýně došel až do semifinále čtyřhry, na dalším turnaji se však oba zkušení tenisté objevili až tento týden ve Washingtonu.

Zatímco český hráč se už úspěšně rozehrál v zápase proti Johnsonovi, Francouz měl v prvním kole jako nasazený volný los. A právě i na nerozehranost dnes Llodra doplatil. Čtyřiatřicetiletý Štěpánek zápas od prvních minut kontroloval, ve druhé sadě odvrátil všech šest brejkbolů a za 57 minut o rok mladšího soupeře navzdory osmi dvojchybám porazil bez ztráty podání 6-2 6-1.

Štěpánek tak s Llodrou vyhrál už sedmý z osmi vzájemných duelů a ve Washingtonu neprohrál již osm utkání v řadě. Po triumfu v roce 2011, kdy získal svůj dosud poslední (celkově pátý) titul, totiž loni v metropoli Spojených států kvůli olympiádě nestartoval.

O druhé letošní čtvrtfinále a vyrovnání sezonního maxima si český harcovník zahraje s Dmitrijem Tursunovem. Ruský tenista ve 2. kole porazil hladce 6-2 6-4 pátého nasazeného Francouze Gillesa Simona.

Štěpánek se s o čtyři roky mladším Rusem utkal naposledy v roce 2008 v hale v Métách a neuhrál ani set. V celkové bilanci s Tursunovem český tenista prohrává 1-2. Pokud bilanci vyrovná, vyhraje Štěpánek tři zápasy po sobě na okruhu ATP poprvé od loňského podzimu.

John Isner po nedělním triumfu v Atlantě úspěšně vkročil i do turnaje ve Washingtonu. Osmý nasazený Američan zdolal krajana Alexe Kuznetsova i díky 19 esům 7-6 7-6 a vyhrál tak už 16 z posledních 17 tie-breaků. Ve 3. kole se utká s Indem Somdevem Devvarmanem, který už v úterý vyřadil obhájce titulu Dolgopolova.

Na okruhu ATP se Isner s Devvarmanem ještě neutkali, přesto si oba jeden vzájemný souboj moc dobře pamatují. V roce 2007
se utkali ve finále zámořské univerzitní soutěže ve Virginii a indický tenista po boji obhájil titul z předchozího roku. O pouhé dva měsíce později pak Isner právě ve Washingtonu proměnil svůj druhý start na turnaji ATP v své první finále.

"Somdev je velmi dobrý hráč a také přítel. Věděl jsem, že se naše cesty nakonec jednou zase zkříží. Teď se to stalo tady, v blízkosti univerzity, takže může mít velkou část publika na své straně. Bude to zábavný zápas a já budu muset hrát velmi dobře," těší se Isner na odvetu.

- ATP 500 WASHINGTON -
(Spojené státy, tv. povrch, 1.295.790 dolarů)
středeční výsledky (31. 07. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) - Llodra (17-Fr.) 6-2 6-1 
Tursunov (Rus.) - Simon (5-Fr.) 6-4 6-2
Isner (8-USA) - Kuzněcov (USA) 7-6(2) 7-6(4)
Fish (USA) - Benneteau (12-Fr.) 6-3 7-5
Dodig (13-Chorv.) - Kamke (Něm.) 2-6 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co ten Radek dělal? Však vedl 4:2 ve 2. setu :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, Raonic byl dneska krom servisu fakt hrozný, ani forhend mu nešel, kdežto Matosevic je hodně solidní hráč a odehrál z jeho pohledu výborný zápas. Nechápu Miloše, 6:3 v TB a dva servisy a on narve prvni úder po skvělém podání do sítě a pak do autu, to samé ten volej pak. Nebyl evidentně v pohodě. Jsem rád, že to bylo rychlé, snad ještě Izzy sfoukne Inda, abych stihl Bernieho.
Reagovat
smazaný uživatel
Raonicovi by mali zakazat hrat tenis, sak z toho oci bolia...to co predviedol v TB je na odbornu pomoc...a ze talent...fakt, v sucasnom tenise moze byt povazovany za talent kde kto...
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě s obouručákem!
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/andy_murray/status/362873592494563329/photo/1/large?utm_source=fb&utm_medium=fb&utm_campaign=andy_murray&utm_content=362873592494563329

Odpočinek před 10. a 11. Masters a 3. grandslamem :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, proč byl přerušenej zápas Tommyho Haase?
Reagovat
smazaný uživatel
Tipuju prevíta Deště.
http://www.weather.com/weather/yesterday/hourly/Washington+DC+USDC0001:1:US
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, děkuju :)) No snad to Tommy zdárně dokončí :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, bohužel opravdu kvůli dešti :-( Tady je rozpis dohrávek a dnešního (zítřejšího podle jejich času) programu:
http://assets.usta.com/assets/827/15/OP%5B1%5D1.PDF

Nejlepší je, když člověk celou noc bdí a čeká, až bude ten "jeho" zápas, který se pořád posouvá a nakonec se přesune úplně na druhý den :-). A to navíc jenom s čísílkama. Ale ode dneška už by měly být přenosy v TV, takže snad budou i streamy (ale až od 4 odpoledne jejich času).
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju :)) Já to včera pak zabalila, už jsem nevydržela :))
Reagovat
smazaný uživatel
A Žigo odchází.
Další trhlina v týmu. Ale odchází se vztyčenou hlavou. Veľa šťastia.
Reagovat
VlS
Míšu jsi tedy docela zválcoval. Co snídáš?
Reagovat
smazaný uživatel
Izzy a Mardy další výhry, jen tak dále! Taky Radek hodně potěšil, tak ještě Tommy, Niši a Harry.
Reagovat
Reti64
Pokud Radek celý turnaj vyhraje, mohl by v žebříčku postoupit zhruba na 31. místo.
Reagovat
Fandina
gratulka Radku držím palce a jen tak dál ... pojd pojd pojd
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka, snad už se do toho Radek zase dostal a bude fit :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ne. Llodra Radkovi zápas pustil. Mimo Francii nepoužitelný.
Reagovat
smazaný uživatel
To mají být jako ty tvoje vylepšený příspěvky? :)))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist