Štěpánek v Římě postupuje

5. 5. 2008, 15:22
Aktuality 0
Český tenista Radek Štěpánek postoupil do druhého kola antukového turnaje série Masters v Římě. V úvodním vystoupení v italské metropoli dnes po setech 6-3, 3-6 a 6-3 vyřadil Fina Jarkka Nieminena. V dalším zápase ho čeká pátý nasazený David Ferrer ze Španělska.
Radek Štěpánek

Fin Nieminen se sice letos trápí, se Štěpánkem měl ale kladnou vzájemnou bilanci 2-1. Český reprezentant vyzrál na Nieminena až před dvěma lety v Římě a nyní ho na stejném turnaji porazil podruhé.

Všechny sety přitom rozhodl jediný brejk. V prvním setu byl úspěšnější Štěpánek, který svému soupeři ani jednou nenabídl možnost vzít mu servis. Sám jediný brejkbol proměnil a první sadu získal v poměru 6-3. Ve druhém dějství se karty obrátily. Nieminen začal lépe podávat, odvrátil dva brejkboly a díky získanému Štěpánkovu servisu si vynutil třetí set. V něm stačilo Štěpánkovi prolomit Finovi jednou podání; své znovu neztratil ani jednou a po 104 minutách se mohl radovat z postupu do druhého kola.

V něm ho čeká pátý nasazený David Ferrer ze Španělska. S hráčem, který minulý týden postoupil v Barceloně až do finále, zatím Štěpánek prohrál dva ze tří vzájemných duelů.

S turnajem v Římě s dotací 2,270.000 eur se nečekaně už v prvním kole rozloučil devátý nasazený Richard Gasquet z Francie, který prohrál v Peruáncem Luisem Hornou.

Výsledky

Výsledky:
Dvouhra - 1. kolo:

Štěpánek (ČR) - Nieminen (Fin.) 6:3, 3:6, 6:3, Horna (Peru) - Gasquet (9-Fr.) 6:4, 6:1, Andrejev (Rus.) - I Hjong-tchek (Korea) 6:4, 7:5, Darcis (Bel.) - Ljubičič (Chorv.) 7:5, 7:6(5)

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist