Štěpánek v Tokiu odstartoval hladkou výhrou

3. 10. 2011, 07:36
Aktuality 1
ATP TOKIO - Radek Štěpánek zahájil cestu za obhájením loňského semifinále v Tokiu dvousetovým vítězstvím. Český tenista si poradil s Indem Devvarmanem a čeká na jméno svého příštího soupeře.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek měl přes léto slušnou formu, na US Open ale kvůli bolestem ramena vzdal už zápas 2. kola. Od té doby se představil pouze v Davis Cupu, ve kterém pomohl k záchraně Čechů mezi elitou.

Po měsíci se na turnaji ATP objevil v Tokiu a jako první dokázal postoupit do 2. kola. Dvaatřicetiletý rodák z Karviné porazil za hodinu a půl 6-4 6-3 Inda Somdeva Devvarmana. Sedmý nasazený Čech si dvakrát nedokázal udržet podání, závěr zápasu ale jednoznačně ovládl - od stavu 1-3 ve druhé sadě získal pět gamů v řadě a úspěšně vykročil za obhájením loňského semifinále.

"Začal jsem dobře, ale na začátku druhé sady v prvních třech gamech trochu polevil. Pak už jsem zápas zase ovládl," shrnul bývalý osmý tenista světa, který si v sezoně vylepšil bilanci výher a proher na 28-19. Vrchol prožil před dvěma měsíci při triumfální jízdě turnajem ve Washingtonu. 

Štěpánek v japonské metropoli hraje už pošesté, letos je to však nejen pro něj jiné než v minulosti. "Po zemětřesení a všem, co se tady stalo, je pro mě ctí hrát před japonským publikem. Mám ke zdejším lidem velký respekt," řekl pro web ATP.

V zápase o postup do čtvrtfinále Štěpánka čeká Švýcar ze třetí stovky žebříčku Marco Chiudinelli, s nímž loni ve Washingtonu hladce prohrál a pak mu v Tokiu kvůli zranění vzdal. V japonské metropoli startuje také Lukáš Rosol, kterého v úterý na úvod čeká těžký rival Argentinec David Nalbandian.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1,214.500 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (7-ČR) - Devvarman (Indie) 6:4,6:3, Fish (4-USA) - Harrison (USA) 6:4, 3:6, 7:5, Ebden (Austr.) - Andujar (Šp.) 6:7 (4:7), 6:4, 6:4, Chiudinelli (Švýc.) - García-López (Šp.) 6:1, 4:6, 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist