Štěpánek v San Jose titul neobhájí, Berdych je ve čtvrtfinále

10. 2. 2010, 20:44
Aktuality 14
ATP SAN JOSE - Při prvním startu prohrál až ve finále a loni Radek Štěpánek v San Jose přemožitele nenašel. Letos však obhájce titulu vypadl už v 1. kole s Xavierem Malissem. Belgičanem, na kterého může narazit i za měsíc v Davis Cupu. Naopak už do čtvrtfinále postoupil Berdych.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek hrál v San Jose poprvé v roce 2008 a prohrál až ve finále s Roddickem. O rok později český reprezentant svůj výsledek ještě vylepšil a získal svůj čtvrtý titul.

Na oblíbený halový turnaj do Kalifornie zavítal i letos, ale už v prvním kole prohrál 3-6 4-6 s Xavierem Malissem. S Belgičanem, se kterým se může znovu utkat začátkem března v Davis Cupu.

Jednatřicetiletý Štěpánek prohrál už třetí zápas v řadě. Sezonu přitom začal nadějně, když v Brisbane prohrál až ve finále. Pak ale na úvod Australian Open nestačil na chorvatského obra Iva Karloviče.

V dnešním duelu karvinský rodák nevyužil čtyři brejkboly, zato jeho o dva roky mladší soupeř mu vzal v každém setu jednou podání, což rozhodlo. Štěpánek sice v závěru utkání odvrátil dva mečboly, v šestém vzájemném souboji s belgickým bouřlivákem ovšem na čtvrté vítězství nedosáhl.

Čtrnáctého hráče světa Štěpánka čeká před návratem do Evropy ještě turnaj v Memphisu, kde bude za týden obhajovat finále.

Na SAP Open se daří alespoň druhému českému tenistovi. Tomáš Berdych si i v pátém vzájemném střetnutí poradil s Finem Jarkkem Nieminenem a postoupil do čtvrtfinále. 

Oproti obhájci titulu se lépe dařilo trojnásobnému vítězi SAP Open Andymu Roddickovi, který postoupil do 2. kola přes krajana Rylera Dehearta

Roddick vyhrál první set pohodlně 6-1, ve druhém však hned z kraje ztratil servis a outsider za stavu 5-3 dokonce podával na zisk sady. Nejvýše nasazený Roddick ovšem třísetové drama odmítl a v tie-breaku rozhodl o svém postupu. 

Čtyřiadvacetiletý Berdych, který v Kalifornii dosud neztratil své podání, nyní čeká na jméno soupeře. Může jím být Roddick, který ve čtvrtek svede souboj s Argentincem Mayerem.

Až ve třech setech si postup vybojovala turnajová dvojka Fernando Verdasco. Španěl sice vyhrál nad Yen-Hsun Luem z Tchaj-wanu první dějství 6-3, ve druhém ho však srážela špatná úspěšnost podání a ve zkrácené hře prohrál. Rozhodující sadu si už pohlídal a nakonec k vítězství nepotřeboval ani dvě hodiny. Teď ho čeká Němec Benjamin Becker.

- ATP 250 SAN JOSE (USA - Kalifornie, tv. povrch - hala, 531.000 dolarů) -
středeční výsledky (11. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Malisse (Belg.) - Štěpánek (3-ČR) 6-3 6-4
Roddick (1-USA) - Deheart (USA) 6-1 7-6(1)
Verdasco (2-Šp.) - Lu Jen-hsun (Tchaj-wan) 6-3 6-7(8) 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (5-ČR) - Nieminen (Fin.) 6-3 6-2
Istomin (Uzb.) - Haas (4-Něm.) 7-6(3) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda že se mu zápas nevydařil, ale má na to nárok už toho dokázal hodně a prostě se to stane. Jsou tu názory, že by měl skončit, že není nejmladší-celkem nesmysl když má jen o tři roky více než průměr top100 hráčů ATP a hlavně je to jeden z našich nejlepších tenistů současné doby. A kdo hraje ví, že to dvakrát jde a jednou ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz uz chces pouzivat carky ve vetach tak je pouzivej poradne!
Reagovat
smazaný uživatel
A pozor o pravopis tu jde...omlouvám se za to, že jsem si nedal pozor na to jak používám čárky! Vždycky se najde někdo kdo sedí u compu a čeká na něčí chybu a mohl si rýpnout. Naštěstí jsem proti těmto lidem očkovaný. Já zas cizí lidi neoslovuji jako vy...v poho nevadí jsem tu kvůli tenisu! Hezký den pane češtinář:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jdi příkladem, pako! A vraž si čárku mezi větou hlavní a vedlejší ve svém příspěvku. A abych nezapomněl, dávej pozor na překlepy v předmětu příspěvku ;) , když už chceš někoho vyučovat. Věnuj se spíše Vapetovi (przniteli českému) a jemu podobným, než normálním diskutujícím, kterým (no bóže) vypadne pár čárek.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ale rozhodně normální diskutující nejsi jak to tak vypadá. Uteklo ti téma! Tenis-to jen kdyby jsi chodil hned dolů na pravopis...dle mého jsi pako ty o dost větší než já kvůli čárkám. Tím z mé strany končím na toto téma a pokračuji ve sledování tenisu! Hezký den pane chytrý:-) (uznávám, že i můj příspěvek sem nepatří)
Reagovat
weak
Tenvi, mas naprostou pravdu... Cesi jsou presne takovi, jak pises... kdyz se vyhrava a dari, tak "NAAAGAAAAAANO...." a "...KDO NESKACE NENI CECH...." - a jakmile se darit prestane, tak hned "...at jdou do pr*ele, umej ho*no..." proste ceska klasika... STEPEC udelal pro cesky tenis za posledni roky strasne moc, ve vsech smerech, navic jako jediny dava naplno najevo svuj nazor na KADERKU, dokonce pry kvuli radkovi ten slizoun nesmi behem DC ani do satny mezi hrace.... :-)

a jakmile parkrat prohraje, tak se hned roji nuly, ktere nikdy nic nedokazaly a hned se o nej otiraji... v tomhle dokazi byt cesi strasne zli, ale jak rikam, spise se jedna o kompenzaci vlastne menecennosti...
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus jiné weby, tam tě ty anonymní české nuly potěší víc. Tady se spíš řeší Rožér a Rafa.
Reagovat
Tenvi
Jsem hrdý na to, že jsem Čech. Ale zároveň se stydím za jednu naši náturu - a to, že u nás se úspěch velmi rychle zapomíná. A nejvíc a nejraději zapomínají ti, co nemají ve svém životě vůbec žádný úspěch..
Ještě před čtvrt rokem jsem četl diskuze plný obav, aby se nám náš "klíčový" hráč před finále Davis Cupu náhodou nezranil. Většina diskutujících Štěpánka vynášela do nebes.
Teď prohraje tři zápasy a už mluvíte o tom, aby skončil??? Že umí jen simulovat?? Hmm.. zkuste si někdy sportovat i mimo pohovku.. z takových "chytrolínů" mi je zle..
buďte s pozdravem
Reagovat
smazaný uživatel
No to sis pořádně spletl diskuze. Na tomhle webu frčí úplně jiné debaty, utkání DC a FC tady projdou s minimálním počtem komentářů. Pokud se hrajou tyhle soutěže, velké sportovní nebo všeobecné weby v podstatě daný týden o ničem jiném nepíšou.
Stačí se podívat na přehled tenisových článků na bulvárním plátku idnes. Minulý týden se na tenisové turnaje ATP naprosto vykašlali. To je ale ukázka "objektivních" zpráv, fuj fuj fuj! Píše se tam jen o čecháčcích a na sportovce čecháčky tam lidi taky reagujou. Tenisportál je jiný a jiní jsou i aktivní čtenáři.
Reagovat
Tenvi
Aha.. takže tady se vedou diskuze stylem neobjektivních názorů pramenících z dojmu uplynulých vteřin jako: prohrál 3 zápasy, měl by skončit???
Co se týče DC a FC.. stejně bych mohl argumentovat: všude se píše o turnajích ATP ale ITF nikoho nezajímá! Fuj fuj fuj!
Když se nehraje ATP, pak najdeme i článek z ITF.. Stejně je to u DC a FC.. je to prostě víc, než nějaký ATP 250..

Mimochodem.. fanoušek tenisu si vždy informace najde.. já mám rád tenis jako takový.. nejen český.. samozřejmě fandím českým tenistům, ale rád se podívám i na zápas, kde žádný Čech nefiguruje.. stejně tak bych reagoval na diskuzi, kde by nějaký jedinec na základě toho, že např. Federer teď prohrál 3 zápasy, tvrdil, že už nemá tenisu co dát a měl by skončit.. absurdní absurdní absurdní..
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, já zase českým tenistům (momentálně) nefandím vůbec, protože na nich nic extra nevidím, případně mi nejsou sympatičtí. Víš, já žeru hezké ksichtíky. Naštěstí nejsem žádný Cechrep vlastenec a výběr pro fandění mám proto opravdu široký. Pokud se ale objeví nějaký velký domácí talent, bez problému ho ke svým oblíbencům přidám.
Níže uvedených názorů si nevšímám, jsou samozřejmě hloupé. Štěpánek s ohledem na svůj věk zaslouží obdiv, loňská sezona byla parádní, jen škoda grandslamů. A o ty jde v tenise především.
Reagovat
mmartanka
Osobně si myslím, že Ráďa nám může maximálně předvést už jen to, jak dobře umí simulovat, toť vše.
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm byt jim tak uz asi premyslym o konci kariery
Reagovat
smazaný uživatel
To ne, na to si myslim u Radka je ještě brzo. Ano už neni nejmladši,ale stale ma co nabidnout. Malisse neni žadne ořezavatko, posledni dobou o něm nebylo moc slyšet,ale ve sve karieře uspěchy měl. Takove zapasy jsou vždy loterie, neni tady jistota. Tyhle už trošku starši mazaci se nesmi podcenit. Doufam, že v Memphisu se Radek chyti, nevěřim ve finale,ale že se dostane dal než dnes sem přesvědčen. Jsem velmi zvě dav co předvede Tomaš a hlavně muj favorit do dalšich let Berankis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist