Štěpánek v Madridu deklasoval Monaca. Čeká ho Federer

12. 10. 2008, 16:42
Aktuality 1
ATP MADRID - Český tenista Radek Štěpánek vstoupil úspěšně do turnaje série Masters v Madridu, když nedal šanci Argentinci Juanu Monakovi. Třiačtyřicátého hráče světa dnes porazil za necelou hodinu dvakrát 6-1 a může se těšit v dalším kole na zápas s bývalou světovou jedničkou Rogerem Federerem.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek loni v Madridu vypadl už v úvodním kole, narazil však silného Murrayho. Dnes ho čekalm o poznání jednodušší soupeř. Argentinec Juan Monaco mimo antukové kurty vyhrává spíše jen sporadicky a to se potvrdilo i dnes. Český tenista vyhrál za 52 minut hladce dvakrát 6-1 a postoupil do druhého kole. V něm narazí nedávnou světovou jedničku Rogera Federera.

Švýcarský tenista se s českým hráčem utkal zatím sedmkrát a jen dvakrát odešel poražen. Naposledy na sebe narazili ve třetím kole US Open, kde na cestě za titulem vyhrál favorizovaný Federer bez ztráty setu. Rodák z Karviné uspěl pouze v utkáních na antuce.

Preview: Turnaj Masters v Madridu

Vedle Štěpánka se na předposledním turnaji série Masters v tomto roce představí i Tomáš Berdych, jehož v pondělí čeká úvodní duel s Němcem Rainerem Schüttlerem.

Dnes se odehrálo ještě jedno utkání prvního kola. Talentovaný Lotyš Ernests Gulbis dokázal otočit vývoj utkání s Němcem Nicolasem Kieferem. Ve druhém kole se utká se současně nejlepším hráčem světa Rafaelem Nadalem. V jediném vzájemném střetnutí se Španělem letos ve Wimbledonu prohrál.

Argentincům se nedařilo ani v kvalifikaci. Safin se odhlásil
V Madridu dnes byla dohrána také kvalifikace. V té dnes usilovali o postup do hlavní soutěže hned tři Argentinci, ale všichni napodobili svého krajana Monaca a prohráli.

Ze špatné formy z posledních týdnů se nedostal Guillermo Caňas, který podlehl Olivieru Rochusovi. Sedmadvacetiletý Belgičan si zápas na turnaji Masters zahraje poprvé od antukového podniku v Hamburku. Ve Španělsku se v 1. kole střetne s Chorvatem Marinem Ciličem.

V kvalifikaci uspěl i další belgický tenista. Čtyřiadvacetiletý Steve Darcis ve dvou tie-breacích porazil Itala Simone Bolelliho a může se těšit na souboj s Američanem Mardym Fishem.

Ani italský tenista však nemusí litovat. Mezi elitou turnaje si zahraje také, a to díky odhlášení Rusa Marata Safina, který si po finále v Moskvě stěžoval na bolest ramene. Bolelliho v 1. kole čeká domácí Nicolas Almagro.

ATP MASTERS MADRID (Španělsko, hala, 2.270.000 Eur) - nedělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Monaco (Arg.) 6-1 6-1
Gulbis (Lot.) - Kiefer (Něm.) 5-7 6-4 7-5

Dvouhra - kvalifikace:
Darcis (10-Belg.) - Bolelli (2-It.) 7-6(4) 7-6(2)
Serra (7-Fr.) - Acasuso (3-Arg.) 6-4 6-4
Granollers (9-Šp.) - Ljubičič (4-Chor.) 7-5 7-5
Hanescu (Rum.) - Bennetteau (6-Fr.) 6-4 6-3
Ginepri (USA) - Schwank (9-Arg.) 7-6(2 6-4
O. Rochus (Belg.) - Caňas (Arg.) 7-5 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chudák Radek si tam asi dlouho nepobude :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist