Štěpánek v čínském Chengdu prošel pátou kvalifikací turnaje ATP v řadě

25. 9. 2016, 08:44
Aktuality 34
ATP CHENGDU - Radek Štěpánek v kvalifikacích turnajů ATP neprohrál už dvanáct utkání po sobě. Na podnik v čínském Chengdu se probojoval bez ztráty setu, když si dnes poradil s Japoncem Go Soedou.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se po třech týdnech vrátil do turnajového kolotoče a svou podzimní asijskou část sezony začal úspěšně, když na novém turnaji v čínském Chengdu prošel kvalifikací.

Sedmatřicetiletý veterán z Karviné si v ní poradil se dvěma japonskými soupeři, když oba vyřadil ve dvou setech. Po očekávané výhře nad neznámým Takutem Nikim dnes přehrál i pátého nasazeného Go Soedu, kterého porazil 6-3 7-5. První set otočil za stavu 2-3, v druhém prohrával dokonce už 3-5.

Štěpánek v kvalifikacích vyhrál už 12 zápasů v řadě, když naposledy prohrál v květnu v Římě s Italem Volandrim. Od té doby se kvalifikoval na French Open, do Stuttgartu, na Masters 1000 v Torontu, na US Open a nyní i v Chengdu. Z dvanácti letošních startů v kvalifikaci neuspěl pouze čtyřikrát.

105. hráč světa Štěpánek v Chengdu bude útočit na návrat do Top 100. Jeho prvním soupeřem bude o pět let mladší Yen-Hsun Lu z Tchaj-wanu, s nímž vyhrál oba vzájemné duely ve dvou setech, ale už osm let se spolu nestřetli.

Štěpánek si v Chengdu zahraje i ve čtyřhře. Nenastoupí však s Kanaďanem Vaskem Pospisilem, s nímž se nedávno domluvil na spolupráci, ale hrát bude s Rakušan Dominicem Thiemem.

Právě Thiem je nasazenou jedničkou ve dvouhře, roli turnajové dvojky bude plnit Australan Nick Kyrgios.

• ATP 250 CHENGDU •
Čína, tv. povrch, 947.735 dolarů
nedělní výsledky (25. 09. 2016)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Štěpánek (2-ČR) - Soeda (5-Jap.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
vrabejka
Admini měli by jste se stydět, výhra Saši nad Wawrinkou ve finále je celkem velká věc.

Jinak skvěle kluci, mládí vpřed :)
Myslel jsem, že Saša padne ve 3. setech ale nakonec zabojoval a otočil to.
Gratulace i Lucasovi.

V top 20 je 10 hráčů mladších 30 let. No snad to bude lepší. Snad se tam rychle dostane Saša, Borna a Jack.
Reagovat
Jabadu
Projektovaná No.1.
Jeho otce si pamatuji z DC. Průměrný tenista, ale fyzicky velmi dobře disponovaný.
Samozřejmě sovětský sport ... kdoví, co za těmi svaly stálo, ale syn je velmi talentovaný. Akorát nemá takové svaly jako jeho otec.
:-)
Reagovat
Jabadu
Pokud se nepotvrdí "skleněnost" Jirky Veselého, takhle vypadá tělo budoucího hráče Top 5:

http://img.rippa.com/rippa//201501/Jan17/2015Jan17085446_461652592.jpg
Reagovat
Kozoroh
Výborně Sašo!! První titul v kariéře, navíc se skalpy dvou tenistů TOP 10, zasloužený triumf :-)
A Babrinkova finálová šňůra výher byla přetrhnuta, škoda jen, že k jejímu konci nedošlo o dva týdny dříve, ale co už. Aspoň se už Babrinkovi fanoušci nebudou moc tak vytahovat :-)
Reagovat
Nola
Donna v hladisku vyzerala sklamane... ona aj jazdi na nejake turnaje, alebo robi Stanovi uz len doprovod, monty by snad mohol mat nejake info...Stan ma dobry vkus, svajciari su zatazeni na Slovanky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ani sa jej nedivím, tiež by som bola.
Reagovat
rusedski
Na to není potřeba monty, stačí kouknout třeba sem:

http://www.tenisportal.cz/hrac/vekic/
Reagovat
smazaný uživatel
Je to velká škoda, že Wavroš neměl motivaci a nechal toho skoroRusáka vyhrát! Naroste mu hřebínek a bude nebezpečný..I když u těchto hráčů se dá předpokládat, že jim to přeroste přes palici a půjdou sešupem dolů!
Reagovat
Marduch
Já ti dám Babrinku, největší Noleho rival za posledních několik let to je. A to si žádá úctu a respekt! Vyfouknuté 2 GS hrnce plus další překazený v Djokovičově v r. 2014. To spíš Nole je poslední dobou Babrinka ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes je všetko naopak. Dom sklamal a Wawrinka je fakt Babrinka. Takto zlyhať v závere duelu a nechať si ujsť výhru. kôň :) nervičky, nervičky...
Reagovat
kada.tom
neskutečný, Wawrinka prohrál finále :-D
ale že to trvalo .. :-D
Reagovat
peggy
Radku,jsi dobry,blahopreji.Na Berdycha si zasedlo zlo za OH,zadarmo on nehraje a domov ma v Monacu.
Reagovat
kada.tom
První set vyrovnaný a nikdo mi nevymluví, že ho prostě měl získat Dom, jenže si to sám po*ral dvěma hlouoýma chybama za stavu 5-4, kdy měl udělat dva body a set získat. Bohužel. Druhý set už byl o ničem, protože Lucas naprosto využil publika, své formy a taky psychické výhody. Gratulace k titulu, Dom rychle sednout na letadlo a směr pandy v Chengdu. Akorát teda v Métách si krom dolarů nepřipsal nic. Co už ...
Reagovat
Kozoroh
Hazarduje se svou premiérovou účastí na TM. Na 500 a 250 si už moc bodů připsat nemůže a nemá dostatečně silný náskok na Berdycha nebo Čiliče (cca 600/800 bodů), ten mohou oba dva vymazat, pokud se nim bude na asijských a evropských halových turnajích dařit a Dom naopak vyhoří v Šanghaji a Paříži. Min. na jednom z Masterů by měl dojít aspoň do ČF, aby měl relativní klid.
Reagovat
dunphy
To je kjůt jak se ti Frantíci mají ve zvyku tak hezky všici líbat :) :D Velká gratulace Pujííímu! To je snad poprvé kdy mi vůbec nevadí, že Domča s někým prohrál :)
Reagovat
Kozoroh
Bohužel Saša po dobrém startu do utkání ztrácí půdu pod nohama. Babrinka oproti prvnímu setu zpřesnil servis, v 1. sadě měl úspěšnost 50% a zisk jen 42% bodů po 1. podání. V druhém setu však už vykazoval úspěšnost 1. servisu 75% a získal 87% bodů po 1. servisu. To mu dovolilo zagresivnit hru, na kterou se Saša nechytá :-\
Reagovat
Kozoroh
Babrinka ztratil servis, žeby bod obratu??
Reagovat
kada.tom
kéž ..
Reagovat
kada.tom
Dom si to po*ral v závěru TB. To, že trefí síť za stavu 5-4 pro něj se snad ještě pochopit dá, ale že následně daruje setball dvojchybou, to se prostě neodpouští. A taky že ne - Pouille tam švihl poloeso a místo, aby Dom mohl hrát v klidu, tak musí finále otáčet. A to ved 4-1 a 5-2 v TB ...
Reagovat
Kozoroh
Podělal první set. Horší pro něj je, že pokud prohraje, tak účast v Métách byla zbytečná, neboť se mu 150 za finále nezapočítá. A stav 1:3 v druhém setu nasvědčuje, že zbytečná byla :-\
Reagovat
dunphy
Tož aspoň peníze a rozehranost si s sebou odveze, ne? :D
Reagovat
Kozoroh
Rozehranosti má za letošní rok až až, spíš by potřeboval odpočívat a soustředit se na velké turnaje, neboť na těch malých, nepovinných už moc bodů stejně nenahrabe :-(
Reagovat
dunphy
To já vím, ale zrovna on má celkem problémy vyhrávat, když je nerozehraný. Obzvlášť když si vezmu fakt, že si na USO poranil koleno, tak je pro mě celkem malý zázrak, že to v Métách dotáhl až do finále :)

Kvůli nemoci, kterou dostal těsně po Wimbledonu taky nemohl celkem dlouho na jeho poměry hrát a jak to pak v té Americe vypadalo, no :)
Reagovat
dunphy
Set moc pěkného tenisu a ještě trochou dramatu k tomu. Lucas otočil v TB z 0:4 na 7:5. Je mi celkem jedno kdo vyhraje, mám rád oba :)
Reagovat
kada.tom
já taky můžu oba dva, ale přece jen Dominica mám ve svém užším okruhu favoritů ..
Reagovat
dunphy
Já žádný okruhy nedělám a i když mám Dominica o nějaké to trochu přeci jen radši, tak budu rád i za Lucase. Vyhrát první titul v domácí atmosféře musí být fajn a za tu parádní sezónu co měl by si to také zasloužil :)
Reagovat
sprchon
Aha, to jsou chlapi. :D Já si podle toho nadpisu myslel, že Monica hrála dneska s Cibulí. :D
Reagovat
dunphy
Cibulkovou bych teda nikdy takto familierně neoslovil, chraň Bůh :D ale jinak máš pravdu, podobnost těch jmen je opravdu k pousmání :D
Reagovat
sprchon
Jasný, já bych jí tak taky nenazval. Tady na TP není v módě nazývat hráče/hráčky jejich jmény. :D
Jinak gratulace k Lucasovi. ;)
Reagovat
dunphy
A já právě myslel, že když někdo někomu fandí, tak je to zcela normální, ne? :D A tím, že hráče nazvu přijmením většinou značí, že k němu chovám buď žádný nebo ne příliš kladný vztah :D

A jinak děkuji moc :) Nakonec jsem možná i trošilinku radši, že vyhrál Lucas a ne Dominic. Přeci jen Lucas je moc fajn kluk, taktéž můj velký oblíbenec a hlavně si za tu parádní sezónu určitě premiérový titul zaslouží a Dominic mi to jednou holt odpustí, no :) Ten už má za letošek celkem nahrabáno :D
Reagovat
sprchon
To jo, ale dost hráčů a hráček je tu nazýváno různými přezdívkami a někdy mi přijde, že se používají častěji než jejich skutečný jména. :D
Reagovat
dunphy
Ajo takhle, tak to pak jo :D
Reagovat
Kozoroh
Saša hrál v 1. setu velmi dobře, servis ho držel a na returnu si připsal zisk 58% míčů, což je proti světové trojce nevídaná bilance. Ale v druhé sadě Babrinka zabral :-\
Jedem Sašo, vypráskej Babrinku z kurtu!!
Reagovat
Kozoroh
http://www.tennisworldusa.org/news/news/Novak_Djokovic/36579/novak-djokovic-in-2010-the-worst-moment-of-my-career-/

Tento týden proběhla v Miláně exhibice pro No1eho nadaci, sbírka bude věnována pro děti věku 3-5 let. Exhibice se vede No1eho zúčastnili Serena Williamsová, Flavia Pennetaová nebo Rafael Nadal, jehož Djoker v exhibičním utkání porazil 2x 6:4.

Článek - http://novakdjokovic.com/en/news/events/novak-djokovic-foundation-and-friends-hold-gala-dinner-in-milan/

Foto před zápasem s Rafou - http://novakdjokovic.com/en/album/photo-of-the-week/f/photooftheweek123b-2/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist