Štěpánek v Paříži udolal Gicquela. Monfils a del Potro jsou ve 3. kole

28. 10. 2008, 12:38
Aktuality 0
ATP MASTERS PAŘÍŽ - Český tenista Radek Štěpánek postoupil na turnaji Masters v Paříži do druhého kola. Dnes dokázal uspět ve vyrovnaném duelu s domácím Marcem Gicquelem, kterého porazil 6-4 3-6 6-4. Už do třetího kola se dostal domácí Monfils a Argentinec del Potro.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek vstoupil do zápasu proti Marcu Gicquelovi raketově. Okamžitě soupeři prolomil podání a i když sám nebyl na servisu stoprocentní, vyhrál úvodní sadu 6-4. V té druhé se především domácí tenista zlepšil na podání a když využil jediného brejkbolu, stav setů srovnal. V rozhodujícím dějství měl mírně navrch Gicquel. Dokázal se dostat ze stavu 0-3, ovšem v devátém gamu nevyužil možnosti k prolomení Štěpánkova servisu, nechal se rozhodit pozdním zahlášením autu a v desátém gamu už byl psychicky nalomený Francouz snadným soustem.

"V druhém setu jsem polevil a bohužel zaváhal při svém servisu a pak ten set utekl strašně rychle," řekl po utkání Štěpánek. "V posledním setu se mi naopak podařilo prolomit soupeřův servis, jsem rád, že se mi to v závěru podařilo strhnout na mou stranu. Zápas byl hodně vyrovnaný," oddechl si.

Finalista pařížského podniku z roku 2004 Štěpánek tak vyhrál i druhý vzájemný souboj. Ve středu se utká s dalším Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou, překvapivým finalistou letošního Australian Open. 

Nyní Štěpánek věří, že ve svém prvním zápase s favorizovaným Tsongou uspěje. "Čeká mě velmi těžký zápas, ale připravím se na něj nejlíp, jak to půjde, a budu se snažit postoupit do dalšího kola," dodal.

Rodák z Karviné ve francouzské metropoli napodobil krajana Berdycha, který už včera přešel přes Ginepriho,

Del Potro a Monfils postoupili už do osmifinále
Roli favoritů splnili v dnešních zahajovacích zápasech Kohlschreiber i Söderling. Oba dokázali odvrátit všechny hrozby ztráty podání a postoupili do 2. kola. Už do osmifinále proklouzli domácí Gael Monfils a Argentinec del Potro.

Philipp Kohlschreiber zápas zahájil na podání, ovšem hned na úvod střetnutí musel odvracet tři brejkboly. Kritickou chvíli zvládl a následně už prvnímu setu dominoval. Michail Južnyj měl možnost na brejk i v druhém dějství. Ovšem ani jednu z dalších pěti příležitostí nevyužil a tak za hodinu a šestnáct minut tak prohrál hladce 1-6 4-6. S dnešním soupeřem prohrál už čtvrtý z pěti vzájemných duelů.

Německého tenistu Kohlschreibera čeká ve druhém kole souboj se Španělem Ferrerem, který hájí pozici zaručující postup na Turnaj mistrů.

Rus Južnyj se v úvodu sezony po triumfu v Čennaí a čtvrtfinále na Australian Open dostal poprvé v kariéře do elitní světové desítky. To mu ale jakoby svázalo ruce i nohy a zbytek sezony se trápí. Od Wimbledonu si připsal jen jednu výhru nad hráčem první světové padesátky a sám se tak v žebříčku propadá. Pokud na úvod následující sezony nepotvrdí letošní úspěchy, propadne se až za hranici první padesátky.

Robin Söderling před týdnem vyhrál podnik v Lyonu, což vedlo k dosažení žebříčkového maxima. Stal se světovou osmnáctkou a dobré výkony na halových turnajích potvrdil i dnes v Paříži. V úvodním kole s domácím Josselinem Ouannou odvrátil všechny čtyři brejkboly a vyhrál 6-3 6-4.

Čtyřiadvacetiletého Švéda ve středu čeká souboj se Švýcarem Federerem, kterého ani v jedné ze sedmi konfrontací neporazil.

Už do čtvrtfinále se prodral domácí Gael Monfils, přestože úvodní tři gamy zápasu s Juanem Monacem prohrál. Z následných devíti her jich však pro sebe urval osm a i přes další ztrátu servisu nakonec po setech 6-4 6-4 postoupil. V boji o čtvrtfinále může narazit na Rafaela Nadala.

Světovou jedničku však ve středu čeká teprve duel druhého kola. V něm nastoupí proti Francouzi Florentu Serrovi, který po setech 4-6 7-5 6-3 porazil Argentince Guillerma Caňase.

Potvrdit postup na Turnaj mistrů se v Paříži pokouší dvacetiletý Argentinec del Potro. "Snažím se na to nemyslet," říká. Skvělou formu potvrdil i dnes proti Mariu Ančičovi, kterému v prvním setu nadělil kanára a v druhé sadě si už osmifinálovou účast pouze pohlídal. V dalším zápase se potřetí za poslední tři týdny může utkat znovu s krajanem Nalbandianem.

"Hraji teď více agresivněji, daří se mi na servisu," hledal del Potro příčiny úspěchů.

ATP MASTERS PAŘÍŽ (Francie, hala, 2.270.000 eur) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Gicquel (Fr.) 6-4 3-6 6-4
Söderling (Švéd.) - Ouanna (Fr.) 6-3 6-4
Kohlschreiber (Něm.) - Južnyj (Rus.) 6-1 6-4
Ljubičič (Chor.) - Troicki (Srb.) 6-3 6-4
Serra (Fr.) - Caňas (Arg.) 4-6 7-5 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Monfils (16-Fr.) - Monaco (Arg.) 6-4 6-4
Del Potro (9-Arg.) - Ančič (Chorv.) 6-0 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist