Štěpánek v Sydney porazil po boji Malisse

10. 1. 2012, 08:16
Aktuality 0
ATP SYDNEY - Radek Štěpánek i na druhém letošním turnaji postoupil z prvního kola. V Sydney český tenista porazil po třísetovém boji Belgičana Xaviera Malisse a s Finem Nieminenem se utká o čtvrtfinále.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek před týdnem v Brisbane vypadl ve čtvrtfinále, během kterého měl problémy se stehenním svalem. Naštěstí zřejmě nejde o vážné zranění, neboť už dnes třiatřicetiletý rodák z Karviné vyhrál bitvu třicátníků s Xavierem Malissem a v Sydney postoupil do 2. kola.

Zápas se nesl v duchu neproměněných brejkbolů a hned v první sadě se tak muselo rozhodnout až v tie-breaku. Ten se Štěpánkovi nepovedl, ve druhém setu ale o dva roky mladšímu Belgičanovi sebral dvakrát podání a ujal se vedení 3-0. Jenže druhý brejk nepotvrdil a bojovat pak musel i o své každé další podání, za stavu 5-3 měl první setbol, set ukončil ale až při vlastním servisu.

Třetí dějství začalo neproměněnými brejkboly na obou stranách. Rozhodující brejk přišel v Tildenově sedmém gamu a radoval se z něj Štěpánek. Ten ještě první mečbol na returnu nevyužil, za stavu 5-4 a 0-30 ale zápas ukončil čtyřmi vítěznými balony v řadě.

Ve druhém kole na osmého nasazeného Štěpánka čeká stejně jako před týdnem v Brisbane Jarkko Nieminen. S Finem má český daviscupový reprezentant bilanci 6-2. V případném čtvrtfinále by se utkal s vítězem amerického souboje Isner - Reynolds.

- ATP 250 SYDNEY -
(Austrálie, tv. povrch, 434.250 dolarů)
úterní výsledky (10. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Malisse (Belg.) 6-7(4) 6-4 6-4
Baghdatis (Kypr) - Tursunov (Rus.) 6-4 6-4
Benneteau (Fr.) - Seppi (It.) 6-4 6-3
Fognini (It.) - Russell (USA) 2-6 6-2 6-0
Bogomolov (Rus.) - Haase (Hol.) 6-4 1-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist