Štěpánek v Sydney otočil bitvu s domácím Grothem

7. 1. 2014, 05:28
Aktuality 5
ATP SYDNEY - Krátce po Kvitové v Sydney postupuje i přítel české jedničky Radek Štěpánek. Pětatřicetiletý rodák z Karviné na úvod zvládl bitvu s domácím Samuelem Grothem, kterého zdolal 6-7 7-6 6-2. O postup do čtvrtfinále si zahraje proti vítězi duelu Querrey - Ramos.
Radek Štěpánek

Po Hopman Cupu se Radek Štěpánek představil na prvním ostrém turnaji v Sydney, kde dnes uspěšně vstoupil do nové sezony. Jednoduchý start to ale pro českého veterána nebyl.

Dvojnásobný vítěz Davisova poháru v duelu s domácím Samuelem Grothem málem doplatil na neproměňování šancí. V prvním setu sice nečelil žádnému brejkbolu, jenže za stavu 1-1 neproměnil ani jednu ze tří šancí sebrat Australanovi podání, v tie-breaku nevyužil ani jeden ze dvou setbolů, zatímco soupeři stačila jediná příležitost.

Ve druhé sadě se situace málem opakovala. Štěpánek za stavu 4-3 neudržel při podání Grotha vedení 40-0 a v následujících dvou gamech při svém servisu byl pod tlakem, neboť čelil prvním brejkbolům. Se všemi si však poradil, ve zkrácené hře pak čtyřmi vyhranými fiftýny v řadě otočil nepříznivé skóre 3-5, svého soka nepustil k mečbolu a vynutil si třetí set.

V něm už našel recept na servis šestadvacetiletého Australana, který drží neoficiální rekord v rychlosti podání, sám po servisu ztratil jen dva míčky a nad 172. hráčem světa zvítězil 6-7 7-6 6-2.



Ve druhém kole se Štěpánek utká s Albertem Ramosem-Viňolasem, který se do hlavní soutěže dostal na poslední chvíli za zraněnou nasazenou sedmičku Vaska Pospisila z Kanady a dnes překvapivě zvládl otočit zápas s Američanem Samem Querreym.

Semifinalista turnaje v Sydney z let 2005 a 2008 Štěpánek má se Španělem Ramosem vyrovnanou bilanci 1-1; loni s ním prohrál na antuce, předloni ho porazil na tvrdém povrchu. Vítěz třetího vzájemného střetnutí ve čtvrtfinále může narazit na nasazenou jedničku Juana Martína Del Potra.

- ATP 250 SYDNEY -
(Austrálie, tv. povrch, 511.825 dolarů)
úterní výsledky (07. 01. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Groth (Austr.) 6-7(5) 7-6(5) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sock tě nějak trápí...
Reagovat
smazaný uživatel
Teda rychlá prohra, Tommy dneska žádná sláva, škoda....
Reagovat
Fandina
dobře. A to video je také dobře udělané. Hned na úvod Foonklub ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
tak to gratuluju, že jsi zabojoval:)
Reagovat
tommr
asi se nechtěl nechat zahanbit od Petry ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist