Štěpánek uspěl proti Tomicovi v tie-breacích, čeká ho Murray

11. 6. 2014, 16:39
Aktuality 61
Radek Štěpánek zvládl na turnaji v londýnském Queen's Clubu i svůj druhý zápas bez ztráty setu a v přípravě na Wimbledon si zahraje o čtvrtfinále. Český tenista porazil i ve třetím vzájemném duelu na okruhu ATP Australana Tomice a po výhře 7-6 7-6 narazí na domácí hvězdu Andyho Murrayho.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek odehrál se zlobivým dítětem australského tenisu Bernardem Tomicem vyrovnaný duel, v jehož prvním setu neviděli diváci v Queen's Clubu jediný brejk. Sadu tak musela rozhodnout zkrácená hra, kterou pro sebe získal český tenista.

Pětatřicetiletý Štěpánek i o 14 let mladší Tomic si drželi podání až do závěru druhého setu, kdy český tenista využil svůj pátý brejkbol a ujal se vedení 5-3. Zápas ale k vítězství nedopodával, přestože měl jeden mečbol. Další mečbol pak nevyužil při soupeřově podání za stavu 6-5 a tři promarnil i v tie-breaku, ale soupeř ho za to potrestat nedokázal. Svou šestou šanci už Štěpánek využil a po hodině a 47 minutách mohl slavit postup.

O čtvrtfinále si český daviscupový reprezentant zahraje s turnajovou trojkou a obhájcem titulu Andym Murraym. Britský tenista, který měl v úvodním kole volný los, neztratil v duelu s Paulem-Henrim Mathieum ani jednou podání a Francouze porazil dvakrát 6-4.

"Byl to můj první letošní zápas na trávě. Předvedl jsem solidní, ale ne ideální výkon. Ale hlavní je, že jsem postoupil dál," řekl Murray, který na trávě vyhrál už 19. zápas v řadě. Loni kromě triumfu v Queensu vyhrál Wimbledon a v roce 2012 v All England Clubu vybojoval olympijské zlato. Naposledy na trávě prohrál před dvěma lety ve finále Wimbledonu s Federerem.

Dnes sedmadvacetiletý Brit odehrál první zápas před zraky své nové trenérky Amélie Mauresmové, kterou angažoval tři měsíce po ukončení spolupráce s Ivanem Lendlem.

"Trochu jsme mluvili o zápase a taktice, ale velké změny v mé hře tento týden dělat nebudeme. A neočekávám to ani před Wimbledonem," uvedl Murray k nové spolupráci. "Po skončení turnaje budeme mít čtyři až pět dní času na trénink, během kterého chceme zapracovat na pár věcech."

Ve druhém kole v Queen's Clubu ztroskotal Australan Lleyton Hewitt, kterého tak stále dělí jedno vítězství od Federerova rekordu 122 vyhraných zápasů na trávě. Čtyřnásobný vítěz londýnského turnaje podlehl 3-6 4-6 Felicianu Lópezovi ze Španělska, s nímž v předchozích vzájemných duelech vyhrál všech deset setů.

Ernests Gulbis dnes odehrál svůj první zápas v roli hráče elitní světové desítky, překvapivě ho však nezvládl. Lotyšský tenista v Londýně podlehl 6-7 5-7 Francouzi Kennymu De Schepperovi, jenž odvrátil všech šest brejkbolů.

"Ani jsem neměl pocit, že bych hrál nějak špatně. Míčky jsem trefoval docela dobře. Pohyb byl slabší, ale on hlavně neuvěřitelně podával. Myslím, že jsem měl šest brejkbolů, ale on v důležitých chvílích vytáhl skvělý servis," řekl semifinalista French Open Gulbis. Sedmadvacetieltý De Schepper, 66. hráč světa, se o postup do čtvrtfinále střetne s Lópezem.

Marcos Baghdatis, který o víkendu vyhrál challenger na trávě v Nottinghamu a zajistil si divokou kartu do Wimbledonu, dnes v Queensu nedohrál zápas 2. kola. Kypřan v prvním setu za stavu 2-3 vzdal nasazené jedničce Stanislasi Wawrinkovi.

"Včera mi rameno hodně ztuhlo. Byl jsem u fyzioterapeuta a řekl mi, že mám ztuhlá záda a svaly jsou unavené," řekl Baghdatis. "Není to nic vážného, ale potřebuju dva až tři dny klidu. Je to škoda, ale bohužel to tak je. Odehrál jsem šest zápasů v sedmi dnech a na to jsem v posledních měsících nebyl zvyklý. Ale cítím se dobře a to je pozitivní," dodal kyperský tenista.

Švýcar Wawrinka, pro kterého tráva není oblíbeným povrchem, se v osmifinále utká s Američanem Samem Querreym.

Výsledky - Londýn (tráva, dotace 809.600 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (15-ČR) - Tomic (Austr.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5)
Wawrinka (1-Švýc.) - Baghdatis (Kypr) 3:2 skreč B.
Murray (3-Brit.) - Mathieu (Fr.) 6:4, 6:4
Tsonga (5-Fr.) - Goffin (Belg.) 7:6 (7:5), 6:2
De Schepper (Fr.) - Gulbis (6-Lot.) 7:6 (7:3), 7:5
Dolgopolov (8-Ukr.) - Istomin (Uzb.) 7:6 (7:3), 7:6 (9:7)
López (10-Šp.) - Hewitt (Austr.) 6:3, 6:4
Stachovskij (Ukr.) - Pospisil (11-Kan.) 6:4, 6:4
Nieminen (Fin.) - Tursunov (12-Rus.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:3)
Roger-Vasselin (Fr.) - Mahut (13-Fr.) 6:3, 1:6, 7:6 (7:5)
Matosevic (Austr.) - Lacko (SR) 7:6 (7:3), 6:3
Čtyřhra - 2. kolo:
Paes/Štěpánek (4-Ind./ČR) - Monroe, Pospisil (USA/Kan.) 7:6 (7:1), 6:1
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

61
Přidat komentář
tommr
i když se s Mannarinem nečekaně natrápil. Tomášovi moc nešel return a proměnování BP bylo dneska přímo tragický - prvních 17 BP trestuhodně zahodil. Soupeř byl ale z kategorie těch slabších a tak se to Tomášovi naštěstí nevymstilo ... :)
V příštím kole ale bude muset Tomáš na returnu výrazně přidat, protože bude v každým případě hrát proti nebezpečnýmu servismanovi - at už to bude Lopez nebo De Schepper ...
Reagovat
VlS
Trestuhodně zahodil tak 2, proti dobrýmu 1. servisu těžko co naděláš - na kurtu - u počítače je možný oživit brontosaura a pohnout zeměkoulí:-)
Reagovat
kada.tom
Reagovat
smazaný uživatel
Andy go homme, Radku jedééém :D:D
Reagovat
VlS
Dneska daleko lepší výkon než minule. Jen prosím popracuj na proměňování důležitejch míčů, tak dva tři z těch BB byly hratelný a zahodil jsi je. Ale mezihra +++, super pohyb na trávě.
Reagovat
kada.tom
Zaplaťbůh, že to takhle dopadlo :-)
Ale QF obhájeno :-)
Reagovat
kada.tom
úplně zbytečná komplikace ..
Reagovat
PetaM
To jo ... Naštěstí měl dva breaky k dobru, tak se snad tolik neděje. Kdyby měl jenom jeden, tak to skončí TB, takhle je ještě šance! :D
Reagovat
kada.tom
Tomáš dal v jedný hře 4 esa za sebou, velmi rychlá hra :-)
Reagovat
tommr
v počtu neproměněnejch BP. Zatím jich dokázal promarnit 15 a to jsme teprve na začátku druhýho setu ... :)
Reagovat
kada.tom
huráááááá :-D na 18. pokus to vyšlo a Tomáš konečně vzal Francouzovi servis :-)
Reagovat
PetaM
Každý je dobrý v něčem jiném ... :D
Reagovat
kada.tom
jak to hned jde :-D
jednou se Tomášovi podaří break a už je ta hra lepší :-)

ale asi se to dalo čekat, že jak se Tomášovi podaří Mannarina brejknout, že to vezme rychlejší spád a hlavně mi Tomáš přijde víc jistej :-)
Reagovat
tommr
Tomáš si byl po tom druhým brejku až moc jistej a polevil na servisu ... :(
Reagovat
VlS
A tak vydrž takovou dobu bez polevení v koncentraci, to bych mu určitě nevyčítal.
Reagovat
kada.tom
Yeees, 1. set by byl :-)

Tomáš především na returnu nic moc - věřím, že 2. set bude z tohoto pohledu kvalitnější a že si Tomáš bude držet servis :-)
Reagovat
PetaM
Myslíte, že ho Tomáš breakne ještě dneska?
Reagovat
tommr
no nevypadá to na to. Tomáš je dneska na returnu žalostnej ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
zalostnej....hmm...trestuhodnej.....hmmmm

nas rozumbrada tommr ;) vsechno vi vsechno zna a on jedinej dokaze byt realisticky, haha
Reagovat
kada.tom
return je dneska šílenej, ale věřím, že když Tomáš urve 1. set v TB, že 2. set už bude jednodušší :-)
Reagovat
tommr
no musíme doufat, že ho ten TB nakopne. Mannarina by měl Tomáš dát i s tou jeho současnou špatnou formou. Jsem ale zvědavej co bude až Tomáš narazí na opravdu dobrýho servismana ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no to pak ovsem bude nehprazna katastrofa
Reagovat
tommr
Tomášův zápas bude od 13:30 vysílat Eurosport2. Hned po něm by pak měl hrát svůj zápas s Murraym Radek ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
V Halle sa oplatí podávať proti Rafovi..Turnaj tohto typu berie každoročne ako prípravu, odohrá 1-2 zápasy a po dlhej antukovej sezóne konečne odchádza aspon na pár dní na rodný ostrov zregenerovať..Už kurz 5 na Browna je lákavý, kurz 11na 0:2 na sety..Najneskor Kohli bude konečnou..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem si říkal, že to podám, ale zase si nejsu jistý. Ono Brown není žádná extratřída
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.andymurray.com/feature/andys-queens-column/

Nový Andyho sloupek, pěkně napsáno :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dík.
Reagovat
tommr
spolu s Paesem dneska porazili poměrně jasně pár Monroe/Pospisil a jsou už ve čtvrtfinále ... :)
Reagovat
Fandina
Lukáš Rosol nakonec porazil Samper-Montanu ve třech setech a je ve čtvrtfinále. Tak gratulka Luky a držím palce dál. Pojď pojď pojď!
Reagovat
Rafaeoli25
Nakonec porazil Samper Montanu, nezlob se, ale tomu jsem se musel smát, to zní prostě tak komicky :D. Je ale fakt, že u něj člověk nikdy neví, ten je schopnej prohrát s kymkoli :)
Reagovat
Fandina
Lukáš mohl vyhrát ve dvou setech, ale v závěru druhého se to hodně vyrovnalo a nakonec se tahali ještě ve třetím, takže vůbec to nemusel vyhrát. Ale nakonec to dotahl.
Reagovat
babolat.cz
Fandino, hráč jeho žebříčkového postavení, a zdůrazňuji žebříčkového, by měl hrát turnaje na trávě a ne si honit triko na challengerech.
Reagovat
Fandina
To je samozřejmě jeho věc, co dělá, to není moje starost. Hraje tam, tak se to nedá nevidět.
Reagovat
Rafaeoli25
Kdyby aspoň takovýho hráče smet 6:1, 6:1, je směšný, že se s takovym outsiderem trápí..
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.thetennisspace.com/djokovic-set-to-be-top-seed-at-wimbledon/

Nole #1
Rafa #2
Andy #3
Fedex #4
Reagovat
Cico93
Djoko win
Reagovat
Mayo
prípadné semi 1 vs 3, 2 vs 4 ta ňe ?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud je to na vsech GS stejne, tak by to tak melo byt.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem měl zato, že #3 a #4 se losují (do které poloviny pavouka půjdou). Mimo to na Wimbledonu 2013 to bylo 1x4 a 2x3 v roce 2012 zase 1x3 a 2x4.
Reagovat
r.Fever
ano, losuju sa ako vsade :)
Reagovat
r.Fever
a momentalne by som si prial zrejme Nadal - Federer, Djokovic - Murray.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak losuje se i tohle, je ale divný, že tak často padá 1-3 a 2-4, to je proti zákonům pravděpodobnosti, krajně podezřelý. Co se týče losu pro sf, je mi to celkem jedno, pro Rafu jsou Rog a Andy obdobně obtížní soupeři, tentokrát mě tam zajímají první kola, v nich se ukáže, jak na tom Rafa je a jestli bude mít vůbec šanci o titul bojovat, když už bude rozjetej, je jedno na koho v sf narazí, stejně musí porazit všechny, pokud chce 15th..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se dozvedel neco noveho. Na slosovani jsem se dival jen jednou a doted netusil jsem, jak je te to s tim poradim.
Reagovat
smazaný uživatel
paaaani moji co sa to porobilo s tym Goffinom? ...2 roky dozadu mu predpovedali skvelu buducnost (top 10) a v sucasnosti je mimo top 100...dalsi omyl tenisovych odbornikov...
Reagovat
Mayo
ten Gofán je čistý Blesk z Krok za krokom :D
Reagovat
Cico93
presne:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Těším se, bude to super zápas :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Vážně klobouk dolů před Haasem i Štěpánkem za to co dokážou v jejich věku, hlavně Radkova kondička je neskutečná, podobně neunavitelnej plajer jako Ferrer, snad ještě dva tři roky na téhle úrovni oba vydrží, už teď ale překonávají rekordy v životnosti vzhledem k postavení na žebříčku, to platí hlavně pro Haase, bravo :)
Reagovat
Cico93
Ferrer je ďaleko pred 25 ročnými :)))
ten ma neskutočnu kondičku !!!
Reagovat
tommr
a Radek vedle singla stíhá i debla ... :)
Reagovat
kada.tom
Já doufám a věřím v Andyho schopnosti na trávě, takže já budu fandit jednoznačně Andymu :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Já budu fandit Štěpíkovi, je fakt obdivuhodný jak dokáže hrát v pětatřiceti, tak ať je mu dopřáno ještě aspoň jednou v kariéře sejmout top favorita :)
Reagovat
smazaný uživatel
napr. nadala vo wimbledone :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pokud má Rafa strach, že by se na trávě moh znovu zranit a bude hrát opatrně jako loni, tak tam může prohrát s leckým, to je pravda, proč tedy tenhle rejpanec? Pro Štěpíka je ale nejschůdnější asi Murray, abychom se vrátili do tohoto týdne..
Reagovat
Mayo
načo by hral opatrne...to nech tam ani nechodí...to je Wimbledon...tak nech dá zo seba všetko , už by bolo aj načase na tej tráve konečne uhrať nejaký výsledok
Reagovat
smazaný uživatel
Mayko, co si tak dát konečně finálko :-))
Reagovat
Mayo
to by bola paráda :D ... ako ja furt verím, že sa toho dožijeme finále GS :D
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ono je to těžký když se bojí zranění, na trávě stačí jedno špatný podklouznutí a koleno může bejt zase v háji. Pak by nestih ani USO, kde bude určitě chtít urvat titul, aby si spravil chuť z australskýho hardu, tak uvidíme, já taky doufám, že do toho půjde naplno, jinak to nemá smysl. No a finále Rafa-Andy fakt nevim jestli se někdy dočkáme, ale možná jo vzhledem k tomu, jak to Andy na Noldu umí..
Reagovat
Fredy
Výborně ! Gratuluju ! Hodně štěstí v OF. Radku pojď !!!
Reagovat
Fandina
super. A držím palce ještě v deblu. Ráďo ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
a škoda, že Radek nebyl na streamu, tak ráda bych se na něj podívala. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist