Štěpánek v Dauhá otočil kvalifikační zápas s Giustinim

31. 12. 2016, 12:55
Aktuality 5
ATP DAUHÁ - Radek Štěpánek se ve svém prvním zápase sezony 2017 nečekaně zapotil. Osmatřicetiletého českého veterána v prvním kole kvalifikace podniku ATP 250 v katarském Dauhá trápil téměř tři hodiny Ital Lorenzo Giustini
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek uplynulou sezonu ukončil předčasně už v říjnu kvůli zranění zad. Ani v 38 letech ale nemyslí na odchod do tenisového důchodu. Po regeneraci na sobě začal znovu makat a stihl se připravit na start sezony 2017. 

Do té vstoupil vítězně, i když se na výhru hodně nadřel. V 1. kole kvalifikace turnaje v Dauhá, kde startuje poprvé po třinácti letech, udolal Itala Lorenza Giustiniho až po 2 hodinách a 48 minutách boje 5-7 7-5 6-4, když musel otáčet vývoj ze stavu 5-7 a 1-4.

O start v hlavní soutěži si 107. hráč světa Štěpánek zahraje s pětadvacetiletým Španělem Enriquem Lópezem-Perezem, který je ve světovém žebříčku na svém maximu (163. místo).

Štěpánek má v Dauhá jistotu startu minimálně ve čtyřhře. V té se představí společně s Kanaďanem Vaskem Pospisilem, s nímž se domluvil na spolupráci pro sezonu 2017. Česko-kanadské duo je třetím nasazeným párem a do soutěže vstoupí soubojem proti italsko-německému tandemu Lorenzi/Mayer. 

V katarské metropoli se během příštího týdne představí obě největší hvězdy současného mužského tenisu: britský šampion z let 2008 a 2009 Andy Murray a obhájce titulu Srb Novak Djokovič. Nasazenou trojkou bude Tomáš Berdych, z Čechů je přihlášen ještě Jiří Veselý.

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1.334.000 dolarů
sobotní výsledky (31. 12. 2016)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Štěpánek (ČR) - Giustini (It.) 5-7 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
super a jen tak dál. A těším se na debla s Vaškem. Pojďte kluci!!!
Reagovat
smazaný uživatel
kun budouci no1
Reagovat
peggy
Radku at Ti v ro 2017 vydrzi zravi a take hodne stesti.
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/lshd/main.html?year=2017&wkno=1&eventid=en&tour=1&lang=M020&ref=www.brisbaneinternational.com.au

Bardych v polovině s Andym, v 1. kole má kvalifikanta, do 2. kola asi Jirku, kterej pravděpodobně přejde přes Yuksela ... čtvrtfinále asi Tsonga

Novak v druhé půlce, šance na finále velká, zlobit bude maximálně Goffin nebo Karlovic :)
Reagovat
24tomas
Pochopil bych jednou napsat omylem Giustini. Ale nasypat tuhle zkomoleninu do celýho textu, to je skoro ostuda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist