Štěpánek: Srbové nechali ferrari v garáži, ale to je jejich věc

16. 11. 2013, 20:38
Aktuality 6
Ve čtyřhře předvedli parádní výkon a po zásluze v Bělehradu zvítězili. Přeci jenom ale Tomáši Berdychovi a Radku Štěpánkovi nahrál fakt, že proti nim nenastoupil druhý hráč světa Novak Djokovič. Dobře pro nás, řekl po zápase Berdych.
Novak Djokovič čtyřhře jen přihlížel (© daviscup.com)

"Pro mě je zajímavé nechávat ferrari v garáži, ale to jsou otázky pro ně. My se staráme o vlastní výkon, a to je to nejlepší, co můžeme pro úspěch udělat," řekl Štěpánek, ve čtyřhře nejlepší muž na kurtu, k neúčasti Djokoviče, který se údajně cítil unavený. "Takové rozhodnutí udělali, dobře pro nás. Vyhráli jsme ve třech setech a vedeme 2:1, ale vůbec to ještě není hotové," konstatoval Berdych.

Berdych se Štěpánkem znovu ukázali, jak se v Davis Cupu obětují, a už poněkolikáté se stalo, že soupeři nepostavili do čtyřhry svého nejlepšího hráče. "Opět jsme použili srdce, to je naše deviza. Jsme ochotni pro tým padnout a díky tomu jsme vyhráli spoustu utkání," řekl Štěpánek. "Vždycky jsme do toho šli naplno, je to podloženo výsledky a nemá cenu měnit něco zajetého," řekl Berdych.

Plán na neděli: zůstat skromní a koncentrovaní
Češi tak vedou po čtyřhře 2:1 a mají blízko k zisku "salátové mísy", kolem které chodí na kurt. "Máme plán a ten se nám daří vyplňovat. Před námi je poslední den a oba dva uděláme vše, abychom tady mohli sedět jako ti lepší," řekl Berdych. "Musíme zůstat skromní a jít do neděle koncentrovaní za svým cílem," řekl Štěpánek.

Ve čtyřhře exceloval čtyřiatřicetiletý Štěpánek na síti, na returnu i na podání. "Vždycky se snažím hrát co nejlépe. Hrál jsem opravu dobře a upřímně, byl to jeden z nejlepších deblů. které jsme odehráli, ale bez partnera bych nic neznamenal a nic nedokázal. Zase jsme si perfektně sedli," řekl Štěpánek po čtyřhře.

Štěpánek prohrál v pátek dvouhru s Djokovičem, ale už po utkání říkal, že se cítil dobře a zápas mu dodal síly do čtyřhry, což se potvrdilo. "Vzal jsem prohru s Novakem pozitivně a ve čtyřhře jsem se ještě zlepšil," přitakal tenista.

Berdych se Štěpánkem "zničili" Zimonjiče s Bozoljacem ve třech setech jako před rokem v Praze ve čtvrtfinále soutěže. "Skóre vypadá snadno, ale museli jsme bojovat. Radek hrál skvěle, já jsem se mu snažil pomoci a nedali jsme jim ani malou šanci na obrat. Byli jsem dostatečně silní," řekl Berdych.

V kotli pro 15 tisíc fanoušků opět byli výrazně slyšet čeští bubeníci a další Češi, kterých je v Bělehradu přes 1500. Berdych se Štěpánkem po mečbolu divákům tleskali a klaněli se jim. "Jsou skvělí. Jezdí s námi po celém světě, moc jim děkujeme, že nám pomáhají vytvářet ve finále skvělou kulisu," řekl Štěpánek.

pva, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podle tohohle článku chtělo samo Ferrari v garáži zůstat.

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-davis-cup/185375/jsem-unaveny-nehraju-rekl-djokovic-uprostred-prvni-sady-odesel.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Porsche (v titulku) nebo Ferrari (v článku)? :D Ale přece jenom si myslím, že Novak je "bourák" hlavně v singlu. Tam bych se opravdu nebál ho přirovnat k tomu nejrychlejšímu fáru na světě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Opraveno :)
Reagovat
gigin
Ty máš něco společného, nebo jsi rodina s uživatelem pes, který tu chodil před časem? Jednalo se o velice kvalitního diskutéra a silně ho tu postrádám. Tak proto se ptám.
Reagovat
Administrator
Už jsme to sjednotili, díky za upozornění :-).
Reagovat
smazaný uživatel
pejsek nikdy nemuze byt psisko.. :-)

Jo a jinak - na okruhu jezdi jen jeden bourak - korveta!!! ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist