Štěpánek udolal Chiudinelliho, je ve čtvrtfinále

5. 10. 2011, 19:21
Aktuality 0
Rok poté, stejný turnaj, stejný soupeř, znovu vítězství. Tak vypadal druhý zápas Radka Štěpánka v Tokiu, kde český reprezentant postoupil už do čtvrtfinále. Stejně jako v loňské sezoně na něj v boji o nejlepší osmičku nestačil Švýcar Chiudinelli, kterého Štěpánek porazil 7-5 6-7 a 6-1.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek nastoupil proti Marco Chiudinellimu téměř na den přesně rok poté, co ho ve druhém kole podniku v Tokiu vyřadil z turnaje. I tentokrát s ním měl hodně práce, Švýcar si ale na rodákovi z Karviné opět vylámal zuby.

Český tenista si na problémy zadělal už v koncovce prvního setu, kdy nedokázal při svém servisu sadu ukončit. Vzápětí však Chiudinellimu podruhé sebral servis a set vyhrál 7-5.

Švýcar se po nezvládnuté koncovce úvodního dějství nevzdal a dál favorizovaného soupeře trápil. Ve druhém setu se dostal do vedení, které sice Štěpánek smazal, tie-break ale vyhrál až 237. hráč světa a stejně jako před rokem zápas poslal do třetí sady. V ní už ale dominoval Štěpánek: Chiudinelliho nechal při svém podání uhrát pouhé dva míče, dvakrát prolomil Švýcarův servis a ve čtvrt na dvě v noci místního času zvítězil 7-5 6-7 a 6-1.

Sedmý nasazený Štěpánek v Tokiu obhajuje semifinále a nyní mu k tomu chybí jediné vítězství. V cestě mu ale bude zřejmě stát třetí nasazený David Ferrer ze Španělska, který si předtím musí poradit s australským kvalifikantem Matthewem Ebdenem.

S velkými problémy zvládl v Tokiu svůj úvodní zápas čtvrtý hráč světa Andy Murray. Vítěz z Bangkoku udolal Marcose Baghdatise za dvě a půl hodiny 7-6 2-6 a 6-4.

Už v úvodní sadě bylo jasné, že turnajovou dvojku čeká těžká práce. Pod střechou v hale Ariake Colosseum se Murray ujal vedení 1:0 na sety až poté, co ovládl zkrácenou hru. Poté však rychle dvakrát ztratil podání, Baghdatis svůj náskok už nepustil a zápas poslal do třetího setu. V něm se Kypřan navíc ujal vedení 3-1 a byl blízko překvapivému postupu. Z něj se ovšem nakonec radoval favorizovaný Murray, který v důležitých chvílích prokázal pevné nervy.

"V těchto podmínkách hrál dobře, já jsem se hledal déle," komentoval zápas vítězný Murray. "Pro mě je vždycky nejtěžší přechod z venkovních kurtů do haly," dodal.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1,214.500 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
A. Murray (2-Brit.) - Baghdatis (Kypr) 7:6 (7:4), 2:6, 6:4, Tursunov (Rus.) - Tipsarevič (6-Srb.) 7:6 (8:6), 6:7 (3:7), 7:5.

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (7-ČR) - Chiudinelli (Švýc.) 7:5, 6:7 (5:7), 6:1, Fish (4-USA) - Gulbis (Lot.) 6:2, 6:4, Tomic (Austr.) - Ito (Jap.) 6:7 (4:7), 6:1, 7:5.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist