Štěpánek v Bogotě postoupil do semifinále proti Karlovičovi. Ze čtyřhry ale odstoupil

18. 7. 2014, 22:51
Aktuality 34
Radek Štěpánek v Bogotě porazil bez ztráty podání domácího Gonzáleze a postoupil do semifinále. V něm by měl v sobotu vyzvat obhájce titulu Iva Karloviče, start pětatřicetiletého Čecha je ale nejistý, neboť kvůli zranění kolenní šlachy odstoupil ze čtyřhry.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek je na turnaji v Kolumbii čtvrtým nasazeným hráčem a v prvním kole měl tak volný los. V osmifinále porazil ve dvou setech Argentince Pellu a v dnešním čtvrtfinále změřil síly s domácí turnajovou šestkou Alejandrem Gonzálezem.

Zápas nenabídnul mnoho brejkbolů, v každém setu rozhodl vždy jen jeden. V úvodním dějství přišla první brejková příležitost až v deváté hře na podání domácího hráče. Štěpánek brejk proměnil a v následující hře set dopodával čistou hrou.

Ve druhé sadě si pětatřicetiletý Čech vypracoval první dva brejkboly už v páté hře - první sice neproměnil, ale u druhého už nezaváhal a šel do vedení. O to sice mohl za stavu 4-3 přijít, neboť při svém podání musel odvracet tři brejkboly, všechny ale zlikvidoval a žádný zvrat nepovolil. V desáté hře pak na podání znovu zazářil, když i druhý set a tím i celé utkání ukončil čistou hrou a zvítězil tak dvakrát 6-4.

V boji o postup do finále narazí Štěpánek na chorvatského obhájce titulu Iva Karlovič, jenž ve čtvrtfinále porazil Číňana Jimmyho Wanga 6-3 7-6.

Štěpánek má s Karlovičem bilanci čtyř výher a jedné porážky, tu však utrpěl před čtyřmi lety v jediném vzájemném souboji na tvrdém povrchu v Melbourne. Letos český tenista ztratil pouhé tři hry na antuce v Monte Carlu.

Zda ale Štěpánek k boji o první finále od triumfu ve Washingtonu v roce 2011 nastoupí, je nejisté. Pětatřicetiletý rodák z Karviné totiž v kolumbijské metropoli po vítězném zápase s Gonzálezem odstoupil ze čtyřhry, ve které měl hrát s Vaskem Pospisilem o postup do semifinále. Český daviscupový reprezentant se parťákovi a pořadatelům omluvil kvůli zranění kolenní lachy.

- ATP 250 BOGOTA -
(Kolumbie, antuka, 755.626 dolarů)
páteční výsledky (18. 07. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Štěpánek (4-ČR) - González (6-Kol.) 6:4, 6:4
Karlovič (2-Chorv.) - Wang (Tchajwan) 6:3, 7:6 (8:6)
Estrella (8-Dominik. rep.) - Gasquet (1-Fr.) 6:3, 6:4
Tomic (Austr.) - Pospisil (3-Kan.) 6:4, 6:4
Semifinálové dvojice: Estrella - Tomic, Štěpánek - Karlovič.
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Salamanca/Struvay (Kol.) - PospisilŠtěpánek (1-Kan./ČR) bez boje
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobrý den, mohu se Vás prosím zeptat, jestli nevíte, kdy v nejbližší době(asi měsíc) se nekoná nějaký turnaj? Rád e chodím dívat na nše tenisty/ky, ale bohužel, moc toho nevím, díky moc předem :-)
Reagovat
spaniel
Tak to byl strašný kolaps v posledním gemu. Uplne se rozsypal. Match point byl nejhezčí výměnou zapasu. Stoji za vidění.
Reagovat
smazaný uživatel
Radku, pojď si pro Esoviče a ve finále povinně vyškolit Tomiče ;)
Reagovat
zpilat
máte někdo funkční stream na štěpánka, mi to píše, že live event will be starting shortly, což vzhledem k tomu, že už je čtvrtý gem není tak úplně pravda!
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Karlovičovi se dá hrát i se zlomenou nohou... stačí vybrat podání nebo se modlit v dvojchybu... jinak nějaké běhání nehrozí :D
Reagovat
EllNino
Dotaz, nevíte, co je s Brianem Bakerem ?
Reagovat
a.magerova
Tak prý busta je OK, jen fotograf TO zku..il :-/
Jo a nejde mi přehrát to video...
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/209772/sochar-benda-jenz-schytal-kritiku-za-bustu-kvitove-za-vsechno-muze-spatna-fotka.html
Reagovat
blixa
Video mi přehrát jde. Fotka tý busty byla špatná, pořízena z blízkosti krátkým ohniskem kdy dojde ke zkreslení velikosti částí obličeje. Škoda že mu Petra neseděla modelem, asi by to dopadlo lépe, ona v té zápasové podobě není moc fotogenická a jestli to fakt dělal podle fotek ze hry, tak není divu že to vypadá jak to vypadá. Navíc ten materiál tomu rozhodně nepřidá, ono také když se podíváte téměř na jakoukoliv bronzovou bustu tak z nikoho krasavce nedělá. Hodí se to spíš na chlapy kde zvýrazní dramatickou stránku jejich osobnosti ;-)
Reagovat
slacker
Ja si furt myslim ze pan "sochar" vzal predpripravene torzo na bustu Vaclava Havla a predelal ji na posledni chvili na Petru Kvitovou
Reagovat
J.M.
Tady nejde o jednu fotku. To je hloupá výmluva. To vypadá příšerně úplně na všech fotkách, z libovolného záběru.

Je to prostě busta stařeny - to, že tam má Petra tak ztrhané rysy, tak povislé koutky úst a očí, spadlé líce, stařeckou bradu, vystouplé rýhy pod nosem i jinde, celou kůži obličeje enormně svěšenou a vlnitou jak plech, to jsou přesně techniky, kterých používají veselé programy, které mění fotografie, aby člověk viděl, jak bude vypadat za 50 let. To jsou přesně rysy, kvůli kterým si někteří staří lidé nechají u plastika "vytáhnout" zvadlý obličej. To je přesně to, co s obličejem člověka udělá mnoho desítek let života. Pokud si pan sochař myslí, že takhle vypadá mladá žena po dvacítce, a ještě se vymlouvá na fotografii, pak je to prostě nesoudný patlal.
Reagovat
blixa
Ahh, no se hned pozná znalec umění :D :D Bože ... čeho se tu ještě dočkáme ... ještě že mimo tenis se tu zabrousí málo kdy ;-)
Reagovat
J.M.
Toto opravdu nemá se znalostí nebo neznalostí umění co dělat. Ta busta je prostě nepovedený zmetek, a všechny výmluvy jako "to je špatná fotka", "světlo na to vrhá stín ze špatného úhlu", nebo "á, znalec umění" (mimochodem, tohle je klasický příklad komentáře, jak zásadně nediskutovat), to jsou jenom prázdné kecy, které nic z těch vyřčených výhrad nevyvracejí. Nemají čím.
Reagovat
blixa
Sorry, ale takový totální blábol se nedá jinak stručně komentovat. Tedy dá, ale pak by to nemohlo být stručné a nestojí mi to za to. Jen poznámka, strašně rád bych si přečetl tvůj komentář, kdyby ji namaloval třeba Picasso ve svém kubistickém období :D :D :D
Reagovat
spaniel
Sorry, ale totalni blábol je tady jen od tebe. Pokud nechapes, ze toto ma byt reálná podoba a o tom je prispevek JM, tak jsi hodne mimo. Tady nejde o karikaturu.
Reagovat
blixa
A na to si přišel jak, že to má být "reálná podoba" ? Že by v zajetí "socialistického realizmu" ? Na "reálnou podobu" si choď do muzea voskových figurín ;-) V tomto případě jde o umělcovo vyjádření, ne o žádnou reálnou podobu. Ale je mi jasný, že tu tady asi nikdo nepochopí. Nic, berte to tak že jsem nic nenapsal a věnujte se tenisu, to vám jde. Umění nechte jiným ;-)
Reagovat
Fandina
Souhlasím s tebou, že busta není fotografie a není jejím smyslem jí nahrazovat. Je to umění a tady na TP opravdu žádného umělce nevidím, takže souhlasím s tebou, že ti co tady o tom píší tomu nerozumí.
Reagovat
J.M.
Tohle je přesně věc, kterou by skutečný znalec, milovník umění nikdy nenapsal. Takovýmto stylem komunikuje pouze arogantní rádobynabob, který nemá co říct, ale rádobyznalecky předstírá, že má. Skutečný milovník umění má především pokoru a ví, že každý, i prostý člověk, se k dílu může vyjádřit ze svého pohledu. Tím, že žvaní něco o tom, že je to jen pro vyvolené, zároveň nechtěně vysílá signál, že on tím vyvoleným není, ale snaží se budit dojem, že je.

To, že nejčastější reakcí na tu bustu, tady i na jiných serverech, jsou variace na "to je busta Babičky?", ukazuje, že se někde stala chyba. To se nedá okecat žádným "uměleckým záměrem", který tam prostě není (už to, že nedokážeš říct jaký by tam měl být, ukazuje, že to jsou jen prázdné kecy). I z vyjádření autora je celkem jasné, že jeho uměleckým záměrem skutečně nebylo vypodobnit Petru jako stařenu. Ostatně, cílem takovýchto bust, dělaných k těmto přímočarým účelům, skutečně nejsou žádné velké, abstraktní umělecké věci, které nejsou lidu srozumitelné. Prostě se mu busta nepovedla. Není žádný důvod to nějak okecávat.
Reagovat
blixa
a) zaplať pánbůh, že jsem jen rádobynabob. Už jsem se skoro bál že jsem nabob :D :D
b) když už píšeš o aroganci, tak z tvého příspěvku ne odkapává, ale přímo teče
c) busta se podle mě docela povedla, rozhodně jde o umělecké dílo, ne že by nebyla kritizovatelná ale ne takovým absurdním způsobem, který je tu předváděn
d) doplň si vzdělání, ať víš co znamená slovo "abstraktní"
e) každý, prostý i sprostý člověk se může vyjadřovat k čemu chce, ovšem když se vyjadřuje k věcem o kterých nemá ani páru, riskuje tím, že ze sebe udělá úplného vola
f) reakce české veřejnosti na umění, to je jedna obrovská tragédie, na které je vidět co tu komunismus na duši národa napáchal. To se nenapraví ve dvou generacích, to se možná nenapraví nikdy. A to nemám zdaleka na mysli jen výtvarné umění, k tomu se veřejnost naštěstí vyjadřuje jen málo. V jiných žánrech je ještě mnohem a mnohem hůř.
g) tím tuto debatu za svojí osobu končím
Reagovat
spaniel
Ta busta je příšerná, at by vznikal v kterékoliv dobe a posuzoval ji kdokoliv. Prakticky se neda poznat, ze jde o Petru. Nechapu co porad okecavas, snad jen ze bys byl sprizneny s tim socharem, jinak to nedava smysl. A kdyz se podívám na tve příspěvky a JM, tak arogance jde jen od tebe. Takze drz se bodu g a zmiz.
Reagovat
Fandina
Nenech se vyvést z míry a nikam nemiz, když tě k tomu na TP někdo vyzývá, busta je umění a je každého věcí, jak to pojme. Zdejší nickové umění nerozumí a je zbytečné jim to vysvětlovat.
Reagovat
blixa
Já nemizím z TP, jen už nechci pokračovat v tomto tématu neb to nedává žádný smysl. Už jsem postřehl že zde je radno diskutovat radši jen o tenise, jakmile se zabrousí jinam tak je to děs-běs ;-) >D
Reagovat
spaniel
Ted se dívám na jednu starsi diskusi, kde zas vsechny obvinujes z komunismem prokroucenym myšlením. Uz si to par lidi všimlo:

11.07.2014 19:22Od: slacker
Humorna ja tvoje obsese komunismem a komunisty jako jedinym a nejvetsim zlem v galaxii
[ Reagovat ]

Vskutku zvlastni diagnóza...
Reagovat
Fandina
spaniel tvoje a slackerova diagnoza není ani zvláštní, ale jasná.
Reagovat
J.M.
Tak on se vůbec rád kýbluje do diskusí, kde nemá co říct. Ale předstírá, že má, a to tím klasickým primitivním způsobem, kdy má plno nabubřelých prázdných keců, jejichž myšlenkovou a argumentační prázdnotu maskuje gigantickou povýšeností a výsměchem. (Viz třeba nedávná diskuse o technice úderů, kde celou dobu žvanil o něčem, o čem zjevně neměl páru, k argumentům protivníka, stejně jako tady, vůbec neměl co říct, aby se z toho nakonec pokusil vylhat tím, že psal o něčem jiném). Je to primitivní taktika, ale někdo méně zkušený na to může skutečně naletět, proto to tihle velkožvanilové zkoušejí. Já jsem ale takových prázdných žvanilů viděl opravdu dost, tyhlety primitivní triky na mě neplatí. Každopádně je dobré je veřejně demaskovat.

Abstraktní umění, Picasso... Ano, evidentně jsme tyto pojmy na rozdíl od něj nikdy neslyšeli, a evidentně to je přesně ten typ umění, o který se tady jedná. No zaplaťpánbůh za bod g.
Reagovat
a.magerova
blixa: už to, že Petra tu bustu nijak nepochválila, jen se zdvořile vymluvila, že si ji ještě pořádně neprohlídla, jasně naznačuje, že ani jí se nelíbí, jen je natolik slušná, že neřekne, že je to hnus hnusů.
Škoda, že umělec neměl tolik slušnosti, aby zakázku odmítl, když na ni evidentně nestačil :-/
Reagovat
a.magerova
Souhlas s J.M.
Když koukám na tu bustu a na fotku sochaře, tak bych řekla, že jsou si věkově hodně blízko.... prostě udržovaná sedmdesátka...
Reagovat
tommr
doufám, že důvodem odstoupení je nějaká indispozice Pospisila a Radek bude moct k semifinálovýmu zápasu s Karlovicem nastoupit ...
Je ale stejně zajímavý jakou má letos Radek smůlu na deblový partáky - je to už poněkolikátý co musel z deblovýho turnaje odstoupit kvůli zranění partnera (předtím se mu to stalo třeba s Del Potrem nebo Haasem) ... :(
Reagovat
kada.tom
kdyby si pořádně četl, tak víš, že skrečoval Štěpánek kvůli zranění kolenní šlachy ..
Reagovat
Tornes
A kdyby ses ty podíval na datum Tommrova příspěvku a poslední aktualizace článku, tak nepíšeš hlouposti... Ještě ráno tam nic o odstoupení z deblu nebylo.
Reagovat
kada.tom
tak nežijem snad jen z informací TP ... třeba ofiko web turnaje, atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, proč se nezeptáte rovnou trenérky? samozřejmě, že Radek nastoupí s Ivem, proto nehraje debla :D
Reagovat
smazaný uživatel
skvěle, děláš mi radost, jen škoda, že jsem zápas neviděla, naháněla jsem svého asistenta, zase se někde flákal. Nicméně gratulka a i když Karlovič možná nastřílí zase 60 es, nedej se :)
Reagovat
EllNino
prosímtě ! já se náhodou díval, hrál docela slušně, snad ho Ivo nezasype :D ..
Reagovat
tommr
s Karlovicem má Radek velmi dobrou bilanci tak doufám, že si jí právě ted nepokazí. Po vypadnutí Gasqueta je totiž titul velice blízko ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist