Štěpánek v Bogotě postoupil přes Francouze Rogera-Vasselina

21. 7. 2015, 23:38
Aktuality 3
ATP BOGOTA - Radek Štěpánek poprvé po dvou měsících a teprve potřetí od dubnového návratu po zranění postoupil do 2. kola. Na tvrdém povrchu v Bogotě, kde obhajuje semifinále, v dohrávce včerejšího zápasu zdolal Francouze Edouarda Rogera-Vasselina.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se v dubnu vrátil na kurty po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním zad a lýtka. Od návratu uplynuly už tři měsíce, zkušený daviscupový reprezentant se ale zatím do herní pohody nedostal. Nedaří se mu na turnajích ATP ani na challengerech, naposledy před týdnem na trávě v Newportu utrpěl debakl s Jackem Sockem. 

Hned poté zahájil přípravu na US Open a první letní akci na tvrdém povrchu absolvuje stejně jako před rokem v náročných podmínkách kolumbijské Bogoty. Za obhajobou semifinále vykročil už včera, déšť ale jeho zápas s Francouzem Roger Edouardem-Vasselinem rozdělil do dvou dnů.

Poprvé bylo utkání přerušeno za stavu 3-6, 3-2 a 40-40 z pohledu českého tenisty. Ten po několikahodinové pauze rozehraný game dotáhl ke svému prvnímu brejku a nastartoval obrat. V pondělí si stihl vynutit třetí set, který se dnes dohrával od stavu 1-1. Šestatřicetiletý rodák z Karviné v závěru utkání ustál soupeřovy brejkboly a nakonec se ztrátou jediného podání zvítězil 3-6 6-3 6-4. Ve třetím vzájemném střetnutí si připsal druhou výhru.

"Zatím dobré," řekl Štěpánek, jehož od dubnového návratu po zranění zad trápila série menších zdravotních problémů, na webu ATP. Po zápase si pochvaloval, že zdraví drží. "Záda jsou teď na 100 procent v pohodě a doufám, že to tak vydrží. Pokud zůstanu zdravý, myslím, že dokonce i v mém věku se můžu vrátit do první stovky. I kdyby to mělo trvat rok. Já jsem připravený," dodal.

Do druhého kola Štěpánek postoupil teprve potřetí za uplynulých 12 měsíců, během kterých na žádný lepší výsledek i vzhledem k dlouhodobému zranění nedosáhl. O první čtvrtfinále přesně po roce si zahraje ve čtvrtek buď s šestým nasazeným Australanem Samuelem Grothem, nebo s Argentincem Guidou Pellou.

Se svým dnešním soupeřem Rogerem-Vasselinem je Štěpánek přihlášen také do čtyřhry. V té budou v zítřejším úvodním kole favority proti dvojici Barrientos/Estrella.

• ATP 250 BOGOTA •
Kolumbie, tv. povrch, 768.915 dolarů
úterní výsledky (21. 07. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Štěpánek (ČR) - Roger-Vasselin (Fr.) 3-6 6-3 6-4
Džazírí (7-Tun.) - Krajicek (USA) 6-7(5) 6-2 6-4
Sarkissian (USA) - Millman (Austr.) 6-3 6-3
Demoliner (Braz.) - Marčenko (Ukr.) 6-3 7-5
Ito (Jap.) - Ebden (Austr.) 1-6 6-3 6-4
Menéndez (Šp.) - González (Kol.) 4-6 6-4 7-6(9)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
EllNino
No to bylo jiný kafe oproti tomu výprasku z minulýho tejdne, ono to ještě snad pujde :) gratulace
Reagovat
Davor1
Celkovo má ten pavúk veľmi hrateľný, niečo by tam mohol uhrať, ale v singli už to asi žiadna hitparáda nebude a keď stratí ranking na priame nasadzovanie na ATP turnaje, tak s tým podľa mňa sekne. Škoda, jeho tenis som mal vždy rád, snáď to úspešne potiahne aspoň v debli ešte zopár sezón...
Reagovat
EllNino
já myslím, že pokud se do toho ještě trochu dostane, tak by třeba mohl ještě tu stovku dát, ale to se uvidí :) v ruce to furt je, zdraví je horší
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist